Příspěvky uživatele - 77.39

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Imunní švestka, 5.8.2008
Plodí letos poprvé, plody jsou veliké, nyní se vybarvují tvaru kapky až pytlíku. Chuť ještě nevím.    Nezpozoroval jsem, že by onemocnění šarkou nějak záviselo na použité podnoži
kolik višní, tolik třešní, 28.7.2008
Scénárista stejný, film jiný. Jáchyme...
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 15.7.2008
Ze sáčku lze rozmnožit kvasinky třeba na několik hl.  Živná sůl je dobrá. Lze ji nahradit fosforečnanem amonným.
Jakou odrudu třešně na slivovici?, 14.7.2008
Ze samotných třešní víno příliš chutné není, je fádní, mdlé a bez kyselin. Lepší je smíchat třešňovou šťávu s rybízovou či višňovou, optimální poměr je třeba vyzkoušet, závisí na cukernatosti a kyselosti ovoce. Teoreticky by šlo třešňovou šťávu... celý příspěvek >
Dvouletý kvas, 14.7.2008
Je slušnost pochválit majiteli jeho slivovici, když mi dá ochutnat. Taková pochvala ovšem není důkazem kvality nápoje.    Jistě je možné dodržením optimálních podmínek (teploty, hermetičnosti, aj.) ochránit kvas před chorobami, které jej... celý příspěvek >
Impregnace lávky přes jezírko, 14.7.2008
Ať natřete lávku čímkoli prodávaným (nemyslím vyjetý olej atd.), nebude-li ve vodě ponořená, do jezírka se po zaschnutí významnější množství nátěru nedostane, ani deštěm.    Ve Vašem případě bych ale s nátěrem váhal. Olše je sice poměrně... celý příspěvek >
Rybíz, angrešt, 14.7.2008
Keřový rybíz stříhám podobně. U země odříznu hned po sklizni dvě nejstarší větve a všechny nově narostlé mladé výhony kromě dvou nejlepších, které ponechám. Keř má tak trvale po dvou výhonech jedno, dvou, tří a čtyřletých.    ... celý příspěvek >
okurky, 14.7.2008
Stříkat okurky penicilínem je samozřejmě nesmysl. Nejen kvůli ceně a dostupnosti antibiotika. Penicilín (původně produkt plísně Penicilium notatum)je účinný na omezené spektrum G+ bakterií, ale na žádnou plíseň či kvasinku.    O... celý příspěvek >
Řez staré meruňky, 14.7.2008
Ke staré meruňce bych hleděl opatrně a s úctou jako ke starému člověku.  Nesnesou tolik jako třeba staré jabloně - kožeňáky či hrušně - škaredky. Netroufal bych si bez znalosti zdravotního stavu na příliš hluboký řez.    Ostatně - k... celý příspěvek >
Odborný řez ořešáku, 14.7.2008
Nevěřím, že by z pařezu za pár let začal růst strom nový, pokud tak neučiníl v roce po skácení. Nejlepší by bylo asi pařez vyfrézovat - netřeba celý,  stačí jen cca 20 cm pod povrch. Další možnosti za použití ledku, přípravku Root a vyžíhání zdy... celý příspěvek >
Čerpání vody z řeky - 30 m výtlak, 14.7.2008
Jistě, malyšem každý zahradník rozumí membránové čerpadlo dané konstrukce. Lhostejno, zda dnes nese název Extoool, Einhel apod., beztak všechny pocházejí z jedné asijské továrny.  Podobně se třeba pojmem džíp nazývala všechna terénní osobní... celý příspěvek >
hašené staré vápno... co s ním, 14.7.2008
Staré ztvrdlé vápno již není prachovým vápnem CaO, ani vyhašeným vzdušnou vlhkostí    Ca(OH)2  nýbrž v podstatě vápencem - uhličitanem CaCO3 vytvrzeným vlivem vzdušného oxidu uhličitého. Je v podstatě jedno, jestli původně šlo o... celý příspěvek >
Co s cuketami? - dotazy, 7.7.2008
Za 48 hodin jídlo znehodnocené v žádném případě nebude, spory kličí pomalu a tak rychle ty potfory malé nepracují. I kdyby nakrásně nějaký toxin vyrobily, jed sám je termoilabilní. Délka sterilace v autoklávu se řídí velikosti sklenic, tuhostí... celý příspěvek >
Žloutnou mi listy co to je?, 22.6.2008
Chloróza nemusí vždy znamenat deficit nějakého prvku. Viz zde: Je to pro mě novina. http://www.ext.vt.edu/departments/envirohort/factsheets2/landsmaint/jul94pr5.html
Divné třešně, 19.6.2008
Prvděpodobně Vám ušlechtilou odrůdu přerostla ptáčice, na níž byla třešeň naštěpována.    Přeroubovat třešeň lze, ale výsledky nebývají tak dobré jako u jádrovin.
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika