|
Rajče tyčkové Palava F1, 29.12.2013  To samozřejmě ano, protože ho bude sklízet červené. Pěstoval jsem odrůdu Pedro, což bude něco podobného ale pozdnější. Pedro mělo krásné, pevné, vyrovnané plody, žádné zelené okolo stopky, ale to bylo asi tak všechno. Když pominu jeho hodně... celý příspěvek > |
 |
Prodat či neprodat, 29.12.2013 Já jsem z činžáku a následně z paneláku, nyní již delší dobu umístěn na vlastním, bohužel řadovka a zahrádka u domu malá, ale milá. Bydlet dnes v paneláku, tak mám o hodně více času, a o to spíše bych pořídil víkendový "vejmenek", čímž by mohla být... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajče tyčkové Palava F1, 29.12.2013 Ta informace, kterou jste sem nakopíroval, je od autorky možná záměrně neúplná a zavádějící, proč to ale dělá??? Podívejte se na stránky producenta MoravoSeed.
Rajče tyčkové Palava F1
Popis:
- středně raná odrůda typu LSL pro studené... celý příspěvek > |
 |
Prodat či neprodat, 29.12.2013 Zahrada je jedna z možností jak vypadnout z baráku, odreagovat se z blázince a stresu který je všude kolem nás. Mít nějakou solidní možnost tak přikoupím nebo pronajmu ještě kousek, zahrada je mi malá. |
 |
Rajče tyčkové Palava F1, 29.12.2013 Je to novinka a tak asi zkušenost ještě nebude. Za mou osobu mám dotaz, proč chcete pěstovat odrůdu typu LSL, tzn. vyšlechtěny proto, aby se mohly trhat zelené a vydržely ležet dlouho na pultech obchodů? |
 |
Paradajky 2014 - pestovanie vo vedrách, 27.12.2013  Já pěstuji v květináčích 8-10 litrů s podmiskami. Pokud je vzácně hic, tak ráno než jdu zařezávat, proliju zeminu aby podmisky byly plné vody. Většinou to stačí, pokud rajčata povadnou stačí hned zalít a je to óká. Nikdy jsem ještě o žádnou rostlinu... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 27.12.2013 Tak tento pokus byl neúspěšný. Samotný vosk spoj neudržel a při "hrabání" v pilinách došlo k vyvrácení, rovněž uložení štěpovanců "jen tak" v pilinách není nejlepší řešení. Po tomto poznatku budu omotávat všechny spoje štěpovanců a voskovat... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 27.12.2013  Včera jsem na zahradě trochu střihal révu a mmj. i odebíral řízky. Na odrůdě Viktoria jsem si všiml nebezpečně "nalitých" oček a před chvílí mi tady venku před oknem poletovala chudinka Dlouhozobka. Teploty na přelomu roku nad 10° jsou velmi ale... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 25.12.2013  Co už s takovou zamindrákovanou bandou tzv. moderátorů, jsou to ubožáci. Jinak pěkný "přístrojek", jen ta cena je poněkud vyšší, ale odpovídá provedení. Objednám si z eBay ten z Ukrajiny a ještě k tomu prubnu tento digitální z Číny, 10 nebo 30 A by... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 23.12.2013 Díky za tip, používám obyčejný kapilárový s čidlem na drátě, který máte na mysli Vy? Jinak mám vyhlídlý elektronický, příp. s digitálním displejem, ten je určen pro líhně a k mání je na eBay. |
 |
|
 |
Štěpování révy - stratifikace, 23.12.2013  Na videu měli réví v igelitovém sáčku, který stál na plechové přepážce, pod kterou byla vytápěcí žárovka, já zvažuji i o PETce. Každopádně by to mělo jít ven aby byla možná vizuelní kontrola, případně to rozplavení na kontrolu zda se tvoří kalus. Pak... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 23.12.2013 Piliny by měly sloužit jen ke stratifikaci a zakořenění, pokud by byl problém tak by snad šel použít i perlit. Tohle vše je jen zkouška pro vychytání vhodné a jednoduché metody pro štěpování v domácích podmínkách. Polystyrenová bedýnka je hotova,... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 23.12.2013  Odebral jsem další zkušební materiál a shlédl další instruktážní videa. Tentokrát dám štěpovance do vlhkých pilin se spodním ohřevem, dole by mělo být teplo a v chladné místnosti (cca 15°C) by nemělo dojít k ohřevu horní vrstvy pilin. Podle... celý příspěvek > |
 |
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 22.12.2013 Jak má vypadat takový roub a jak jej uchovat. Je to něco podobného jak u révy? Díky. |
 |
Pokojova rajcatka, 22.12.2013  Jednu z možných příčin vadnutí listů jsem dnes objevil - mšice. |
 |