|
Příspěvky uživatele - 141.32
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Namrzlá rajčata, 18.5.2012 Rajčata bych ihned nestříhala, počkala bych několik dní, ony zmrzlé části budou schnout a ozřejmí se zdravá část. Za týden začnou vyrážet zálistky, vyberete si nejlepší a z toho zapěstujete novou rostlinu. Regenerace rostliny trvá 3 - 4 týdny,... celý příspěvek > |  | Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012 Od zítra již možno vysazovat vše, prošla jsem několik různých modelů, to co bylo dnes se snad nebude opakovat 30 let!!
Ráno v 5.30 při odjezdu z domu -1,5 na okně. 500 m n.m., jihovýchod Vysočiny. Nyní při příchodu z práce zjiětěna... celý příspěvek > |  |
|  | Hniloba krčku?, 13.5.2012 Jde nejspíš o nějakou formu padání klíčících rostlin, rostliny mohou být napadeny i později. Napadají je potenciálně patologické plísně a příčinou jsou ne zcela ideální podmínky pro vývoj rostlin, nemusí to být vždy přemokření. Každý rok mi nějaké... celý příspěvek > |  | Jak hluboko můžu sadit okurky?, 10.5.2012 Pokud nejde o roubované okurky, nevidím v tom problém, okurka pouští kořeny velmi ochotně. Deset cm se mi zdá moc, aby se původní kořeny nepřidusily ve velké hloubce. J
|  | Škůdce na sazenicích rajčat, 9.5.2012  U rajčete na prvním snímku se téměř stoprocentně přikláním k poškození rezidui herbicidů, nevím sice o jakou látku jde a kde s u Vás vzala, ale je tam. U mne se letos projevily na roubovaných okurkách odrůdy Saladin též deformity nových listů, taky... celý příspěvek > |  | Škůdce na sazenicích rajčat, 9.5.2012 Mně se to jeví spíše na nějakou fyziologickou poruchu, či poškození sluncem než na plísňovou chorobu. Sama bych to neřešila, pokud rajčata jinak prospívají. J. |  | Přízemní mrazíky a výsadba paprik, 8.5.2012 Pane Mirku, dle německých modelů má být u Vás kolem 2 stupňů nad nulou a u nás kolem nuly, na západě a v Polabí ještě méně. Výsadbu jsem pozastavila. Doufám, že to přepočítají, jinak by bylo po všem ovoci, to nepřikryju. Jiřina |  | Bio a zdravá hnojiva na rajčata, 7.5.2012 Doporučuji výluh z kopřiv, či zákvas z kopřiv, pohnojí i částečně odpudí škůdce. Nesmíte mít kopřivy ošetřené herbicidem, aby šlo o biohnojivo. Postup výroby je někde zde na webu v sekci hnojiva. Jiřina |  | Víceleté pěstování rajčat, 7.5.2012 Viz moje příspěvky na vláknu Rajčata tolerantní k plísni bramborové. Když začnete v lednu, tak můj postup stihnete 2x a můžete mít rostlin k 15.5. asi 20. Jde o geometrickou řadu. Ztráty sazenic uhnitím letos nemám. Jiřina. |  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 6.5.2012 Máte asi vhodné mikroklimatické podmínky k pěstování bez plísně, ty každý nemá. Taky se snažím rostliny vyvazovat, odspodu odlisťovat, udržovat porost vzdušný..., když však přijde týden počasí charakteru "prádelna", nemám šanci. Proto se snažím... celý příspěvek > |  |
|  | Roubování melounů a okurek 2012, 6.5.2012  Přináším letošní zkušenosti s roubováním okurek. Jako předešlá léta i letos se mi nejvíce dařilo roubování jazýčkovou metodou s ponecháním obou kořenů v vrcholů. Úspěšnost více než 90%, úspěšná je i metoda roubování do rozštěpu s použitím silnějšího... celý příspěvek > |  | Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 6.5.2012  Přikládám dnešní snímek Philovy připravené k výsadbě ven, vzhledem k předpovědi počasí na příští víkend s výsadbou zatím vyčkávám. Zdraví Jiřina |  | Zaštípnutý hlavní výhon rajčete, 6.5.2012  Výhony zakoření do týdne, zapíchnete je do vhlkého substrátu pro množení a výsev, předtím je vhodné trochu zmenšit listovou plochu, musíte je přistínit, je vhodná vyšší vzdušná vlhkost, to znamená přikrýt igelitem, ale není to nutné. Přikládám... celý příspěvek > |  | Víceleté pěstování rajčat, 6.5.2012  Smysl bych viděla pouze k zachování genofondu nějaké nedostupné hybridní odrůdy. Přechovávat rostlinu z drahého semínka se nevyplatí. Z jednoho semínka vysetého v lednu jsem schopna rozpěstovat až 15 sazenic pro výsadbu v květnu. Mně se povedlo... celý příspěvek > |  | Zaštípnutý hlavní výhon rajčete, 5.5.2012 Možná Vám vyrazí více bočních výhonů, z nich ponechte ten nejsilnější, ostatní vylomte, můžete je dát zakořenit a budete mít další sazenice. J. |  |
 |
|
|
|