|
Co je to za květinu, 27.9.2012 Russelia |
 |
Bylinky - skudci, 25.9.2012 Děkuji, to je ono! Našla jsem si o tom něco na netu, vzala lupu a šla na průzkum... bylo tam pár malinkých hodně plachých mušek a černé "bobky" na listech. Na jaře zkusím Vertimec nebo nejdříve lepové destičky. |
 |
|
 |
Bylinky - skudci, 24.9.2012 Molice vlaštovičníková to není... tu mám na růž. kapustě, stačí s kapustou trochu zatřást a už ty bílé mrchy lítají. Na bylinkách určitě nejsou... |
 |
Bylinky - skudci, 23.9.2012  Udělala jsem ještě jedno detailnější foto (víc můj foták nesvede)... |
 |
Bylinky - skudci, 21.9.2012  Nikdo neví co je to za škůdce? Nějaká minivrtalka? Mám to krom rozmarýnu a šalvěje, snad na všech bylinkách. Chtěla jsem letos přestěhovat bylin. zahrádku víc na slunce a ted nevím... něčím to postříkat? Nebo zlikvidovat a koupit vše nové? |
 |
Neznámá rostlina - podruhé, 20.9.2012 Záměna rostlin... to mě povídejte, to řeším doma každou chvíli
Bohužel Vám víc neporadím, ani čajovník ani kamélii jsem nikdy neměla doma. Zkuste vygooglovat obrázky, porovnat camellia sinensis a Camellia japonica... a pak reklamovat. |
 |
Neznámá rostlina - podruhé, 20.9.2012 To poupě je příliš velké na čajovník... vy budte nejspíše mít okrasnou kamelii - Čajovou růži - Camellia japonica. |
 |
Neznámá rostlina - podruhé, 20.9.2012  Mě to nepřijde jako psidium quajava. Quajavu už sice delší dobu nemám ale nemá střídavě uspořádané listy, listy nebyli kožovité a byli asi 10cm dlouhé. Květy podobné. Ted mám cattleianum a to také nemá střídavě uspořádané listy, sice jsou kožovité,... celý příspěvek > |
 |
Vytápění skleníku, 16.9.2012 Já bydlím sice v nížině (190m.n.m.) ale vychytávky se hodí i tady... Kdoví jestli by to šlo použít i k tomu, aby dozrála všechna rajčata, pariky i lilky... jak to udělat? Ví někdo? |
 |
Název trávy, 16.9.2012 Tak já si odpovím sama... už jsem zjistila že je to kultivar Foxtrot, dříve Pennisetum A. "Japonicum", podle bílého chomáčku na konci květu... liščí ocas.
|
 |
|
 |
Vytápění skleníku, 16.9.2012 nedával jste do diskuze fotku? Zelené ředkvičky ve skleníku a venku sníh? Četla jsem to... letos to chci také zkusit. Dotaz na vás: je jedno jestli je skleník levný polykarbonát? Udrží také teplo od trávy? |
 |
Jaký druh česneku?, 14.9.2012 My už máme doma sadbu z Poběžovic, Vekan a Blanin II. Sadba pěkná zdravá... i se ochutnávalo a porovnávalo... Blanin nám přijde hodně ostrý, Vekan ostrý, Benátčan(pravděpodobně) na konzum koupený na trhu hodně ostrý. Klidně si tam pro sadbu zajedte,... celý příspěvek > |
 |
Určení rostlin, 12.9.2012  Vyřešila jsem záhadu mojí stálezené Imperata cylindrica "Red Baron"
Jelikož je půlka září a rostlina je až na pár stébel stále zelená, pídila jsem se po informacích a v zahradnictvích tuhle trávu podrobně zkoumala. Jak píše Lída... "pravá" I.c.... celý příspěvek > |
 |
Buckingham Tayberry x Tayberry, 10.9.2012 Tayberry určitě trny má... dnes jsem přivazovala výhony (mají asi 3metry) a bez rukavic bych si ani neškrtla . Buckingham Tayberry jsem taky viděla v zahradnictví, je bez trnů ale jelikož chut Tayberry nehodnotím jako skvělou (spíš dobrou)... celý příspěvek > |
 |
Lilkoviště, 8.9.2012 Nejsem sice Mirek ale mám čerstvou zkušenost s tímto webem...31.8. jim došla platba přes PayPal... 31.8. byla semínka odeslaná... 5.9. jsem měla semínka doma. Byla s nimi dobrá komunikace, takže spokojenost |
 |