Příspěvky uživatele - 57.250

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Heliodor, 14.11.2013
Myslím, že název odrůdy hraje svou roli, zejména při výběru ovocné sadby laikem. Nemám to ničím potvrzené, ale myslím si, že některým odrůdám vhodně zvolený název přidal na popularitě (Bílý nádherný, Boscova lahvice, Zlatá parména, Banánové zimní,... celý příspěvek >
Podzimní termín výsadby broskvoní, 14.11.2013
Dočetl jsem se, že i odlistěný stromek na podzim, dokud nemrzne,  umí tvořit nové kořínky. Broskvoň je ovšem druhem, o němž se píše, že to neumí a proto se má sázet na jaře. Nevím ovšem, jak se v takovém případě bude chovat broskvoň... celý příspěvek >
Topaz, 14.11.2013
Neznám chutnější "rezistentní" odrůdu, než je Topaz. U nás je tedy chutnější odrůdou -  navíc Topazu vzhledem podobnou - Rubinola.  V chladnější poloze je i její trvanlivost dlouhá a chuť méně ostrá. Topaz je ale plodnější.
Koreňový systém Myrobalánu, 14.11.2013
Nema podrustat a hodi se i pod prave svestky. Pod pravé švestky se semenáč Z.r.  hodí určitě líp než myrobalán. Švestky na něm dřív a líp plodí.  Spíš se ale nehodí pod mirabelky, renklódy, slívy a některé pološvestky, neboť jeho zdravý... celý příspěvek >
Gaskoňské šarlatové, 31.10.2013
...netrpí žádnými nemocemi... Třeba moniliovou hnilobou trpí Gascoigneho š. snad nejvíc ze všech.
Hnojení a vápnění, 24.10.2013
Kvůli škůdcům a desinfekci se vápní zdi sklepů chlévů a komor, ale zahradu a záhonky povápněním nijak neozdravíte. Vápní se kvůli úpravě kyselé půdní reakce a taky pro dodání potřebného vápníku do půdy.  Z toho plyne, že třeba vápnité půdy se... celý příspěvek >
Žádané vlastnosti slivek, švestek, 24.10.2013
Všechno tu vlastně už bylo popsáno. Švestky a slivoně obecně mají svoje "špecifiká". Především dospělý strom přinese úrodu, kterou nezkonzumujeme a plody jsou je krátce skladovatelné. Proto se uchylujeme k vaření povidel a zakládaní... celý příspěvek >
Aprimira, 24.10.2013
Před pár lety prodvali polští oprodejci na zahradnických trzích (např. olomoucké Floře) bombastické novinky - stromky nových kříženců:  slivoň-nektaryn,  švestko-višeň,  broskyň-švestka, aj. Hloupí zákazníci to kupovali jak vzteklí (já... celý příspěvek >
Těchobuzická, 17.10.2013
Bude-li se Těchobuzická chovat každoročně jako letos, budu spokojen. Úroda, velikost, chuť, sladkost, odlučitelnost pecky jejich mírně ze stran sploštělých plodů uspokojila. Šarka zatím žádn´á. Sušení a povidla jsem dosud nevyzkoušel,... celý příspěvek >
Otava a Rosana, 17.10.2013
Otava patří k odrůdám, které se u nás letos povedly. Taky asi proto, že jako jedny z mála nepřeplodily. Zkusil jsem první plody protrhávat, ale jde to dost ztuha, tak ještě počkám. Příští týden má být navíc teplo. Ale plody jsou už teď větší a... celý příspěvek >
Výsadba ovocných keřů, 17.10.2013
Sázet dvě jabloně stejné odrůdy a ještě k tomu letní, nebývá rozumné. Vzhledem ke krátké konzumní zralosti často nesníte úrodu ani z jedné. Radši ji věnujte přítelkyni a kupte si další stromek s pozdější dobou zrání. Vyřešíte tím i problém s... celý příspěvek >
Jantar, 10.10.2013
Chyba asi nebude v odrůdě, Jantar plodívá dobře. Možná nesprávná podnož, výsadba, řez...
Elstar, 10.10.2013
Na západ on našich hranic často prodávaná (a tedy i pěstovaná) odrůda. V Nizozemí snad nejčastější. U mě selhala, dobře nedozrává.
Výtěžnost moštu při lisování, 10.10.2013
Většinou to smysl nemá, ale záleží na tom, kolik máte jablek. Porovnám-li hmotnost jablek čerstvých a sušených  (ani ty nemají nikdy nulovou vlhkost), obsahují jablka kolem 90% vody. Ve 100 litrovém lisu nezískám obvykle víc než 65 litrů... celý příspěvek >
Burčák z vína - jak na to?, 10.10.2013
Neviděl bych to tak přísně. Neúctu k božímu daru projevují především ti, kteří ho nepijí. Co by bylo platno, když by všichni uctívali víno a nikdo si ho nekoupil?  Pak bude veta po víně, vinohradech i vinařích. Buďme vděčni za košty na... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika