|
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 7.4.2012 Vyvíjející se plody jsou k mrazu daleko citlivější než květy. Loni u nás meruňky pomrzly v květnu a to byly už dávno odkvetlé. Toto platí pro všechny druhy ovoce. Nemyslím si, že nadcházející mrazy jsou letos poslední. Pozdní dubnové, či květnové... celý příspěvek > |
 |
Ředkvičky, 7.4.2012 Ředkvička něco vydrží, není to rajče či okurka. Netkaná textilie by v tomto termínu měla stačit. Jiřina |
 |
|
 |
Ředkvičky, 7.4.2012 Ředkvičky lze přesazovat, musí být ve stádiu vývoje děložních lístků, později již to není vhodné. Sama mám s přesazováním dobrou zkušenost. Ředkvičky pro nejranější sklizeň jsem vysela do kelímku za okno nahusto a krátce po vzejití rozsázela do řádků... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2012, 6.4.2012 Melouny již nedělám, u nás na Vysočině nejdou, ale s jejich roubováním mám též zkušenosti a vychází mi to podobně jako u okurek. Okurky již letos opět rozdávám. Nejlépe mi stále vychází metoda jazýčkového roubování do boku s ponecháním obou... celý příspěvek > |
 |
Česnek, 2.4.2012 Nemáte pravdu. Nejde o působení plísně ani o výsadbu nevhodného dovezeného česneku z jižních zemí. Ten samozřejmě zmrznout musel, ale o ten zde nejde. Sama jsem vysadila 400 pacibulek své krajové odrůdy jako každý rok, dokonce jsem i mořila... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 30.3.2012 Mám skleník přistavěný u zdi, která akumuluje teplo, u této zdi pěstuji rajčata, rozdvojuji, když se přirozeně začíná větvit asi ve výšce 60 - 80 cm - odhadem. Pod rozdvojením pečlivě vyštipuji, ev. dávám zakořenit vyštípané a použiji pro venkovní... celý příspěvek > |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 30.3.2012 Dnes jsem odřízla vršky Philovy, Phantazie a Sportiva a dala je do výsevního substrátu zakořenit. Za týden budu pokračovat se zálistky. Do poloviny května bude dost sazenic. Jiřina |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 30.3.2012 Stupické polní rané pěstuji mnoho let venku i ve skleníku u nás na Vysočině. Jde o velmi ranou odrůdu, kvete většinou již za oknem, jde o odrůdu málo vzrůstnou, ve skleníku pěstuji na více výhonů. Při stejných podmínkách dorůstá do poloviční výšky... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 29.3.2012 Na výsledném plodu v roce opylení se to zcela jistě neprojeví, problém může nastat, pokud zasejete semínka ze získaného plodu dalším rokem. Jiřina
|
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 29.3.2012 Včera večer jsem se v rámci relaxace brouzdala po anglických webech o rajčatech. Našla jsem tam jednu studii tolerance plísně bramborové ze Severní Ameriky. Odrůdy tam byly rozděleny na rezistentní, částečně odolné, částečně náchylné a náchylné.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 25.3.2012 Způsob záchrany podehnívající sazenice rajčete odstřižením zdravé části stonku a znovuzakořeněním používám několik let. Letos mi jich též několik padlo a všechny jsem zachránila. Ani nepoužívám 100% vlhkost vzduchu, jen kelímek umístím tam, kam... celý příspěvek > |
 |
Kdy mohu pěstovat ve skleníku ředkvičky nebo kopr?, 23.3.2012 Kopr mi už ve skleníku roste sám, ředkvičky mám zaseté od konce února, salát též a včera jsem vysadila několik pokusných rajčat k cihlové stěně ve skleníku. Stejně jako v r. 2010. Ještě týden má být teplo a sucho, potom se uvidí. Nebojím se,... celý příspěvek > |
 |
Semenáčky rajčat nerostou a žloutnou, 21.3.2012 Nemůže být chyba i v substrátu? Není přehnojený? Jiřina |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 14.3.2012 Mám vyseto z osvědčených chuťových Sladkaju děvočku, Stupické polní rané, Bejbino, Pollicino, Černého Maura. Z osvědčených univerzálních Tipo. Na vaření San Marzano, Moskovskij delikates a Tomat Novyčok, ještě vyseju Šejky na kečup.
Letos... celý příspěvek > |
 |
Výsev rajčat, 7.3.2012 Při prvním pikýrování určitě stačí kelímek 150 ml od jogurtu, je to nejčastější velikost. Rajčata rostou velmi rychle a brzy kelímek prokoření, v tom případě je přesazuju do dalších kelímků 400 - 500 ml. Papriky většinou vydrží v 150 - 200ml... celý příspěvek > |
 |