Příspěvky uživatele - 102.201

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Namrzlé mladé jabloně po výsadbě, 23.3.2013
Literatura uvádí, že mízu vzhůru vede dřevní válec a asimiláty zpět vedou pletiva pod kůrou. Proto se někdy větve kroužkují, aby míza vystoupala, ale asimiláty zůstaly v koruně a strom nasadil na květ.    Z dřevařského hlediska tvoří... celý příspěvek >
Je možnost zkusit švestku přeroubovat?, 9.3.2013
Přeroubovat pětileté švestky problém není. Anglická kopulace v tuto dobu je dobrá metoda, ale přeroubujete jen konce větví. Rouby by měly být naroubovány na povrch koruny. Vykopávat stromek nemocný šarkou nemá velký smysl, napadené jsou zřejmě... celý příspěvek >
Pozdě nasbírané rouby, 9.3.2013
Myslím, že naroubovaný spící roub se nijak neliší od letorostu na stromě, tedy mrazy by škodit neměly.
Špendlíky, 2.3.2013
S tím souhlasím, kyseliny jsou důležité. Myslím ale, že spíš pro vedení kvasu než pro výslednou chuť destilátu. Hrušky a třešně mají kyselin málo, přesto destilát dávají výtečný.  Akorát jejich kvas je choulostivý, kvůli čemuž ho někteří... celý příspěvek >
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 2.3.2013
Belamira je svělá. Oceňuji krom chuti velmi dloluhou dobu sklizňové zralosti.
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 1.3.2013
Topfive jsem nezkoušel. Chrudimská je dobrá, chuť oproti Opálu švestkovější
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 1.3.2013
Jestli to někdo nezkomolil z Gabrov(ic)ské. Možná jsem Tipalu otrhal předčasně, ale byla jen žlutá.
Švestky v sezóně 2012, 24.2.2013
O myrobalánu se píše, že se hodí do suchých a kamenitých půd. Tedy do pravého opaku než je vlhká jílovice. Ale to není propto, že by myrobalány v jílu nerostly, spíš naopak. Na jílovitrých mezích, strouhách,  podél cest rostou jako o... celý příspěvek >
Švestky v sezóně 2012, 23.2.2013
Na lepoticu mám v horší poloze a půdě stejný názor jako p. Slavík. Obrovská plodnost velké krásné plody, spíš podprůměrná chuť.     Myrobalán je pro mě totéž co semenáče jabloní - jediná použitelná podnož. Dřív jsem používal ještě... celý příspěvek >
Saze na mase - proč?, 23.2.2013
Pravděpodobně vkládáte maso do udírny studené.
Mýtus Strýmka, 16.2.2013
Nevím, jak vypadá intenzivní sad. Ale 40tiletá Strýmka na A2 bude hodně velký strom. Pan Kaněra nás triploidním opylovačem trošku pohoupal.
Blenheim?, 10.2.2013
Plody skutečně tak vypadají. Typické pro Blenheimskou renetu jsou taky nádory na kmeni a silných větvích
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 10.2.2013
Myslím si, že šarka a její projevy u odkopků mají jiný původ než v mutaci genů švestky. Matečný strom byl nepochybně vysazován zdravý. Během času nemoc dostal, ale do té doby stihnul vyrůlst a asi i párkrát zaplodit. Je to taky důvod, proč i do... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 10.2.2013
O větším riziku pupenových mutací z vlků jsem nečetl. Pokud by tomu tak bylo, tak by na ponechaných vlcích časem musela častěji růst jiná jablka než na zbytku stromu, což jsem nepozoroval.    Samozřejemě, čím silnější je roub, tím lépe se... celý příspěvek >
Šampion a Rubín, 9.2.2013
Zjednodušeně řečeno obě odrůdy se řežou opačně. U Šampionu neuděláte chybu když ho bvudete řezat víc než míň. Výborně obrůstá, je velmi plodný a předjarním řezem jej přimějete k růstu a k tvorbě mladého dřeva. Květní pupeny tvoří i na jednoletých... celý příspěvek >
Další diskuze:  2627282930  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika