|
Kde sháníte semena rajčat a okurek?, 13.1.2012 Díky.
Mr Big |
 |
Jak na krtka, 13.1.2012 Musím Vás pochvákit. Jste opravdu pašák.
Mr Big |
 |
|
 |
Kde sháníte semena rajčat a okurek?, 13.1.2012 Také jsem kupoval z neoseeds semena a to: Napoli, San Marzano Lampadine a nano, Gold Roma, Tigerella, Principe Borghese, Rio Grande, Orange banana, Gardeners delight. Jejich poštovně a balné 100 Kč se mi zdá nekřesťanské.Zajímalo by mne jaké odrůdy... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 13.1.2012 Omlouvám se za překlepy
Mr Big |
 |
Nejchutnější okurky hadovky, 13.1.2012 Hadovky= partenokarpické salátovky určené k pěstování ve skleníku nebo foliovníku. Zkusit můžete, ale já si myslím. že ve vašem případě je lepší vypěstovat si některou z hynridních salátpvek určených k polnímu pěstování- cnutí jistě nebudete... celý příspěvek > |
 |
Partenokarpické okurky pokrok či omyl?, 12.1.2012 Bohužel jsem se nedověděl jak to dopadlo a tak jsem nevydržel a koupil jsem dnes sáček partenokarpických nakladaček Elisabeth F1. Mile mne překvapil počet semen v sáčku.
Mr Big
|
 |
Ako začať s výsadbou rajčín, 11.1.2012 Nerad bych narazil, ale odpovím Vám jak to dělám já.Nasypu do kelímku substrát(asi 1,5 cm od vrchu), proleji vodou, na povrch nasypu semena. kelímky zakryji nějakou průhlednou folií. Dám v bytě na místo s teplotou cca 24 °C. Sleduji, jakmile vidím že... celý příspěvek > |
 |
Vzdálenost stromů - opylovačů, 8.1.2012 Já jsem měl loni v jedné míse u stromu vysazeny také aksamitníky v mezikružích vzdálených od sebe 15 cm.
Mr Big |
 |
Mišpule, 8.1.2012 Nejsem žádným propagátorem mišpulí i když asi na tomto vláknu mám asi nejvíc diskusních příspěvků. Mišpuli jsem zdělil po rodičích, mišpule mně chutnají a sním jich za ty dva měsíce dost. Pochopitelně je to jen cca 5 % toho co mišpule urodí.Nevím co... celý příspěvek > |
 |
Mišpule, 8.1.2012 Přerdloni jsem byl na zámku v Lysicích a mimo jiné jsem si také vybral okruh zahradou. tam nám ukázali mišpule německé, minimálně sto let staré, které byly keřovité. Takže mišpule není původem strom, ale keř a proto si myslím, že by mohla být... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vzdálenost stromů - opylovačů, 8.1.2012 Nezlobte se na mě, ale poznámka o nějakém zákoně mi v tomto případě připadá poněkud úsměvná. Vždyť jsme zahrádkáři a pro záchranu své úrody jsme schopni udělat cokoliv- zákon nezákon. Nemám problémy s opylením stromů (snad jen Althanova ryngle, ale... celý příspěvek > |
 |
Vzdálenost stromů - opylovačů, 7.1.2012 Já jsem spíše zelinář. Ale vy ovocnáři, nestálo by zato mít v sadu alespoń jednu budku pro čmeláky? Já jsem si jednu vyrobil vyplnil jsem ji mechem a zkusil jsem ji osídlit samičkou čmeláka která hledala místo pro vybudování hnízda. Na chycení... celý příspěvek > |
 |
Mišpule, 7.1.2012 Moje mišpule je 55 roků stará. Je roubovaná na hlohu.Mám pocit, že stromková mišpule se dnes běžně prodává. Ve Čtyřlístku v Brně jsem jich viděl plno (mám dojem, že od firmy Jural). Pokud máte někoho kdo by vám mišpuli narouboval, tak rouby bych Vám... celý příspěvek > |
 |
Hnojení ovocných stromů, 6.1.2012 Já jen tak, aby řeč nestála. Nechci se také na zahradě zedřít, je to pro mne jen hobby. Díky za reakci.
Mr Big |
 |
Hnojení ovocných stromů, 6.1.2012 Teď se budu trochu rouhat: Co říkáte tomu, že největší počet aktivních kořenů stromů je v místě okapu deště, tj. na vnějším obvodu koruny, a že některý z prvků K nebo P je v půdě nepohyblivý (nechce se mně hledat který). Je jasné, že s dusíkem není... celý příspěvek > |
 |