|
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 28.4.2013 host - xxx.xxx.123.16... krásný výhled
Já být u vás na zahradě, bych jen seděla a kochala bych se panorámaty a nic bych nedělala. Ještě že já můžu koukat maximálně na fabriku... takže na zahradě i něco udělám . |
 |
Rajčata ven?, 28.4.2013 Všech pět odrůd které mám do skleníku (Tomatoberry, Děvočka, Finik or., Pollicino a Goldkrone) už je vysazeno. Do volné půdy pujdou možná jen Šejci, zbytek bude kvůli nedostatku místa v kbelících. První tři (Cherrola, Bejbino, Japonsky Trjufel) jsou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
U vám také raší česnek?, 27.4.2013  Takto vypadá ted Vekan... výška 30-40cm |
 |
Modřenec, 25.4.2013 Když já tady nikoho neznám, tak je nemám komu darovat . A do kompostu je tedy házet nebudu... děkuji za varování . |
 |
Modřenec, 25.4.2013  Děkuji Lído, zítra ty divné vyndám a vyhodím... mám ráda modřence klasického tvaru, žádné bizarnosti.
|
 |
Modřenec, 25.4.2013  Loni jsem sadila pár nových modřenců a ted koukám co mi to vyrostlo... některé květy jsou takové zmršené , nebo tam jsou namíchané plnokvěté? Plnokvěté jsem tedy nechtěla, nelíbí se mi... Nebo jsou nějak nemocné? Netušíte někdo?
|
 |
Kdy sundat netkanou textilii, 24.4.2013 Bílá textilie chrání česnek kvůli houbomilce, mrkev proti pochmurnatce a cibuli proti vrtalce a květilce. |
 |
Kdy sundat netkanou textilii, 24.4.2013 Já nechávám netkanou bílou textilii na česneku do konce dubna a pak ji přesunu na mrkev a cibuli. |
 |
Poznáte rostlinky?, 22.4.2013 1) mi připadá jako rozchodník Sedum... nevím jestli rozchodníkovec (Hylotelephium) je jen jiný název.
3) bude nízký hvozdík |
 |
Angrešt Zlatý fík - je opravdu rezistentní?, 19.4.2013 tak jsem zase o něco chytřejší . Já tedy do stromků moc nedělám... spíš kytičky a zelenina, tak se zeptám. Je to jediný angrešt který máme, sousedi také asi nemají... mám to stříkat preventivně nebo počkat jestli se na něm padlí vyskytne?... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Škůdci v trávníku, 19.4.2013 Jestli je podobný žížale, tak je to žížala... v noci jsou to pěkný rychlíci, na světlo z baterky reagují. Jen když se "páří", tak jim chvilku trvá než se rozpojí a rychle zalezou. |
 |
Angrešt Zlatý fík - je opravdu rezistentní?, 19.4.2013 Dejte sem prosím někdo odkaz na tu Discusovu kůru... nikde na netu jsem to nenašla , z loňska máme taky jeden Zlatý fík. |
 |
Také se nechal někdo napálit?, 19.4.2013 Já jsem od Seva Seed koupila semínka rajče Ildi, pak jsem se tady chlubila fotkou krásných rajčátek Ildi, "100% je to Ildi protože to píší na sáčku"...načež mi pár lidí osvětlilo že je to Goldkrone . Ale je to dobrý rajče, ikdyž je to Goldkrone.... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 19.4.2013  Já jsem tento týden zasadila do skleníku Pollicino (řízkovaná největší rostina), tři papriky a lilek (pokusný výsev v půlce ledna).
Rajčata z normálního výsevu (půlka března), papriky a lilek (výsev půlka února) jsou takový utrápenečci až bych... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 19.4.2013  V Poděbradech už od včera kvete naše stará meruňka , odrůdu nevíme. |
 |