|
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 4.2.2012 Je bezvadné, že nás vy dva amatérští průkopníci roubování rajčat u nás průběžně informujete. Doufám, že to vydrží.
Mr Big |
 |
Zamrzlá ruční pumpa Standard II, 4.2.2012 Ještě bych chtěl upřesnit, že vzhledem k nedostupnosti by bylo vhodnější použít hořák na propan-butan, stačila by 2 kg láhev. Hořáky používají zedníci a pokrývači na svařování Ipy. Nutno se pozeptat v okolí. |
 |
|
 |
Vychovny rez ceresne Burlat, 4.2.2012 Mám dotaz: Na podzim v roce 2006 jsem zakoupil třešeň Burlat na podnoži Colt, chtěl jsem menší třešeň. Ale, že bude po pěti letech menší než višně, které jsem vysazoval současně, to mne ani ve snu nenapadlo. Asi jsem udělal plno chyb, ale zajímalo by... celý příspěvek > |
 |
Zamrzlá ruční pumpa Standard II, 4.2.2012 Když odděláte poklop. tak by rovnoběžně s trubkou mělo být táhlo, kterým když otočíte doleva o 90°, tak se otevře kohout a všechna voda nad kohoutem by měla vytéct. Džív býval u kopaných studní jen kolík, který se na zimu vytáhl, Kohout je umístěn v... celý příspěvek > |
 |
Co je to za kaktus?, 3.2.2012 Souhlasím podle chomáčků v axilách bych také řekl, že je to rod Mammillaria druh ani přibližně nejde určit (mladé nekvetoucí rostliny), Opuntia microdasys ev. nějaká příbuzná varieta, vegetativně u nás množená více jak 50 let. Pokud jde o... celý příspěvek > |
 |
Měknutí kaktusů, 3.2.2012 Podívat se na kořeny (možno kaktusy vytáhnout), zasušit a uložit v chladnu (6 až 12°C)a suchu. Pokud jsou kořeny uhnilé, zaříznout až do zdravé tkáně, zabalit do novin a uložit ve stejných podmínkách. Na jaře se pokusit znovu zakořenit..
... celý příspěvek > |
 |
Papriky - klíčivost semen, 2.2.2012 Jen tak pro zajímavost jsem 25.1. vysel 7 semen papriky Amyka F1, která jsem jako všichni předplatitelé Zahrádkář dostal jako dar. Dne 30.1. bylo vyklíčeno 6 semen. Teď to vyhazuji- normální zeleninové papriky již několik let... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 31.1.2012 To jste hvězda, na Vás opravdu nemám.
Mr Big |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 31.1.2012 Pro Starling: Myslím si že ano, i když jsem tento rýč nikdy v ruce nedržel.Nevím také jaký je úhel u klasických rýčů.
Mr Big |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 31.1.2012 Já nechci rýč na normální rytí, ten mám a plně mně vyhovuje.
Mr Big |
 |
|
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 30.1.2012 Jen tak pro zajímavost, za jak dlouho s tímto rýčem uryjete 50 m2, ev. kolik rýčů Fiskars to asi je? Nerozumím tomu co je to fyziologické přizpůsobení rýči Fiskars. Já jsem si myslel, že při rytí rýčem Fiskars se dělají stejné pohyby jako při... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 30.1.2012 Mohl byste doplnit typ rýče Fiskars, který jste zlomil?. Jistě by bylo vhodné, aby každý z diskutujících uvedl typ výrobku (číslo) nebo aspoň úhel o který je odkloněna čepel od násady. Pokud jde o odklonění 26° jde o hybrid mezi lopatou a rýčem. Na... celý příspěvek > |
 |
Šarka švestek, 30.1.2012 Stanley jsem sázel současně s Čačanskou cca 10 m od ní, zatím vpořádku. Dík za informace.
Mr Big |
 |
Šarka švestek, 30.1.2012 Již dvacet let čtu v odborném tisku a teď i na internetu, že u tolerantních odrůd slivoní se šarka sice projeví na listech, ale na plodech se projeví minimálně.Cituji ze Zahrádkář 9/2009:"Uvádí se, že u tolerantní odrůdy je přípiustných do 5%... celý příspěvek > |
 |
Kukuřice na zahradě, 28.1.2012 To jste měl stejný problém jako já. Steriloval jsem dvakrát 45 minut při 100 °C a stejně se mně některé sklenice kazily. Používal jsem pouze mírně slaný nálev a vlastně i technoogii, kterou bezproblémově používám při zavařování kořenové zeleniny a... celý příspěvek > |
 |