Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Je to Julie?, 3.9.2015
Máte v těch holkách zmatek. Ale není to ani Hana. Ta je výrazně žíHANÁ.
Pýchavka na zahradě, 2.9.2015
Já bych snědla 2 a jednu nechala vysemenit.
Ako rezať Rubinolu?, 2.9.2015
Říkejte si co chcete, ale já bych nejdřív provedl výchovný řez a zapěstoval korunku. V předjaří ovšem. Pokud necháte tento stromek bez řezu, ty dlouhé letošní výhony vyholí, vyrazí výhony jen z horních 2 pupenů a korunka nebude mít žádný tvar. Potom... celý příspěvek >
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 31.8.2015
Zajímavé je, že při letošním silném tlaku šarky jsou projevy právě u Chrudimské menší než v jiných letech, místy skoro žádné.
Poraďte rez mladých hrušiek, 31.8.2015
Správně. V prvních letech po výsadbě je třeba nejdřív zapěstovat korunku (pěstovat dřevo, chcete-li).
Topfive, 31.8.2015
Tomu rozumím. Na Hanitě mi právě chutná to, že krom sladkosti má i harmonický poměr kyselin. Bohužel ani ona se nevyhnula šarce na plodech, ale zatím to není v rozsahu, který by bránil pěstování. Mám pocit, že na některých "tolerantních" odrůdách se... celý příspěvek >
Topfive, 31.8.2015
Chápu pane Fialo, že Topfive je Vaše srdeční záležitost.  Řekněte upřímně - vyrovná se Topfive chutí Hanitě? Ptám se proto, mám-li čekat na další úrody.     Zatím mohu za sebe říci, že název vlákna, který kdysi zvolil Petr z P.... celý příspěvek >
Pajehličník zežloutl, 31.8.2015
Omlouvám se za překlep - ne uhanutý, ale uhynutý.
Pajehličník zežloutl, 31.8.2015
Pajehličníky má doma 3, největší má 2,5 m a věřte mi, že podle fotky to má focený pajehličník jednoznačně za sebou. Barvu sice mění, to ano, ale ne takhle a nesvěšují se listy- tento je na první pohled buď již uhanutý či těsně pře tím. Je mi líto.
Joganta nr.7184, 25.8.2015
Po Jofele a Jogantě se snad můžeme těšit na další odrůdy: Jopalu, Jotinku, Jonitu, Jolenu, Jozentu, Joromu, Jozuru... možná i Jojojo. Ale nejraděj bych bral Jomácí švestku.
Bohemia nepřekonaná, 19.8.2015
Zákrsek perfektní, jablíčka výstavní. Jen tu základní péči Vám při dokonalé probírce a naprosté absenci plevelů málokdo uvěří...
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 5.8.2015
Obávám se, žei ta odborná terminologie je trochu zastaralá. Přišlo mnoho nových druhů a kříženců, že je těžké přesně je zařadit do jedné kategorie. Už v minulosti jsem v tom měl nejasno. Nechápal jsem třeba, proč Malvazinka - poměrně tvrdý kulatý... celý příspěvek >
Cukernatost ovoce, 5.8.2015
Světlo, teplo - rozhodně ano. To jsou ovšem faktory pěstitelem těžko ovlivnitelné.   Se zálivkou to není jednoznačné. Voda je samozřejmě nutná pro fotosyntézu, pak taky kladně ovlivňuje velikost, chuť a šťavnatost plodů. Co se týče obsahu... celý příspěvek >
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 5.8.2015
...když budu používat správné názvy v mé rodné dědině, tak nikdo nebude vědět o čem se mluví, To máte pravdu. Náš zdejší problém ovšem je, že všichni čtenáři fóra nepocházejí z Vaší rodné dědiny. Téhož si všiml už Carl Linné v 18. století a... celý příspěvek >
Jak si stojí rané švestky?, 4.8.2015
Žádné chválení Katinky není nadbytečné. Zkuste s nimi uvařit knedlíky a upéct koláč. Zjistíte,  že vhodnější odrůda není. A i když mu chybí nějaké to procento cukru pro vyšší výtěžnost destilátu, švestkové aroma rozhodně neschází.
Další diskuze:  7677787980>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika