Příspěvky uživatele - 57.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Shalimar, 10.10.2013
Shalimar u nás stále vypadá jako nezralý (asi pro chladnější polohy nebude), ostatní odrůdy zatím nemohu hodnotit.  Intuitivně bych šel do domácích odrůd, jednak jako patriot, taky s nimi mám lepší zkušenosti.
Mc Intosh, 10.10.2013
Netroufám si hodnotit odrůdu Novamac po prvnáích dvou malých úrodách, ale plody byly drobné a chuti nepřesvědčivé. Ale ani klasický M.I. u nás příliš nejde, tak bych z toho nedělal závěry. Nevím, jestli se tvůrci názvu odrůdy nechtěli svézt na... celý příspěvek >
Rozela, 10.10.2013
Slovy Petra z Pardubic bych řekl - dobrý rok pro Rozelu. Krásně vybarvené plody, jen mi přišlo, že vypadaly zrale o něco dřív než ostatní zimní odrůdy.  Jinak ale spokojenost. Choroby žádné, škůdců minimum, z chemie poznala jen vápník.
Jantar, 3.10.2013
Vyfotím je o víkendu. Chuťově připomínají Golden, ale nevydrží tak dlouho.
Poraďte co je to za škůdce - hryzec?, 26.9.2013
Boj s hrabošem má své zvláštnosti. V sezóně, v příznivých podmínkách pro množení je marný.  Jeho rozplozovací schopnosti jsou nevídané, chodbičky a nory jsou všude.. V určitou dobu, bez jakýchkoli zásahů najednou většina zmizí a zůstane jich... celý příspěvek >
Podnože do horších půd, 26.9.2013
Obecně lze říci (ale neplatí to absolutně), že čím slaběji rostoucí podnož a čím slaběji rostoucí odrůda, tím je náchylnost k rakovině větší. Méně jsou napadány odrůdy odolné ve dřevě vůči mrazu. Proto se dřív používaly jako kmenotvorné odrůdy - ne... celý příspěvek >
Poraďte co je to za škůdce - hryzec?, 26.9.2013
Váš popis ukazuje na hraboše.
Slivoň Amers, 26.9.2013
Mně tedy přišel Amers švestkám chutí dost podobný, A to dobrým švestkám. Pěkně sladký, velký, dobře odlučitelná pecka. Dužina spíš žlutooranžová. Jak je s plodností, nevím, sklidil jsem poprvé.    Výrazněji růžovou dužinu měla letos... celý příspěvek >
Jak se zbavit krtka, 26.9.2013
Krtek je chraneny zakonem, tohle bych nedelala Můžete uvést číslo zákona, který chrání krtka?
Domácí švestka a Domácí velkoplodá, 26.9.2013
Letošního roku k nám byla šarka vcelku milostivá. Vidím to na zbylých větvičkách citlivých odrůd, které jsem přerouboval tolerantními. I plody těchto původních švestek (Domácí, Tulu gras, Hamanova) jsou vcelku kvalitní, i když drobné známky choroby... celý příspěvek >
Přesazení kanadské borůvky, 19.9.2013
Slunné místo je určitě dobré, ale ještě důležitější je dostatek vláhy (kyselá půda je samozřejmost). Borůvka lépe snese polostín než sucho.
Domácí víno - základní problémy, 19.9.2013
Hnědá barva je OK, jak začne kvašení, tak mošt zbledne. Burčák v podstatě nelze pokazit,  jen prošvihnout termín.
Skvrny na slivce, 19.9.2013
Studená nepříznivá poloha má přeci jen nějaké výhody. Některým chorobám a škůdcům se v ní příliš nedaří. (tedy šarka švestek, monilie a strupovitost jabloní k nim ropzhodně nepatří ).  Tak mohu spokojeně   žít se... celý příspěvek >
Co je to za odrodu?, 19.9.2013
Ano, Fantazia by to skutečně mohla být. Jinak plody v bedně mi velmi připomínají starší odrůdu Holiday (Jonathan x MacIntosh), kterou jsem v minulosti pěstoval a dodnes považuji za nejchutnější jablko, které jsem na zahradě měl. Strom bohužel... celý příspěvek >
Vinné mušky kolem sušičky na ovoce, 19.9.2013
Mušky signalizují, že sušící se hrušky začínají kvasit.  Doporučil bych zvýšit teplotu sušení, tím se proces urychlí a kvasinky umlčí.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika