|
Jaká rajčata pěstujete, 29.3.2012 Rostlin až tak moc zase není, většinou jedna rostlina na jednu odrůdu. Vyjímky tvoří cherry a datlové odrůdy které mám většinou po dvou kusech, jedna je v kýblu z důvodu časnější sklizně, druhá venku na zahradě. Letos bude povícero kusech u odrůd... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 26.3.2012 Tak jsem se nechal (hlavně cenou 300,-) ukecat na ten lopatorýč Fiskars. Původně jsem šel pro očkovací nůž (125,-) a nakonec zakoupil rýč ale s pevnou rukojetí. V sobotu nezávisle na tom jsem si u přítele píchl nastavitelným Fiskarsem párkrát do země... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kadeřavost - postřik dnes?, 22.3.2012 do Kyjova - adresa samozřejmě funguje
Ještě k ošetření, koupil jsem a předevčírem vysadil novou broskvičku která patrně nebyla nijak ošetřena. Vzhledem k lepšímu odměření malého množství postřiku uvažuji o použití "tekuté" Sulky, nemám s ní... celý příspěvek > |
 |
Paprikova semena červene Kapie z Lidlu, 22.3.2012 Zkuste jinou odrůdu, z řecké zelené protáhlé papriky mi nevyrostlo taky nic a přitom byla semena usušená. |
 |
Semenáčky rajčat nerostou a žloutnou, 21.3.2012 Ta rostlinka je patrně spálena od sluníčka. Dejte je pryč z přímého slunce, nijak nehnojte, nepřelívejte a počkejte až se vzpamatují
|
 |
Nejchutnější rajčata, 21.3.2012 Všechny odrůdy by měly klíčit +- zhruba stejně, špatné klíčení je letos běžnou záležitostí. |
 |
Papriky po 1 nebo 2 rostlinách?, 14.3.2012 Sdílím Važe rozpoložení nad růstem, i u mne se mnohým rostlinkám nechce moc do růstu a čučí (mnohdy se jedná o jednu a tu stejnou odrůdu). Vystřídal jsem již vše možné (perlit bílý i "špinavý", zeminu, filtrační papír, vyšší teplotu, zeminu smíchanou... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 14.3.2012 Zase tak drahá legrace to není pokud chcete semínka, drahá legrace je spíše 5 orig. semínek za 125 Kč. |
 |
Jak udělat kulatý otvor do textílie?, 13.3.2012 Já dělám různé otvory do plastů trafopájkou. |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 13.3.2012 Prozatím jsem vysel rarity a odrůdy určené k "rychlení" do květináčů.
Bejbino
Caspar
Černý Maur
Dětskij Sladkij Slivka
Dětskij Smak
Finik Krasnyj
Finik Želtyj
Golden Santa
Ildi
Kumato
Mini San Marzano
Nasťa... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kadeřavost - postřik dnes?, 13.3.2012 Kadeřavost Broskvoně, jeden z článků o této chorobě. Stávající počasí je bohužel pro vývin choroby přímo ideální, teplo a vlhko. |
 |
Kadeřavost - postřik dnes?, 13.3.2012 SYLLIT 65 WP, hodně jsem dříve používal Delan, ale díky diskusi zde na fóru, jsem byl seznámen s tím že i on je kontaktní. |
 |
Jak hluboko přesazovat (pikýrovat) papriky?, 12.3.2012 V této fázi spíše něco jemnějšího, zatím bez hnojení, s kompostem bych počkal. Z uvedených variant bych volil výsevní zeminu. |
 |
Jak hluboko přesazovat (pikýrovat) papriky?, 12.3.2012 Přepíchejte všechny tak, aby byly jako ta první řada, no a tu první řadu vytáhněte a zase zastrčte tak jak byla, a je to. Tady nešlo mo to zda jsou přepikýrované nebo ne, tady šlo o to jak by asi měly být hlubko.
PS: Neberte ohled na to že první... celý příspěvek > |
 |
Jak hluboko přesazovat (pikýrovat) papriky?, 12.3.2012  Skoro až po lístky, tak jako je ta první řada vpravo dole. |
 |