|
Sběr listí zahradním traktorem…, 24.10.2007 Přechodku umí vyrobit každý šikovný klempíř (pokud nepatří do té kategorie, která umí sesazovat okapy jenom s hotových tvarovek dostupných na trhu). |
 |
Sběr listí zahradním traktorem…, 23.10.2007 Viz http://www.agromaknd.cz/uvod/fotogalerie/zahradni-technika/ |
 |
|
 |
Dotaz k oleji, 22.10.2007 No vidíte, a mne se v servisu Honda v Ústí n/L. málem vysmáli, že používám do sekačky Honda HRX olej Shell Helix Super, který v návodu doporučuje sám výrobce. Je to prý zastaralý minerální olej, který se už přestává používat. Doporučili mi pro příště... celý příspěvek > |
 |
Dotaz k oleji, 21.10.2007 Jaké máte typy motorů? Co já jsem se setkal s motory, všude je náplň min. 0,4 - max. 0,6 l. Z toho vyplývá, že u třetího motoru při užití minimálního množství náplně by scházely 2 decky. Se minimálním množstvím 4 deci oleje v motoru bych si tedy já... celý příspěvek > |
 |
Vertikutátor - provzdušňovač, 15.10.2007 Já bych řekl, že existují vertikutátory s pevnými noži a cepovými (pohyblivými). Cepové se používají právě jen pro vyčesávání travní plsti z povrchu zeminy a nevadí jim, když narazí v trávníku na tvrdou překážku (např. kámen). Nelze s nimi prořezávat... celý příspěvek > |
 |
Vertikulátor SOLO 518 - opotřebení nožů, 27.9.2007 Silné opotřebení nožů u vertikutátorů (ať už pevných nebo cepových) je běžné a to tím více, čím hlouběji se snažíte tlačit nože do půdy. Čím více je zemina písčitá nebo kamenitá (abrazivní), tím je opotřebení silnější a nerovnosti... celý příspěvek > |
 |
Vertikutace s Wolf-Garten UV-40H, 17.9.2007 No vidíte, a já jsem si chtěl Wolfa koupit a jejich pracovník mi doporučil raději profi stroj (UV 40 je prý kategorie hoby), že prý je lepší. |
 |
Křovinořez Honda - 4takt, 8.9.2007 Mám Stihl FS 130 a vibrace jsou viditelné pouze pokud jede na volnoběh a leží na zemi. Jak jí vemu do ruky a přidám plyn, vše je OK. Před tím, než jsem jí koupil jsem sekal 10 let s OleoMacem 733, u kterého bylo potřeba mít antivibrační rukavice. |
 |
Kterou sekačku? Yard-man x Honda x Husquarna, 8.9.2007 Pravě že Honda má v návodu přímo napsáno, že sekačku lze položit na bok tak, aby byl karburátor nahoře. |
 |
Jaké jsou zkušenosti s křovinořezy Oleo-mac?, 3.9.2007 Přenos vibrací na ruce jsem celkem úspěšně omezil použitím antivibračních rukavic. Koupil jsem ty nejlevnější za 130,- Kč v prodejně s osobními ochrannými pomůckami. Antivibrační rukavice nabízené v prodejnách se zahradní technikou jsou příliš drahé,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Motorový olej - sekačka s pojezdem, 1.9.2007 Mám 11-tým rokem Castel Garden 484 TDL, sekám s ním i svah, kde jsem rád, že se na něm udržím a motor jede zatím bez problémů. Od začátku používám Mogul Super, který měním 1x ročně po sezóně a sekačku skladuji v suché garáži. Je fakt, že... celý příspěvek > |
 |
vysavač/foukač listí, 1.9.2007 Zatím všechny zahradní vysavače na rameno nebo do ruky co jsem měl možnost vidět, měli turbínu která vytváří proud vzduchu z tvrdého plastu. Pokud to vydrží náraz vlašákem nevím, ale hluk který to způsobí, až vlašák bude narážet na stěny a turbínu v... celý příspěvek > |
 |
Oleo Mac Křovinořez - adaptér strun, 31.8.2007 No, já jsem sekal s OleoMacem 10 let, a nikdy jsem na vyndání cívky při doplňování struny žádný nástroj nepoužíval. Vždy mi stačilo prstem zarážku trochu stlačit (nejprve jednu), víčko malinko vychýlit, pak stlačit druhou a víčko šlo sejmout. Měl... celý příspěvek > |
 |
Oleo mac 740, 22.8.2007 Proč myslíte? My jsme měli v práci na údržbu zeleně OM 733 10 let a dělal s ní kdo měl ruce a nohy. Šla téměř denně z ruky do ruky a sekala velké plochy. Kromě 2x výměny koleček úhlového převodu a několika žacích hlav nebyl problém. Dokonce vydržela... celý příspěvek > |
 |
Vertikutace s Wolf-Garten UV-40H, 19.8.2007 Letos na jaře jsem si půjčil v půjčovně profi vertikutátor Wolf Garten (na pracovním válci jen nože, bez pérek) vč. sběracího koše. Běžel perfektně, ale dělal jsem s ním prvně a tudíž jsem neměl představu, kolik odpadu asi vyčesám. Byl jsem proto... celý příspěvek > |
 |