Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nashi, Hosui, Kumoi, 8.7.2016 Obsahuje fotku
Na jaře jsem si pořídil Nijiseiki, ale nějak se mě nezdála a mám ji zatím v kontejneru. Kromě vysokého výskytu rzi se mě nezdá ani tvar koruny a velikost rostliny (přes 120 cm asi za 300,- Kč). Kumoi jsem za tu cenu pořídil cca 50 cm a kvetla při... celý příspěvek >
Opadané plůdky po odkvětu, 8.7.2016 Obsahuje fotku
Letos se na Radaně (zatím) udrželo nečekaně hodně plodů (v téhle velikosti už většinou obvykle všechny opadaly). Letos už jsem ničím nestříkal. Plody obvykle rychle zežloutnou a opadnou. Část plodů před opadem popraská (viz foto). Na další fotce je... celý příspěvek >
Znesie Magnolia Grandiflora a Javor Dlanolisty stanoviste s priamym slnkom?, 8.7.2016 Obsahuje fotku
Listy na magnolce, jsou ještě docela v pořádku. Poškození vlivem přeschnutí vypadá následovně.
Neznámý okrasný stromek, 7.7.2016 Obsahuje fotku
Lído, tak ten je nádherný. Já mám jen klasiku a už se mě toho víc nevejde (magnólie zabrali všechna zbývající místa).
Znesie Magnolia Grandiflora a Javor Dlanolisty stanoviste s priamym slnkom?, 7.7.2016
Právě naopak, já mám na zahradě čistý jíl, takže musím vytvářet široké výsadbové jámy s odvodněním. Přílišné vlhko, přirozeně, také škodí. Chtěl jsem ale poukázat na fakt, že většinou se zalévá nedostatečně, protože je nutné, aby byl půdní profil... celý příspěvek >
Neznámý okrasný stromek, 6.7.2016
Cornus kousa už taková novinka u nás není. K dostání jsou již desítky kultivarů. Mě samotnému "seděl" snad osm let, než jsem zjistil, že potřebuje rašelinu a bohatou zálivku.
Aha, Heptacodium mě nenapadlo, protože má výrazně jiný (a hustější) habitus. Proto mě zaujala ta sedmička. Navíc to mám nakoukaný ze zahrady. Jinak jo, jako druhá možnost dobrý...
Znesie Magnolia Grandiflora a Javor Dlanolisty stanoviste s priamym slnkom?, 6.7.2016
Přesné množství doplňkové závlahy nelze stanovit. Je to příliž závislé na půdním profilu a provedení výsadbové jámy. Pokud se ale nejedná o čistý jíl, doporučoval bych v horkých dnech 10 litrů konev každé dva dny (první dva roky po výsadbě), na plném... celý příspěvek >
Strom dle fotky, 6.7.2016
Je to ona, myslím, že nemůže být pochyb... Jasná Albízia.
Já už mám na své zahradě poměrně velký a pravidelně plodící stromek. Jak z toho uděláš číslo 7, na to si opravdu počkám... Byla jsi rychlejší...
Znesie Magnolia Grandiflora a Javor Dlanolisty stanoviste s priamym slnkom?, 6.7.2016
Rostliny nemuseli být zvyklé ze zahradnictví na plné slunce. Obvykle se proto nechávají před výsadbou cca 3 týdny v polostínu. Nevím jak javor (těm se nevěnuji), ale u grandiflory je vhodné slunečné stanoviště jen přes léto. Přes zimu ji vyhovuje... celý příspěvek >
Magnolia povlak zo spodu listov, 26.6.2016
Na fotkách to vypadá jako sviluška, ale na magnolce jsem ji ještě neviděl... Listy se jenom kroutí a opadávají a nebo i hnědnou (přednostně mezi žilkami?)? jaký he to druh?
Zavlažování homemade, 24.6.2016
Záleží na typu půdy v které máte thuje vysazené. Já osobně zavlažování k thůjím doporučuji a to kapkové. Voda se, samozřejmě, ke kořenům dostane. Je jedno, jestli použijete kapkovací hadici (tenkostenná průměr 16 mm) a nebo PE hadici 25 mm do které... celý příspěvek >
Zavlažování homemade, 23.6.2016
Lze to řešit spínacím automatem, ale pak by čerpadlo běželo neustále (doporučuje se pro závlahu trávníků, je konstantní tlak).. Proto je vhodnější (pro kapkovou závlahu) klasická kombinace s tlakovou nádobou a tlakovým spínačem. Cerpadlo pak běží jen... celý příspěvek >
Zavlažování homemade, 23.6.2016
Běžně se používá hlavně kapkovací hadice s průtokem 2l/hod s roztečí 30 cm, protože to bohatě stačí. Sám mám takto zavlažované thůje kolem celé zahrady (přes 150 metrů). Pokud beží závlahy alesppoň dvě hodiny každý den (noc), je to obvykle... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika