Příspěvky uživatele - 141.32

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Namrzlá rajčata, 18.5.2012
Rajčata bych ihned nestříhala, počkala bych několik dní, ony zmrzlé části budou schnout a ozřejmí se zdravá část. Za týden začnou vyrážet zálistky, vyberete si nejlepší a z toho zapěstujete novou rostlinu.  Regenerace rostliny trvá 3 - 4 týdny,... celý příspěvek >
Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012
Od zítra již možno vysazovat vše, prošla jsem několik různých modelů, to co bylo dnes se snad nebude opakovat 30 let!! Ráno v 5.30 při odjezdu z domu -1,5 na okně.  500 m n.m., jihovýchod Vysočiny.  Nyní při příchodu z práce zjiětěna... celý příspěvek >
Hniloba krčku?, 13.5.2012
Jde nejspíš o nějakou formu padání klíčících rostlin, rostliny mohou být napadeny i později. Napadají je potenciálně patologické plísně a příčinou jsou ne zcela ideální podmínky pro vývoj rostlin, nemusí to být vždy přemokření. Každý rok mi nějaké... celý příspěvek >
Jak hluboko můžu sadit okurky?, 10.5.2012
Pokud nejde o roubované okurky, nevidím v tom problém, okurka pouští kořeny velmi ochotně. Deset cm se mi zdá moc, aby se původní kořeny nepřidusily ve velké hloubce.  J
Škůdce na sazenicích rajčat, 9.5.2012 Obsahuje fotku
U rajčete na prvním snímku se téměř stoprocentně přikláním k poškození rezidui herbicidů, nevím sice o jakou látku jde a kde s u Vás vzala, ale je tam. U mne se letos projevily na roubovaných okurkách odrůdy Saladin též deformity nových listů, taky... celý příspěvek >
Škůdce na sazenicích rajčat, 9.5.2012
Mně se to jeví spíše na nějakou fyziologickou poruchu, či poškození sluncem než na plísňovou chorobu. Sama bych to neřešila, pokud rajčata jinak prospívají.   J. 
Přízemní mrazíky a výsadba paprik, 8.5.2012
Pane Mirku, dle německých modelů má být u Vás kolem 2 stupňů nad nulou a u nás kolem nuly, na západě a v Polabí ještě méně. Výsadbu jsem pozastavila. Doufám, že to přepočítají, jinak by bylo po všem ovoci, to nepřikryju.  Jiřina
Bio a zdravá hnojiva na rajčata, 7.5.2012
Doporučuji výluh z kopřiv, či zákvas z kopřiv, pohnojí i částečně odpudí škůdce. Nesmíte mít kopřivy ošetřené herbicidem, aby šlo o biohnojivo. Postup výroby je někde zde na webu v sekci hnojiva.  Jiřina
Víceleté pěstování rajčat, 7.5.2012
Viz moje příspěvky na vláknu Rajčata tolerantní k plísni bramborové. Když začnete v lednu, tak můj postup stihnete 2x a můžete mít rostlin k 15.5. asi 20. Jde o geometrickou řadu. Ztráty sazenic uhnitím letos nemám. Jiřina.
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 6.5.2012
Máte asi vhodné mikroklimatické podmínky k pěstování bez plísně, ty každý nemá. Taky se snažím rostliny vyvazovat, odspodu odlisťovat, udržovat porost vzdušný..., když však přijde týden počasí charakteru "prádelna", nemám šanci. Proto se snažím... celý příspěvek >
Roubování melounů a okurek 2012, 6.5.2012 Obsahuje fotku
Přináším letošní zkušenosti s roubováním okurek. Jako předešlá léta i letos se mi nejvíce dařilo roubování jazýčkovou metodou s ponecháním obou kořenů v vrcholů. Úspěšnost více než 90%, úspěšná je i metoda roubování do rozštěpu s použitím silnějšího... celý příspěvek >
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 6.5.2012 Obsahuje fotku
Přikládám dnešní snímek Philovy připravené k výsadbě ven, vzhledem k předpovědi počasí na příští víkend s výsadbou zatím vyčkávám.  Zdraví Jiřina
Zaštípnutý hlavní výhon rajčete, 6.5.2012 Obsahuje fotku
Výhony zakoření do týdne, zapíchnete je do vhlkého substrátu pro množení a výsev, předtím je vhodné trochu zmenšit listovou plochu, musíte je přistínit, je vhodná vyšší vzdušná vlhkost, to znamená přikrýt igelitem, ale není to nutné.  Přikládám... celý příspěvek >
Víceleté pěstování rajčat, 6.5.2012 Obsahuje fotku
Smysl bych viděla pouze k zachování genofondu nějaké nedostupné hybridní odrůdy. Přechovávat rostlinu z drahého semínka se nevyplatí. Z jednoho semínka vysetého v lednu jsem schopna rozpěstovat až 15 sazenic pro výsadbu v květnu. Mně se povedlo... celý příspěvek >
Zaštípnutý hlavní výhon rajčete, 5.5.2012
Možná Vám vyrazí více bočních výhonů, z nich ponechte ten nejsilnější, ostatní vylomte, můžete je dát zakořenit a budete mít další sazenice.  J.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika