|
Lilek venku, 28.1.2012 Nerozumím tomu, proč jste všichni tak skoupí na slovo?
Mr Big |
 |
Jak sázet semena a jak pikýrovat rajčata, 28.1.2012 Nedá mně to, ale musím na tento dotaz starý dva roky odpovědět:
1.Rostliny za oknem mohou využít maximálně 50% oblohy, tj. 50% rozptýleného světla oproti rostlinám ve volné půdě a ve skleníku.Toto osvětlení ještě se čtvercem vzdálenosti rostlin... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak sázet semena a jak pikýrovat rajčata, 28.1.2012 Jen bych doplnil: Semenářské firmy zaručují klíčivost semen někde vysoko nad devadesáti procenty. Tuto klíčicvost testují testem klíčivosti, který neprovádí v žádném substrátu ani půdě. Pro vyklíčení semen plně dostačuje voda, vzduch, teplé a vlhké... celý příspěvek > |
 |
Vysazování brambor na jedno místo, 27.1.2012 Mám v Rosicích u Brna tetu, ktreré je 84 let, má za domem ve svahu zahrádku- tři terasy o rozměrech cca 3,5 m x 15 m. Říká, že je pro ni nejjednodušší pěstovat brambory. A tak 20 let jednu tu terasu na podzim zaryju takovou pohnilou trávu vzdáleně... celý příspěvek > |
 |
Kukuřice na zahradě, 26.1.2012 Pěstuji sladkou kukuřici s přestávkami více jak třicet let.Nikdy\ jsem nesledoval, jak daleko má soused vysetu obyčejnou kukuřici a zda JZD nemá náhodou vedle mého pozemku vysetu kukuřici na siláž.Ale také jsem nikdy nezpozoroval, že by některá zrna... celý příspěvek > |
 |
Angrest - stihle vreteno, 26.1.2012 Knihy Naše zahrádka a zejména modernější kniha 1000 rad od Ing.Šrota (mám vydání z roku 1974) je opravdu biblí českých zahrádkářů. Knihy vznikly v šedesátých a sedmdesátých letech minulého století v době, kdy zahrádky sloužily zejména k produkci... celý příspěvek > |
 |
Papriky - klíčivost semen, 25.1.2012 V žádném případě nejsem zastáncem našich semenářských firem, ale myslím si, že jejich semena jsou opravdu klíčivá i po době vyznačené na sáčku (to jsou mé zkušenosti).Jinak bych Vám doporučil, abyste semena vysel do Vámi používané nádoby na povrch... celý příspěvek > |
 |
Předosevní příprava semen rajčat, 19.1.2012 Teorie je známá.Šlo mně o to, zda má někdo zkušenosti s některým z doporučovaných postupů. Pokud jde o teorii, pak bych měl zájem o výzkumnou zprávu VÚZ, která se zabývá třiceti dvěma různými způsoby předosevní přípravy semen rajčat, které byly... celý příspěvek > |
 |
Předosevní příprava semen rajčat, 19.1.2012 Četl jsem, že předosevní přípravou semen rajčat (nemyslím tím namáčení ev. předklíčení) lze dosáhnout výrazného zvýšení výnosu (až o 20%) a jiným způsobem zkrátit vegetační dobu a zvýšit otužilost rostlin vůči poklesu teplot. Máte někdo... celý příspěvek > |
 |
Partenokarpické okurky pokrok či omyl?, 17.1.2012 Díky za informaci.
Mr Big |
 |
|
 |
Jmenovky u rajčat, 17.1.2012 Pro M.D.Retigovou: Děkuji za všechny tři Vaše příspěvky. Pokud jde o jmenovky, tak každý používáme mateiál, který je nám dostupný a pokud možno nejlevnější. Já jsem dostal zadarmo tabuli bílého plastu tl. 3 mm (původně reklama nějaké firmy), stolař... celý příspěvek > |
 |
Podpěra pro fazole, 17.1.2012 Pro základní informace si dejte na Seznamu "fazole tři sestry".
Mr Big |
 |
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 14.1.2012 Díval jsem se na web SEMO a přibyly tam další druhy podnoží pro rajčata a také jedna podnož pro papriku.
Mr Big |
 |
Kde sháníte semena rajčat a okurek?, 13.1.2012 Já jsem prostřednictvím třetí osoby získal (od překladatelky do italštiny) z Italte starší originální semena rajčat Roma nano a Minibell. Udělal jsem zkoušku klíčivosti- Roma nano ze šesti semen vyklíčilo šest, Minibel tři z... celý příspěvek > |
 |
Jak na krtka, 13.1.2012 Bohužel jsem to myslel ironicky. Ale je vidět, že Vás to baví a tak klidně pokračujte, Je to obdivuhodné téma.
Mr Big |
 |