|
Přesadit do většího?, 14.5.2012 To musí odpovědět někdo kdo papriky v nádobách pěstuje, já mívám jen malé pálivé a těm stačí litrový květináč. |
 |
Pozdní jarní mrazy, 14.5.2012 Noři musí přece vědět co za "sajrajt" nám sem posílají .
Papriky, rajčata a lilky jsem nechal venkum i v noci, melouny jsem druhou noc po sobě schoval domů. Už by to vše chtělo na záhon. |
 |
|
 |
Pozdní jarní mrazy, 14.5.2012 Počasí obdobné jako včera jen se silnějším větrem, ráno u baráku desítka, kolem osmé mi to v autě ukazovalo 12°, kolem půlnoci bylo 9,6°. |
 |
Nemoc rajčat, 12.5.2012 Vloni se mi takto zachovalo rajče kreré jsem měl v nádobě kde byl na dně koňský hnůj, letos jsem použil kompost kupovaný i kupovaný-pytlovaný a projevilo se to u hodně rostlin v kelímcích nebo květináčích, i u paprik.
Co s tím teď? Víceméně už... celý příspěvek > |
 |
Nemoc rajčat, 12.5.2012 Máte tam popsanou i příčinu. |
 |
Nemoc rajčat, 12.5.2012 Jako tady? |
 |
Pozdní jarní mrazy, 12.5.2012 Když to vezmu kolem a kolem, tak papriky venku vysazeny ještě nejsou, okurky, melouny, lilky jsou pod textilií a těch pár rajčat "vem čert", vysadí se další, horší by to bylo s květy révy nebo kiwi.
Naštěstí předpověd zmirňují cituji opět z výše... celý příspěvek > |
 |
Pozdní jarní mrazy, 10.5.2012 to Honza |
 |
Žloutnutí a usychání listů rajčat, 9.5.2012 V čem byly sazenice když jste je dostala? Vypadají že byly vytrženy ze země a došlo k přerušení kořenového systému, chvíli to potrvá než se vzpamatují. Každopádně postavte rostliny někam do stínu aby na ně nepražilo polední slunce, přestaňte zalévat... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 4.5.2012 Kdepak já a pěstovat brambory, melouny by je zadusily! |
 |
|
 |
Rajcata a pestovani v kyblu - jakou zeminu?, 4.5.2012 Problém to je, a dosti velký, úměrný výšce rostlin. Rostliny dosahují v kýblu u tyčkových odrůd běžně 150-180 cm a stačí i mírný závan větru z nevhodného smru aby vše povalil. Samozřejmě že čím větší kýbl tím lepší, ale zase není účelem u tohoto... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 4.5.2012 Zdravím Vás Wimpi, bohužel musím konstatovat že asi všechna narašená očka Vostorgu jsou špatná, snad obrazí znovu. |
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 4.5.2012  Po loňském úspěchu s odrůdou Superstar jsem si k ní letos objednal z Holandska odrůdu Telegraph (na vyzkoušení). Prozatím jsem s ní naprosto zklamán, narozdíl od partenokarpické Superstar. Na přiloženém snímku je vidět závratný rozdíl -... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 4.5.2012  Přidávám pár fotek z dnešního rána. Co se týče té Chrupky tak fakt nevím, navíc to není odrůda o kterou bych stál ale pokusně na ní nechám letos jeden hrozen ať se pochlubí. |
 |
Rajče Vilma, 3.5.2012 Výhony nevylamovat, je to keříčková odrůda, pozdější podpora hůlkami nutná, umí se vylomit protože má velkou násadu plodů. |
 |