|
Příspěvky uživatele - 1.3
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Rozdíl mezi psím vínem a přísavníkem, 31.8.2007 Posílám pár lidových názvů Vašeho "psího vína":
LOUBINEC PSÍ VÍNO, LOUBINEC PĚTILISTÝ (Parthenocissus quinquefolia) - divoké víno, loubinec, pětiprstka (pětiprstka žežulník je jiná rostlina), přísavník pětilistý, psí víno, réva planá |  | Neznámá květina, 31.8.2007 Nepletete, je to ona, taky ji mám, přes zimu cibulky dám do písku a do sklepa. |  |
|  | Něco barevného do živého plotu, 31.8.2007 Neopadavý listnáč je např. brslen (euonymus fortunei), mívá žluté lemování, na podzim načervenalé. Neopadavý je i zimostráz (buxus), některé druhy žlutolistého ptačího zobu (Ligustrum). Mezi jehličnany by se určitě hodil rododendron nebo... celý příspěvek > |  | Popínavka na plot, 31.8.2007 Sousedovi se zřejmě nebude líbit jakákoliv popínavka na jeho plotě, pokud nechcete na souseda vidět, budete muset něco zřídit na svém pozemku, buď vysadit živý plot, nebo si před jeho plaňkovým plotem postavit jakousi konstrukci a k té si vysadit... celý příspěvek > |  | Kroton, 30.8.2007 Codiaeum variegatum (kroton), Codiaeum vyžaduje jasné rozptýlené světlo bez přímého slunce v létě. Nedostatek světla způsobuje ztrátu barevnosti listů. Rostlině stačí běžná pokojová teplota, v zimě minimálně 15°C. Nižší teploty způsobují u rostliny... celý příspěvek > |  | banánovník, 29.8.2007 Mně banánovník zaplodil až po více letech, údajně má zakódovaných cca 60 listů i květní stvol, k výživě je zapotřebí posledních 10 listů. |  | Opadává mi borovice, 29.8.2007 Sypavka vytváří jakoby červeno rezavé kroužky na jehličí, jinak opadávání jehličí by mohlo způsobovat i sucho. |  | Opadává mi borovice, 29.8.2007 Sypavka - postřik fungicidem, např.DITHANE DG NEO-TEC, DITHANE M 45, KUPRIKOL 50, NOVOZIR MN 80, ORTIVA |  | Dosna - kana, 29.8.2007 ...a ještě, někde jsem četla, že se oddenky kany mají skladovat cca v 16°C, já je skladuju tak do 10°C, tak to dělám špatně, ale nevadí, mně se stejně nejvíc líbí její listy, víc než květ. |  | Dosna - kana, 29.8.2007 Taky mám červenolistou, taky mi nekvete, zato zelenolistá kvete úplně normálně, tu červenolistou mám dost ve stínu a vůbec ji nehnojím, možná by to chtělo pohnojit, např. Kristalon plod a květ (teď už ne, je pozdě, až příští rok). |  |
|  | Nerine bowdenii, 29.8.2007 Taky ji mám už několik let, ale kvetla jenom ten první rok, květ má velmi zajímavý (růžovo fialkový), ale moc pěkně nevoní, od té doby nekvetla, jenom má spoustu nových cibulek. |  | krušpan presadzanie, 29.8.2007 Můžete klidně už nyní, buxus do zimy zakoření, zalévejte. |  | Lapač na vosy, 28.8.2007 Jak hubíte mravence? |  | Durman přesazování, 28.8.2007 Ano, určitě až na jaře, protože v tuto dobu durman ukončuje růst a přesazovat ho je zbytečné. Než ho odnesu do sklepa, tak ho rázně ostříhám, že zůstanou jen "pahýly" a na jaře zase obrazí (občas obráží i v zimě ve sklepě). |  | ibišek pokojový - řízkování, 27.8.2007 Paní Blanko, zkuste na jaře v březnu zelenými řízky (netvrdím, že to děláte špatně), některé dejte do vody a některé zapíchněte do zeminy v květináči. Pokud chcete kmínek, necháte výhon růst a postranní výhony vyštipujete, až dosáhne výšky, kterou... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|