|
Nejchutnější okurky hadovky, 8.1.2012 Chystám se již čtvrtým rokem roubovat okurky hadovky na tykev. Celkem se mi to daří a nějaké sazenice připravuji i pro přátele a známé. Mám dobré zkušenosti s odrůdou Vista, Tribute, Minisprint, Burpless Tasty Green. Jde o odrůdy dostupné u nás v... celý příspěvek > |
 |
Jak daleko pálivé papriky od nepálivých, 25.12.2011 Nemám vzdělání botanika či vystudovanou fytotechniku, proto opisuji z příručky pro zahrádkáře: Morfologie, věda o utváření rostliny, nám dokáže odpovědět na některé pěstitelské problémy. Víte co mají společného morfologie papriky a kukuřice? Tyto dvě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Odrůda hrušně Nela, 25.12.2011 Odrůdu Nela považuji za nejpřínosnější hrušku v naší zahradě. Vyniká hlavně dlouhou konzumní zralostí, chuti je sladké, příjemné. Vydrží mi ve sklepě i do začátku dubna. Kam se na ni hrabe Bohemika. Většinu odrůd hrušek naskladním tvrdých na kámen s... celý příspěvek > |
 |
Dozrávání rajčat po sezoně, 19.12.2011 Některý rok při dozrávání na okně jsem si všimla klíčení semen v dozrávajících rajčatech, jejich chu´t byla hnusná, ostatní rajčata, která dozrávala a neklíčila byla jen bez chuti. Letos již žádná rajčata na okně nemám... celý příspěvek > |
 |
Jmenovky u rajčat, 7.12.2011 Též trpím sběratelskou vášní a zkouším vždy několik odrůd od jednoho druhu zeleniny. K popisu tmavých nádob se mi osvědčil lakový značkovač Centropen, tmavé lihové fixy používám na světlé kelímky, na záhoně a ve skleníku nevyhovují, blednou na světle... celý příspěvek > |
 |
Symbivit, 27.11.2011 Tak nějak si to představuji, hodlám použít zakořeněné řízky z letošního roku, i nechám zakořenit další řízky, pokud bude dost výhonů, i když nevím jak dlouho bude tvořit výhony Děvočka, která je determinantní rajče. Měla by růst do září 2012. Možná... celý příspěvek > |
 |
Symbivit, 25.11.2011 Jde o pokus a podmínky nemám ideální. Samozřejmě vím, že pro rostliny je listopad a prosinec nejhorší vzhledem k světelným podmínkám. Skleník mám jen nevytápěný, takže ten je te´d nepoužitelný, zbývá byt. Přisvětlení nemám, musel by mi ho někdo... celý příspěvek > |
 |
Symbivit, 24.11.2011 Kdy hodláte vysévat okurky? Martin je 11.11. a přijíždí na bílém koni? Letos poprvé zkouším permanentní kulturu rajčat. Mám zasazené řízky z Děvočky a zkoumám, zda přežijí do jara. Jiřina |
 |
Symbivit, 24.11.2011 Letos poprvé jsem též vyzkoušela Symbivit při pěstování plodové zeleniny. Obalovala jsem v něm kořínky semenáčků při rozsazování do kelímků. Přišlo mi, že při tomto způsobu použití bude poměrně malá spotřeba Symbivitu a užitečné plísně se v... celý příspěvek > |
 |
Nevmohu najít název rostliny, 21.10.2011 Moc ti děkuji. |
 |
|
 |
Nevmohu najít název rostliny, 21.10.2011  Dobrý den. Dostala jsem přírustek téhle rostlinky a nevím co to je. Může te mi prosím někdo pomoct? Děkuji |
 |
Černo-červená rajčata, 19.9.2011 Černý Maur mne zklamal, barva jen cihlová se zeleným nádechem, pro některé lidi se jevil jako nahnilý, chuť Černého Maura je osobitá, někteří mi říkají, že lepší rajče nejedli, jiní, že jim nechutná. Měla jsem pět rostlin, příště omezím... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 19.9.2011 I u nás na Vysočině s letošní úroda rajčat vydařila nadmíru. Letos poprvé nepěstuji jako hlavní odrůdu univerzální rajčata typu Tornáda, ale pěstuji zvláště odrůdy na přímý konzum a dále jiné na zpracování. Dokonce mi venju dozrálo i San Marzano a na... celý příspěvek > |
 |
Je to plíseň?, 30.8.2011 Na obrázku vpravo jde jistě o plíseň. Na napadení plísní má vliv i mikroklima, proto mohou být rajčata na jedné straně domu napadena a na druhé zdravá. Počasí minulého týdne i u nás postup plísně téměř zastavilo. V tuto dobu bych již nestříkala,... celý příspěvek > |
 |
Brambory - Valfi, 9.8.2011 Zkusila jsem to vygůglit a Google mi vyhodil např. stránky: osiva.cz i jiné, myslím že něco v Google najdete. Osobní zkušenost s těmito bramborami nemám, barva mi nepřipadá vhodná do mé kuchyně. Jiřina |
 |