|
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 13.6.2012 Tak a mám další pachatele kteří likvidují zralé maliny - mravenci, a vyžírají je stejně jako jahody. |
 |
Rajcata - z jednoho dve, 13.6.2012 Hodně záleží na odrůdě, tady bych asi nesrovnával s velkopěstiteli ale spíše s námi "drobnohospodáři", sice jedou na jeden výhon ale ten má mnohdy i několik metrů. Určitě bych v květináči nenechával Býčí srdce na dva výhony ale u soudkových cherry... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lilkoviště, 12.6.2012  Lilky venku vypadají letos lépe jak rajčata a o paprikách nemluvě. |
 |
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 12.6.2012  Začaly zrát maliny, kosi na ně přesedlali z jahod, venku je opět průtrž a plíseň se dohaduje se slimáky kdo toho letos více zlikviduje. |
 |
Copak těm paprikám asi je?, 12.6.2012 To hnojení do půdy použít spíše asi před výsadbou, proto teď v této fázi, kdy rostliny z nějakého důvodu nedokáží využít vápník kořenovým systémem, se doporučuje postřik na list. |
 |
Cuketa neplodí, 11.6.2012 Mohou to být jen samčí květy, poznáte to podle toho zda je pod květem malý náznak plodu. Sameček tam má jen stopku.
|
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 8.6.2012 Díky za upozornění, je to Polyram. Pokusím se Acrobat ještě někde vyhledat a koupit, ošetření rajčat bude o víkendu velmi žádoucí. Zrovna nyní pálí slunce ale kolem poledne jsem točil Brno a v jeho okolí mne 2x chytl déšť, dusno je také, ideální... celý příspěvek > |
 |
Rybízová rajčata, 8.6.2012 Tak to by mohlo být něco malého. |
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 8.6.2012 Acrobat bohužel skončil, jako náhradu za něj jsem našel Polygram, Ridomil si nechávám až jako poslední záchranu.
PS: Co se týče broskvoní, tak kadeřavost jsem měl tak na dvou lístcích z osmi stromků, a to ještě na nově zakoupeném. |
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 8.6.2012 Kocide 2000, používal jste ho již někdo? |
 |
|
 |
Rybízová rajčata, 8.6.2012 Pokud nevíte co máte za odrůdu tak je těžko radit, příště nekupujte zajíce v pytli, kdoví co Vám prodali. Vijany na kterých se tvoří květy jsou dlouhé a s květy jakoby v řadě cik-cak nebo tvoří spíše vějíř? Rybízové rajče by mělo mít hodně dlouhé... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 6.6.2012 To mne již napadlo asi před měsícem s Bělehradským, chtěl jsem ho vytáhnout ale měl kořen jako kráva a tak jsem ho zahrnul a nechal. Nyní se k pokusu připojím i s ostatníma odrůdama. |
 |
Jak dopadly vaše papriky po mrazech?, 6.6.2012 Já je tehdy venku ještě neměl ale na sousední zahrádce to kupodivu poničilo rajčata, papriky však ne. |
 |
Co vaše réva? (2012), 6.6.2012 Co se týče révy a hlavně Vostorgu, už nevěřím že se zmátoří. U některých to vypadalo že jsou na vině druhé pozdní mrazy ale teď s odstupem času nabývám stále silnějšího přesvědčení že je to hlavně důsledek zimy.
|
 |
Co vaše réva? (2012), 6.6.2012 Brzy ráno jsem byl na zahradě pozalívat ve foliáku ale ani mne nenapadlo že by tak mohly klesnout teploty, když jsem sedal do auta tak bylo 7-8°C a jasno. Až od jednoho kolegy který bydlí kousek od Hrušovan nad Jevišovkou jsem se dozvěděl že měl... celý příspěvek > |
 |