|
Pěstování rajčat 2013, 28.3.2013 Mirek,
Niekde (nespominam si v k ktorej diskusii) som cital, ze ste mali problem s pouzitim nekvalitneho kupeneho substratu u rajcin. Islo o klasicky zahradny substrat kupovany v zahradnictve, alebo marketoch, alebo o nieco specialnejsie. Aky... celý příspěvek > |
 |
Hnojení, postřiky rajčat - rady, 28.3.2013 Dakujem za reakcie.
Mam k dispozicii varny kotol(zabijackovy 80 l), ktory sa uz neda pouzit na varenie pre ludi (prasknuty smalt). Je mozne odlezany hnoj, kompost a podobne organicke materialy pomocou tepla zbavit v takomto zariadeni patogenov a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pěstování rajčat 2013, 27.3.2013 Dnes zasiate Chio Chio San, Ljubimij, Kosmonaut Volkov, Rio Fuyeho - ruske a ukrajinske odrody + Tomatoberry garden druhy pokus (dnes som skontroloval 2 semienka spred tyzdna, zrejme s nich uz nic nebude)
Uz ma caka len anglicka sadba - Jubilee,... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 26.3.2013 O mesiac mozme porovnat znova. |
 |
Pěstování rajčat 2013, 26.3.2013 Mirek, preco uz nepresadzat? Do vysadby na zahon to vidim tak o 6-7 tyzdnov.
Chladnejsie miesto by sa naslo u rodicov v zimnej zahrade, kde je vsak velky rozdiel dennej a nocnej teploty. Cez den cca 20 v noci 10-12.
Nebol by to problem? |
 |
Pěstování rajčat 2013, 26.3.2013 Dakujem za rychlu reakciu
|
 |
Hnojení, postřiky rajčat - rady, 26.3.2013 Neviem ci som spravne pochopil to prevrstvenie zeminou. Rozhodit hnoj a zarylovat do zeme na 10 cm?
+ na spodok jamy vysypat kompost |
 |
Hnojení, postřiky rajčat - rady, 26.3.2013 Mam k dispozicii 3 rocny kravsky hnoj. Je mozne zapracovat ho do zeme aj pred sadenim resp. mesiac pred tym?
Ak ano, ake mnozstvo hnoja mam pocitat na jeden koren?
Mozem ho pripadne skombinovat s kompostom, ktoreho vsak nemam vela. Mozno 2-3... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 26.3.2013  Takto to vypada dnes na mojom okne(takto mam obsadene celkom 3 okna). Rajciaky siate 20.2., pred 12 dnami presadene z pareniska do 2 dl plastakov.
Na moj vkus su dost velke, ale este jedno presadzanie do pollitrakov ich este caka. Snad ich to... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 26.3.2013 Foliovnik nemam, budem dufat, ze ich pliesen nenapadne. Citam ze su to chutne rajciaky. |
 |
|
 |
Pěstování rajčat 2013, 26.3.2013 Semena su od Suttons seeds
suttons.co.uk
kupil som 3 balenia, vysial jedno tj 6 semien.
Nezda sa mi to... dam im este par dni. Zabudol som, ze Banana orange to trvalo tiez takmer tyzden... a to boli v miniparenisku s dalsimi 3 odrodami,... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 26.3.2013 Ahoj,
nemate nahodou skusenosti s cherry Sungold F1, pripadne SunSugar?
Pripadne s Kosmonaut Volkov, Chio Chio San?
Inak Tomatoberry garden z Anglicka, siate 19.3. zatial ani klicek. Uz sa zacinam obavat. Ostatnych 40 odrod islo zo zeme... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 18.3.2013 Nepoznate nahodou stranky poskytujuce rebricky top svetovych odrod rajciakov(myslim najchutnejsich) ? Pripadne rozsiahle ankety pestovatelov?
Ako su na tom s popularitou odrody z Madarska, Bulharska, Grecka byvalej Juhoslavie, Turecka... celý příspěvek > |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 17.3.2013 Cestne prehlasujem , ze tieto su naozaj tie posledne :
Sungold F1, Wapsipinicon peach F1, Moneymaker
Fajn ze existuje toto forum, tu sa citim byt pochopeny
|
 |
Ako spravne pestovat planty rajcin?, 15.3.2013 Mam par otazok,
v stredu som prvy krat presadzal rajciny -z minipareniska do 2 dl plastovych poharov. Snazil som sa zasypat ich po klicne listy. Niektore odrody vsak maju medzi klicnymi listkami a prvym parom dost velky odstup (asi kvoli teplote... celý příspěvek > |
 |