|
Prodat vinný sklípek nebo nechat?, 2.4.2013 V teto dobe prodavat nemovitosti je nejvetsi nesmysl.Pokud Vas netlaci bota, tak to pronajmete dobremu hospodari a z prodejem vyckejte.Dnes dostanete za sklipek zlomek skutecne ceny a orna puda s vinici je na tom stejne.V dnesni dobe neni na prodej... celý příspěvek > |
 |
Daple dandy pěstování, 2.4.2013 Pocitam s tim, ze to pujde ostrihat, ale az v kvetu, takze to beru jako imaginarni urodu.Reknu si, tak letos by to vyslo.Navic i po rezu zustanou nejake kvety, pokud vubec zustanou, ty budu muset otrhat.Melitopolski mi vubec loni poradne nerostl..i... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Daple dandy pěstování, 2.4.2013 Dneska se mi podarilo sehnat za rozumnou cenu... cca 120 Kc+ postovne ...udajne spolehlivy zdroj, pluot Flavor Queen a Flavor Supreme.Takze obohatime kolekci pluotu.Doufam, ze krom listi se taky snad dockam i nejakeho toho plodu.
u... celý příspěvek > |
 |
Jablko Red Devil, 2.4.2013 Takze vlastne nejde o ovoce s cervenou duzninou, ktera je propagovana prodejci.Cervena duznina se vlastne objevi jen na dobre oslunene a vyzrale casti plodu smerujici smerem ke stredu.Podle fotek pestitele asi jen par milimetru.Kazdopadne jeji vysoka... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 31.3.2013  Jeste dve fotky z jine hlavy... ten tazen je trosku ve stinu a listy vice trpi.Podle toho vykrojeni listu, dle vaseho odkazu, bych taky pochyboval.Co se tyce osetrovani, tak pouze dva postriky na halcivce Omite 570 WD.Bohuzel mam uz posledni zbytky,... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 31.3.2013 Krystal to neni, ten dozrava v polovine srpna a ta ma odruda koncem zari.Podle pocasi.Tyto fotografie jsou porizene v srpnu a bobule jsou jeste zelene.Po dozrani jsou medove hnede.Urcite se nejedna o stolni odrudu, ale mostovou.Na druhe fotografii... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 31.3.2013 Otec si ho privezl z jizni Moravy asi pred 25 lety spolecne s Muskatem a Portugalem.Ja ho mam asi, tak 8 roku.Musim se ho zeptat od ktereho streca to ma.Na podzim udelam lepsi a podrobnejsi fotky. |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 31.3.2013 Tak u mne to prozatim vsechno je, tak jak mam byt.Nejblize ke kveteni ma tresen srdcovka..odrudu neznam, ale pupeny jsou v poradku.Svestky, merunky,broskve, pluoty prozatim o.k.Koncem dubna v tomto pocasi to uz nebude pravda.Nebo ma byt nejaka zmena?... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 31.3.2013  Dekuji za zhodnoceni..takze Tereza vypadava ze seznamu.Mohli by jste mi poradit nejakou bilou odrudu do mych podminek? Muler Thurgau dozrava kazdym rokem.Pridavam foto.
|
 |
Už také sázíte brambory?, 31.3.2013 Kdo by dnes pomyslel na sazeni brambor.Rano se clovek probudi a je o hodinu vice.Pohled s okna pohladi pri pohledu na souvislou pokryvku snehu a stale snezi a snezi.Jak romanticke.Na teplomeru krasnych -2,co vice si prat 31.3.2013...Šťastné a veselé... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2013), 30.3.2013 Jak by jste popsali chut a mozne problemy s Nerem? Nad Terezou teda jeste popremyslim.Dekuji. |
 |
Co vaše réva? (2013), 30.3.2013 Dobry vecer... chtel jsem se zeptat na vhodnost dvou odrud vinne revy, Nero a Tereza, jestli se hodi do okrajove polohy 380 m.n.m. Muler Thurgau mi zde dozrava bezne.Dekuji
|
 |
Už také sázíte brambory?, 30.3.2013 Pane Rosto, at sadi..ci driv, tim lepe.Mysi a dalsi havet je ted po teto dlouhe zimne vyhladovela a prece nechcete, at to jde na vase policko.Otec brambory sadil az mnel zjistene, ze vsichni v sousedstvi uz maji brambory v zemi.Jestli to k necemu... celý příspěvek > |
 |
Blumy - Black Amber & Kuban Delight, 30.3.2013 Kuban Delight ma stredne velke plody..pocitejte spis mensi.Zlutooranzova duznina velice vyborne chuti.No pokud neochutnate, tak si tu muzeme psat do nekonecna.Jedna se o hybrid japonske svestky.Vyslechtena v US.Doba kveteni nikde uvedena nebyla.S... celý příspěvek > |
 |
Opylení švestek, 29.3.2013 Dneska jsem cetl prave o umelem odchovu cmelaku na Troubsku.Prodavaji samicku s nekolika delnicemi.Zabyvaji se asi 30 domacimi druhy.Postavte si cmelin..navod je na intrenetu..a zkuste samicku nalakat.Pokud se vam uchyti, tak mate skoro vyhrano.Mam... celý příspěvek > |
 |