|
Solární plachta, 21.6.2016 Já se tím názvem bavím již mnoho let. Kdo mohl vymyslet takový název "solární plachta"? Jedná se o klasickou izolační plachtu proti prochladnutí bazénu v noci. Pokud přes den běží filtrace s ohříváky a na hladině je tato plachta, dojde k výrazně... celý příspěvek > |
 |
Hlohyně šarlatová - rychlost růstu?, 17.6.2016 Z hlohyně se mě podařilo napěstovat živý plot o výšce kolem 1,8 metru za cca 11 let. Dokud se to nezačalo razantně sestřihávat, bylo to jen několik takových košťat v řadě (cca 15 metrů). Nyní, po sestřihu, je docela hezký.
Na podzim to budu celé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co to je?, 17.6.2016  Když se nestříhá, vypadá za pár let takhle. |
 |
Opadané plůdky po odkvětu, 17.6.2016  Radana u mě plodí asi od 5 roku po výsadbě, ale ani po 11 letech jsem se hrušky nedočkal. Všechno vždy spadne a navíc v polovině léta zhnědne a opadá část listů.
Část plodů spadne hned ze začátku a zbytek opadává průběžně. Rez se v malém množství... celý příspěvek > |
 |
Lagerstroemia, 17.6.2016  Mám Lagerstroemii v zemi několik let. Má maximální možné místo u jižní zdi, přes to většinou vymrzá až k zemi. Pravděpodobně mě obrazila podnož, protože místo červené mě loni poprvé (díky příznivému počasí) zakvetla bíle.
JIné problémy s ní... celý příspěvek > |
 |
Magnolia grandiflora, 17.6.2016  Před časem jsem zde slíbil fotky z volné výsadby na svojí zahradě. Celkem už mám v zemi 6 kousků. |
 |
Rostlinka do jezírka, 24.1.2016 Po mnoha letech zkušeností s lekníny si nemyslím, že by byl problém s louhováním hnojiv tak velký. Přesazuji lekníny každé tři roky (50 litrů kalfas). Na dno dávám zahradnický substrát silně promíchaný s granulovaným kravským hnojem, rohovinou a... celý příspěvek > |
 |
Vodáreň max. tlak, 18.12.2014 To nemá cenu rozebírat. Popsal jsem to již několikrát. Po doplnění podstatných údajů panem Plintovičem jasně vyplynulo, že než předělávat systém závlahy je výhodnější v jeho případě použít regulátor tlaku. To byla totiž podstata tohoto dotazu. |
 |
Vodáreň max. tlak, 18.12.2014 Ano, správně. Při správně seřízeném systému běží čerpadlo trvale a dodává tedy konstantní tlak. K vypnutí čerpadla dojde až dosažením vypínacího tlaku po zavření ventilu ovládajícího závlahy. Samozřejmě by mělo být zohledněno případné omezení na... celý příspěvek > |
 |
Vodáreň max. tlak, 17.12.2014 "To není tak úplně pravda, alespoň ne v našem případě. Cyklické kolísání tlaku v rozvodu "domácí vodárny" totiž není způsobeno samotným čerpadlem ani dimenzí potrubí, ale tlakovou nádobou, která v systému vytváří objemově-tlakový akumulátor a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vodáreň max. tlak, 17.12.2014 Při správně dimenzovaném průměru trubek nedochází během postřikování ke kolísání tlaku (necykluje tlakový spínač). Ale je nutný větší odběr vody, než máte vy na jednu trysku. V případě, že nemůžete měnit trubní rozvod, jak jste napsal, by bylo... celý příspěvek > |
 |
Vodáreň max. tlak, 16.12.2014 Obávám se, že váš hlavní problém je v nevhodně provedené závlaze. Při správně dimenzovaném odběru, by se tlak na manometru u vodárny měl ustálit zhruba na 2/3 max. tlaku. Pravděpodobně je tedy zvolen nedostatečný průměr trubek na přívodu k závlahám... celý příspěvek > |
 |
Popínavá rostlina na slunce pro zakrytí drát. plotu, 16.12.2014 Záměrně jsem o Akébii nepsal (i když ji jinak považuji za velmi vhodnou rostlinu). Jednak se doporučuje také umístění v polostínu a za druhé časem opět vytváří dost velkou masu a silný kmen. Na popnutí drátěného plotu bych ji tedy nedoporučil (jen na... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 16.12.2014 Plotové dílce se dělají v různých šířkách a výškách a nejrůznějších dekorech (pokud někdo preferuje i estetickou stránku). Vkládají se do betohových "H" profilů, které jsou zabetonované v zemi. Životnost je v podstatě neomezená.
Levnější verzí,... celý příspěvek > |
 |
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 15.12.2014 Životnost kompostéru s kulatiny bez nátěru rozhodně delší není. V případě řezaného materiálu to může vydržet o nějaký rok více... K názorům na vyjetý olej se nebudu vyjadřovat, zase by vypukla hádanice...
Za sebe na materiál na kompostér... celý příspěvek > |
 |