Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zavlazovani thuji, 1.8.2014
PE hadice (polyš) je ta tvrdá s modrým proužkem. Děrovací kleště i kapače má každá slušná závlahářská firma v nabídce i s popisem (např. agrotherm nebo irimon). Na napojení, rozbočování a ukončování hadic jsou nejvhodnější PPS tvarovky (navrtávací,... celý příspěvek >
Chlor ve vodě ano či ne, 23.7.2014
Já bych to zas tak černě neviděl. Provozuji bazén od M. desátým rokem (nadzemní). Celou sezónu používám jen tablety v plováku a občas kontroluji pH. Tableta vydrží v plováku 3 až 4 týdny (podle otevření otvorů). Bazén napouštím (a dopouštím) výhradně... celý příspěvek >
Zelená voda, 23.7.2014
Zkouším Baenzy letošní sezónu. Zatím ho hodnotím jako výborné hnojivo na řasy. Možná ale za to může letošní teplá sezóna. S konečným závěrem počkám do podzimu.
Kalné jezírko, 21.7.2014
Já svůj příspěvek myslel tak, že pokud je jezírko a ryby v pořádku, nemá smysl moc měřit (neb zjištěné parametry mohou být zavádějící, dle použitých testrů). Účelnější je asi v případě problémů vyměnit část vody. Také bych byl opatrnější s nějakým... celý příspěvek >
Kalné jezírko, 18.7.2014
Nevím, jak dalece lze spolehnout na testry OASE 6in1. Po dvou letech používání jsem s nimi stále měřil pH pod 6. Po zakoupení SERA kapkového testru jsem naměřil skoro 9. Je ale fakt, že například tvrdost vody jsem zatím pomocí testrů věrohodně změřit... celý příspěvek >
Zavlazovani thuji, 17.7.2014
Porezní hadice jsem zkoušel u Bohyšek, a každý rok nějakou myši prokously (zahrabané v kůrovém mulči). Zcela jsem proto přešel na normální kapkovací hadice. Jen u Thují mám kapkovače v PE hadici.
Stíníci clony, 16.7.2014
V každém lepším zahradnictví mají několik na výběr. Mají různou hustotu (stínicí schopnost) a obvykle jsou k dostání v několika šířkách. Délka v metráži.
Zavlazovani thuji, 16.7.2014
Klasické kapače vodárnu moc nezatěžují. Pokud by jste použil normální PE hadice (25 mm), (které jsou mnohem levnější, než ohebné zahradní), lze do nich na požadovaných místech zamáčknout kapače s definovaným průtokem (obvykle 2 a 4 litry za hodinu).... celý příspěvek >
Jak oddělit 1. dávku deště od zbytku?, 9.7.2014
Podobný sortiment se nabízí i u nás, je to ale dost drahé. Myslím, že se to jmenuje "filtry na svod". Byl tady asi i odkaz v nějaké diskuzi.
Kalná voda ze studny, 7.7.2014
"strhnout studni" ani nic podobného není možné. I když nebudete z vrtu několik dní čerpat, po obnovení čerpání se zakalení zase projeví. Ten vrt je pravděpodobně prostě špatně proveden (jako většin vrtů v měkkých horninách). Převrtat vrt na větší... celý příspěvek >
Kalná voda ze studny, 7.7.2014
V některých jílových horninách může být kalení trvalé (při větších odběrech). Záleží také na velikosti a umístění perforace pažnic (při zjišťování vhodného místa pro výšku čerpadla nad dnem).. Pro tak malé hloubky se obvykle vrty pro získávání vody... celý příspěvek >
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 3.7.2014
Jen bych si dovolil reagovat na připomínku o suchu. To naprosto neplatí o celém území ČR. V posledních dvou letech mám ve studní (25 metrů)o metr více vody, než předchozích 30 let. Na ploše zahrady se objevilo několik nových povrchových pramenů,... celý příspěvek >
Hnědá voda, 29.6.2014
Zatím bych se vyhnul sypání chemie. Vhodnější je posílit vzduchování, případně přidat provizorně další komoru filtrace (také jsem letos posiloval). Nenapsal jste parametry jezírka a filtrace, takže víc se asi nedá říct. Taky je otázka, jaký... celý příspěvek >
Magnólie 7 let nekvete. Ví někdo proč?, 20.6.2014
Nemohu s většinou názorů sohlasit. Věnuji se pěstování Magnolií již řadu let a pokud některá vysazená rostlina nezačne kvést po 2 max 3 letech po vysazení (prodejní velikost, vhodná výsadba, keřová magnolie), není s ní všechno v pořádku a doporučuji... celý příspěvek >
Domácí výroba filtrace - návod (plánek), 6.6.2014
Já myslel 300 l nádobu obdélníkového půdorysu. Cena s víkem v Horn... jen 890,-. Popelnice je dobrý nápad, asi má i tlustější stěnu, ale přijde mě moc hluboká (na dno by se mělo dosáhnout rukou, kvůli údržbě a čištění).
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika