|
Příspěvky uživatele - 224.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Angrešt - co to je?, 21.5.2012 Pane PP., Vy máte zkušenost, že i konkrétní rezistentní odrůdy angreštu, např. Invicta, Rolonda, jsou napadány padlím a je nutno na nich provádět postřiky? |  | Angrešt - co to je?, 21.5.2012 Rony, plně souhlasím s Vaším názorem i postupem. Já jsem postupoval stejně. |  |
|  | Jakou svíčku do sekačky, křovinořezu a pily?, 20.5.2012 A není tam náhodou RCJ7Y Champion? To je běžná svíčka do pil. A svíčka NGK BPMR6F je na Heuréce za 56 Kč |  | Angrešt - co to je?, 20.5.2012 Máte pravdu, asi jsem stříkal špatně, ale teď nemusím stříkat vůbec. Vůbec Vás nekárám a sám dojatě vzpomínám třeba na Zlatý Fík, ale každý ať si na své zahrádce dělá co chce. |  | Angrešt - co to je?, 20.5.2012 Jak už jsem psal v jiném příspěvku, chemii užívám, ale jen v nejnutnějších případech. Mohu-li se rozhodnout, zda budu dělat tři postřiky, ze kterých ulpí na angreštu tak asi 1/10 a ostatní půjde do země nebo si koupím rezistentní odrůdu a nebudu... celý příspěvek > |  | Angrešt - co to je?, 20.5.2012 Ano, je to americké padlí. Je to tak deset let, co se neuvěřitelně rychle rozmohlo a i já, ač jsem se různými postřiky bránil, jsem nakonec rezignoval a nakoupil jsem nové, i když méně chutné odrůdy, které jsou rezistentní. A Vám doporučuji... celý příspěvek > |  | Ochrana proti okusu zvěří, 19.5.2012 Už jsem to tu jednou psal. Když pletivo ukotvíte dlouhými skobami zatlučenými do země, srnec s tím pletivem nehne. Takto jsem vysázel desítky stromů na neoploceném pozemku u lesa. |  | Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012 No, tak snad už to máme pro letošek za sebou a doufám, že i příští roky už nebude mráz tak pozdě a po celé zemi. Co mám ve sklenících, je v pohodě, venku to odnesly jen brambory a na chalupě všechno včetně ořechů a slivoní. Tak holt letos nebude... celý příspěvek > |  | Zákeřný plevel, 18.5.2012 No, tak ony ty plody nejsou k jídlu, proto i lidový název psí víno, ale na podzim mají listy nádhernou barvu. Mě zakrývá nevzhledný plot se sousedem a zatím mi jako obtížný plevel nepřipadal. Kdyby se chtěl příliš rozrůstat, vezmu zahradnické nůžky a... celý příspěvek > |  | Zákeřný plevel, 18.5.2012 Přísavník pětilistý známý též jako psí víno. |  |
|  | Pozdní jarní mrazy, 18.5.2012 Tak třeba Horská Kvilda má teď -8,2° a Poděbrady hlásí +0,6 a přízemní -2,9°,Olomouc -0,2° a přízemní -5,4. Lituju všechny, co nechali něco venku. Ráno to bude tak na brusle. |  | Postrik proti pilatce, 17.5.2012 Já nejsem žádný chemik, ale proti kadeřavosti, pilatce a mšicím se podle mě jinak účinně zabojovat nedá. A není příjemné pozorovat, jak pilatka likviduje úrodu a nemít možnost to napravit. To si pak člověk říká, jestli by přeci jen nebyla lepší... celý příspěvek > |  | Pozdní jarní mrazy, 17.5.2012 Tak aktuálně ještě třeba přízemní teplota Cheb -0.9°, Č. Bu.+0.6°, Poděbrady 0°, H. Král.-1,7°. Ovšem ta teplota kolísá podle síly větru. Zdroj prohlížeč webových kamer ČHMÚ
|  | Pozdní jarní mrazy, 17.5.2012 Tak dneska bude samec i v Č. Brodu. Na prohlížeči webových kamer chmi.cz je skoro všude jasno a bezvětří a místy už teď je přízemní teplota pod nulou, např. Plzeň -0,4°. Jestli nedorazí k ránu oblačnost z Německa, tak to vidím dost bledě. |  | Jak se zbavit včel?, 17.5.2012 Soused má úly postavené tak, že výletové otvory směřují přímo k Vám za plot na Vaší zahradu? Pokud ano, tak Vás nejspíš obtěžuje nad míru přiměřenou poměrům, na což pamatuje občanský zákoník a lze se dožadovat nápravy v soudním řízení. |  |
 |
|
|
|