Příspěvky uživatele - 71.126

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rum recept, 24.5.2013
Zkuste si zadat do vyhledávače Rum příprava (na kuchyňských receptech je toho spousta), nebo s překladačem z US webů; těch tinktur je i v současné době hafo, jsou však již v trochu jiné koncentaci (takže staré - historické recepty nelze použít).... celý příspěvek >
Slad - pálení, 12.5.2013
Ne však tak, jak to zde vy popisujete; tím, že rozmícháte slad do vody ještě nemůžete tuto směs přímo zakvasit!! Napřed z toho musíte „uvařit“ sladinu, tedy škroby obsažené ve sladu je nutno zcukřit až na jednoduché cukry. Používá se na to úplně... celý příspěvek >
Nová pálenice, 21.3.2013
Na uváděnou kubaturu kotlíku, bych vzal takových 30 - 40 litrů vody a do toho přidal asi tak 1 kg sody. To by mělo stačit. Ke zmíněné zakoupené knize, dá se také stáhnout z netu jako pdf, ale v "papírové" formě je praktičtější. Tak ať se daří.... celý příspěvek >
Nová pálenice, 15.3.2013
Dobrý den, jak vidíte, tak se "skalním přispěvovatelům" na tomto vebu do "rad", zrovna moc nechce (třeba to není pro ně dostatečně odborný dotaz). Pokusím se proto na něj odpovědět já. Čištění aparatury. Dle autorů knihy Domácí výroba lihovin,,... celý příspěvek >
Jádro, 12.2.2013
Vážený pane , v podmínkách CZ (oficielní pálenice), má pan Vysloužil samozřejmě pravdu. Zde můžete dostat většinou, jen „zprůměrněný“ destilát tak, jak vyteče z „měřáku“ – po litrech. A provozovatelé mu občas neposkytnou ani tu „dostatečnou... celý příspěvek >
Špendlíky, 21.1.2013
Co takhle před destilací, ty pecky oddělit, přes plastovou bedýnku? Není to sice "zaručené", ale chce to vyzkoušet.
Destilační přístroj, 18.1.2013
Dobrý den, na rakouském vebu (ve fotogalerii) je zavařovací hrnec této velikosti několikrát použit. Někde vyrobili nové víko, u asi dvou bylo použito původní. Lze si to i prohlédnout!!!  Odkaz vám však nedám, musíte si to najít sám (asi by to... celý příspěvek >
Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 18.1.2013
K panu Šlosarovi jen snad tolik, (zatím mimo tak 5 -10 odpovědí, kde i někomu opravdu poradil) jsou jeho odpovědi spíše "dotazy"... ať mi někdo vysvětlí  (kde samozřejmě nechce a ani neočekává odpověď)... Vážím si sice jeho vědomostí, ale... celý příspěvek >
Pálenka z kdoulí, 31.12.2012
Když doporučujete, tak byste jej měl napřed taky "zveřejnit", "utajené dílo" nelze posoudit!! Takže se těším na "manual". Děkuji a hodně zdraví, trpělivosti a všeho ostatního... v Novém roce 2013.
Destilační přístroj, 28.12.2012
Děkuji za další informaci (těch nikdy není dost!!), ... abych se přiznal, kdysi jsme též počítali (na VŠCHT) kolik je potřeba teoretických pater na rozdělení směsi kapalin rektifikací, při dané % koncentraci složek. Jednou možností byla tzv.... celý příspěvek >
Destilační přístroj, 27.12.2012
Zdravím po svátcích... tak jsem si chtěl "doplnit vzdělání" dle rady páně Ing.Šlosara. Najel jsem na Google, zadal heslo McBane-Thielův diagram a odklepl vyhledávání. A co se nestalo, vyhodilo to jediný odkaz : 1 výsledek (0,10... celý příspěvek >
Další diskuze:  12  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika