|
Jak hluboko přesazovat (pikýrovat) papriky?, 6.4.2012 Takový plísňový povlak se mi objevuje u "černých" výsevních substrátů, Previcur pomůže. Narušuji rovněž mokrý povrch aby obeschl a zalívám spíše do podmisek. |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 6.4.2012 Kdepak já jsem ještě o kousek níže .
A počasí sleduji tady |
 |
|
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 6.4.2012 Koukal jsem na server a předpovědní teplota si u nás polepšila z -1°na 0°C. Má být zataženo, takže si myslím že mrznout v noci nebude. |
 |
Jahody na balkon, 5.4.2012 Jak vypadá převislá jahoda? Já znám jen takové, které když jsou v květináči, tak visí přes okraje, nebo visí dolů odnože. Neznám převislou jahodu, jen muškát. |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 5.4.2012 Pokud rajčata "kloužou" tak si na rozříznutou podnož nasaďte nejdříve kolíček, pak ho lehce povolte a zasuňte (do placaté špičky seříznutý) roub, kolíček mu nedovolí vyklouznout. |
 |
Co je to za nemoc?, 3.4.2012 Tak, tak, u meruňky je navíc potřeba vystihnout ten správný okamžik k utržení a konzumaci (teď nemám na mysli zavařování apod.). Naštěstí se u nás vždy nějaký zdroj najde, nakoupí se bedýnka, zpracuje ale pořád to není právě utržený krásně zralý... celý příspěvek > |
 |
Zemina na rajčata, 3.4.2012 Já je nechávám ve dvoudecových kelímcích po celou dobu, naskládám je do přepravek, zaliju, přihnojím a šup s nima ven na sluníčko (opatrně). Vydrží až do výsadby, když se vytáhnou tak je zapustím do země jak potřebuji. |
 |
Kedlubny, 3.4.2012 Pokud máte skleník tak je vysejte přímo do země nebo květináče ve skleníku, položte na ně netkanou textilii (tu tam můžete nechat stále) a když budou mít dva pravé lístky tak je přepíchejte tak, aby děložní lístky byly těsně nad zemí. Já to dělám... celý příspěvek > |
 |
Co je to za nemoc?, 3.4.2012 Meruňka pro mne byla vždy strom který se nemusí ošetřovat a střihat, který jen rodí. Já měl několik meruněk, naposled Maďarskou a Marlen, ale všechny jsem vyklátil. Důvod - naprostá pravidelná mizivá úroda, napadání strupovitostí a moniliozou, bez... celý příspěvek > |
 |
Zkušenosti s lignohumátem, 3.4.2012 Já to taky zkoušel ale nikdy nedotáhl do konce, bo se mi už 2x ten hnědý sajrajt skazil a v lahvičce zgrcl, smrděl jakoby po čpavku?. A tak experimenty nakonec skončil v záchodě nebo na kompostu.
Letos mám dokonce obavu že semena podnoží... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za nemoc?, 3.4.2012 I já se přikláním ke strupovitosti. Měl jsem ten samý problém.
Hnědočerné fleky na plodech broskvoní - sazovitost? |
 |
Kedlubny, 3.4.2012 Jakmile uvidíte že začínají vylézat ze země tak je šoupněte na okení parapet, ale zvenku!!!. Já je mám přepikýrované v sadbovačích ve skleníku kde je v noci 3-5°C. Pokud nemrzne tak je nechte nonstop venku. |
 |
Fiskars - slevy u Mountfieldu - zkušenosti, 31.3.2012 Předevčírem jsem volal na prodejnu kde mám předplaceno zboží. Domluva je asi taková, 14 -21 dnů budu akceptovat k dodání zboží, pokud nebude na prodejně řešení bude asi ve vrácení peněz. V akci z 29.3. už prodávali jen výrobky které byly skladem,... celý příspěvek > |
 |
Myslíte, že nedávný mráz mohl poškodit květní pupeny meruněk?, 30.3.2012 Začíná to kvést nebo již kvete a to hnusné počasí asi nadělá více škody na květech než celé mrazy. Včelkám se do takové větrné sibérie patrně nebude chtít vystrkovat sosáčky. |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 29.3.2012 Většinou tady v Estonsku. |
 |