|
Vyvýšené záhony, 2.2.2014 Začala jsem se teď zajímat o vyvýšené záhony a zvažuji jejich realizaci. Máte s nimi někdo zkušenost - tj. máte je? Stojí to za tu stavbu? A co organický materiál? Chtěla bych asi tři cca pětimetrové záhony, mám ale malou zahradu - nemám tolik... celý příspěvek > |
 |
Opadání plodů meruňky, 2.2.2014 Dobrý den,
děkuji za rady, zkusím to. Popela ze dřeva máme až až, myslíte jen rozhodit kolem stromu? Je pod ním pokus o trávník (není tam moc světla) a kompost, nebo nějak zapravit? |
 |
|
 |
Opadání plodů meruňky, 5.1.2014 To je dobrý nápad, stejně budu trénovat roubování na dvou stromcích, tak ji mohu přibrat. Zkusím ale i to hnojení. Teď už jenom sehnat rouby a zvládnout to naroubovat :-)
Děkuju. |
 |
Opadání plodů meruňky, 5.1.2014 Děkuji. Loni měla v obrovské míře moniliový úžeh, dřív ale ne a stejně prý neplodila. Pokud se tedy z toho úžehu vzpamatuje (dnes jsem na ni v rychllosti koukala a zdá se mi v pořádku (po očku jsem viděla nejmíň polovinu větví v perfektním stavu) -... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 4.1.2014 Finik mám žlutý - a mám myslím doslova. Úrodu jsem loni neměla skoro žádnou - vše bylo pořád úplně zdrávé a po návratu z patnáctidenní dovolené jsem je musela naházet rovnou na kompost - vše chytlo plíseň. Otrhala jsem ale plody které ještě nebyly na... celý příspěvek > |
 |
Opadání plodů meruňky, 4.1.2014 Vůbec netuším co to je. Předchozí majitelé byli pro tu zahradu spíš pohroma a já se v odrůdách meruněk nevyznám, ani netuším podle čeho by se to poznalo...? |
 |
Opadání plodů meruňky, 4.1.2014 Mám stejný problém, stromek je učitě starý mnoho let (ale není před smrtí), je obalený plody ale sklidíme jich nakonec pár - všechny postupně opadají (ale vypadají zcela zdravě). Myslíte tedy, že je to nedostatkem živin? Pokud ano, co s tím? |
 |
Krtek, 21.5.2013 Od malinka (mého) měli rodiče kočky a nepamatuji ani jediný krtinec, zato jsem pár krtků našla na rohožce, to si pamatuji (a udám je, i rejsků!), my máme kočku jen jednu ale krtinec taky žádný (zatím bez překvapení na rohožce, asi nás nemá tak ráda... celý příspěvek > |
 |
Noční teploty pod 10°C - co rajčata?, 21.5.2013 Tak a já mám teď depresi. Jsem několik hodin studovala kdy mám nejlépe vysévat (ne že byste se tady nějak shodly). Vysévala jsem tedy začátkem března rajčata, papriky v lednu. Přiznávám, že mi to moc neklíčilo ale tak nějak to šlo. Asi jsem si ale... celý příspěvek > |
 |
Postrik proti pilatce, 20.5.2013 Jaké máte zkušenosti s Decisem? Píší na něm, že není selektivní, musím si tedy dát pozor abych postříkala opravdu celý strom že? Ale když stříkám až teď, zabije i ty potvory co jsou zalezlé? (Mospilan jsem nesehnala...)
|
 |
|
 |
Postrik proti pilatce, 20.5.2013 Hmmm, tak já teď zjistila, že mám od pilatky úplně sežranou hrušku (ostatní stromy jsem ani neprohlížela, to by mě mohlo zabít), jestli to bude s monilií ještě horší tak snad tu zahradu prodam! |
 |
Jak na Bršlici - Kozí nohu?, 20.5.2013 Jak na bršlici? S košíčkem, je to vynikající rostlina a navíc velmi léčivá. Závidím Vám jí, já ji marně hledám na louce :-(Dřív tady rostla, asi chutná i kachnám - no, nejsou blbý! |
 |
Je pozdě na vysetí lilku, 3.4.2013 Jo, to se řekne do 20ti stupňů, když to máme jen v místnosti s oknem na sever. Já furt nevím jak se rozhodnout. Lilky mi dnes koupila kamarádka, zítra zaseju a uvidíme. |
 |
Je pozdě na vysetí lilku, 1.4.2013 Ahoj, nějak mi pomřely lilky, co myslíte, je už pozdě na nové vysetí?
|
 |
Vykotlaná hrušeň, 9.3.2013 A vnitřek nechat normálně prázdný? |
 |