|
Příspěvky uživatele - 133.163
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Slupka u rajčat, 17.9.2012 Odrůdou je to především, tím jak který plod následně dozrává, tak to je věc jiná. Pokud nemáte možnost zakoupit semena malých soudečkových odrůd v cizině (teď nepíšu o ildi, Cherolle a jiných odrůdách běžně k dostání u nás), tak se podívejte po... celý příspěvek > |  | Vytápění skleníku, 17.9.2012 Umělé teplo bylo myšleno ve smyslu jeho výroby a dodání do skleníku, ovšem chuť rajčete, rostoucí a zrající na slunci, žádné umělé světlo nenahradí. |  |
|  | Je možný výsev jahod kdykoli?, 17.9.2012 Mrkněte se tady.
|  | Vytápění skleníku, 17.9.2012 Přesně tak, rostlina bude plodící jen pokud bude mít náležité světlo a teplo. Takhle se to řeší např. v holandských sklenících a výsledky pak vidíte v zimě na pultech obchodů, umělé světlo, umělé teplo,??? chuť.
Vytápěný skleník s nějakým tím... celý příspěvek > |  | Rajče - plíseň startuje, 14.9.2012  Moje rajčata vypadají viz. obrázek, plíseň to ale není, negativních aspektů se sešlo hodně, naštěstí (jak jsem již psal) úroda je bohatá. Preventivně jsem také použil Acrobat, ale letos je to hlavně o poloze při pěstování. |  | Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 13.9.2012 A proč při dostatku rajčat přidávat do kečupu jablka? |  | Rajče - plíseň startuje, 13.9.2012 Rajčata na zahradě jsou na tabák a již sklízím jen stárnoucí plody, ošetřil jsem REVUSem víceméně jen révu ale v tom neustále deštivém měsíci nezabralo snad nic, následně se počasí "osušilo" a tak došlo k následnému zlepšení. Rajčata jsem po... celý příspěvek > |  | Úroda ze semínka z kupované papriky ze supermarketu, 11.9.2012 Ze zakoupeného plodu získáte hodně semínek která Vám vystačí na několik sezon, není nutno kupovat nové ale spíše vysazovat ty osvědčené. Takto vybraná semena (nebo i ze svých plodů, rajčata, melouny, papriky aj.) dám po vysušení ještě na pár dní do... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2012), 10.9.2012 Objevují se tam i nějaké tmavší bobule které nejsou v pořádku, ale ty jsou oproti těmto poloviční a měkké, postupně je odstraňuji. |  | Využití tykve fíkolisté, 7.9.2012 Tohle tykev fíkolistá není. |  |
|  | Co vaše réva? (2012), 7.9.2012  U nás v BV je rovněž vláhový deficit, ale téměř každodenní deště v prvním měsíci prázdnin nastartovaly vlhké dusno a choroby decimovaly porosty oslabené révy.
Na snímku z jiné lokality je Kodrjanka která se po zmrznutí takto "rozparádila",... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2012), 6.9.2012 Děkuji. Nicméně nejvíce jsem byl letos nadšen z odrůdy Kišmiš Lučistyj a rovněž skoré Beloe Čudo bylo vynikající. Pěkně zarodil i Dokučeavoj Ustojčivyj, který je již také sladký, ale má poněkud tuhou slupku. Toto a výše uvedené odrůdy byly jediné... celý příspěvek > |  | Slunce a rajčata, 31.8.2012 Po letošních zkušenostech s Vámi souhlasím, že folie vliv mít bude, otázka je jaký a jak moc. Každopádně umocňuje nekvalitu plodů, "zmenšuje" listovou plochu a podporuje rychlejší stárnutí rostlin. Příští rok ji nahradím černou netkanou která je... celý příspěvek > |  | Slunce a rajčata, 31.8.2012 Možná že až Vám bude "chcát" 2x denně na rajčata, tak to budete mít taky.
U mne se to dokonce selektuje tak, že v nižších patrech mají plody žlutý límec, ve vyšších už ne. Patrně záleží jaké v té době bylo počasí. Rostliny prostě nemají... celý příspěvek > |  | Jak skladovat kukurici?, 29.8.2012 A jaká kukuřice? Na siláž, na zrno, pukancová nebo cukrová? |  |
 |
|
|
|