|
Začiatočník, 10.2.2012 Z toho, že každý popisuje jiný systém předpěstování sadby si nic nedělejte, protože to jen dokazuje, že vypěstování rajčatové sadby není zas tak veliký problém.Nechtěl bych Vám popisovat způsob, jakým pěstuji sazenice já, ale pokusím se odpovědět na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 10.2.2012 Otevřel jsem tuto problematiku, protože jsem si chtěl také jednu z těchto odrůd vyzkoušet (Philovita, Phantasia).Včera jsem byl ve Čtyřlístku, že si koupím Philovitu a byl jsem nemile překvapen. Místo Philovity, kterou měli ještě před třemi týdny za... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lunární kalendář 2012, 9.2.2012 Taky mě zajímá jestli to funguje tak jak se píše. Podle lunárního kalendáře jsem nikdy nesel. Shodou okolností jsem letos 30.1.2012 vysel papriky Jalahot a do neděle 5.2. tj, za šest dní všechny vyklíčily. Ale to není nijak vypovídající o tom, zda... celý příspěvek > |
 |
Nejchutnější rajčata, 9.2.2012 Cituji z knihy z roku 1968: Harzfeuer (NDR),hetrogenní (hybridní), vysoká, velmi ranná, především k rychlení, využitelná i pro venkovní výsadbu.
V roce 2007 jsem si semena rajčete Harzfeuer z nostalgie koupil (pěstovali jsme v 60-tých... celý příspěvek > |
 |
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 8.2.2012 1.Spartan
Mr Big |
 |
Orientační test pitné (?) vody doma, 8.2.2012 Zajímavé testování je na voda.cz. A teď už opravdu končím.
Mr Big
|
 |
Orientační test pitné (?) vody doma, 7.2.2012 Asi poslední můj příspěvek na tomto vláknu. Když jsem poprvé přečetl Váš příspěvek, měl jsem nutkání Vám sdělit, že dělat nějaký test vody ve studánce je blbost, a že nejlepším testem je napít se a vyzkoušet. Prostě nechtěl jsem Vás urazit a tak jsem... celý příspěvek > |
 |
Orientační test pitné (?) vody doma, 7.2.2012 To jste se špatně díval, já takové slovo jako submerzní mikroskop nepoužil, ani nemohl použít, protože přiznám bez mučení, že nevím co to slovo znamená a ani mne to nezajímá.
Mr Big |
 |
Papriky - klíčivost semen, 7.2.2012 Asi opravdu existuje korelační vztah mezi délkou klíčení a stářím semene. Jak už jsem minule uvedl tak jsem 30.1. vysel čtyři druhy paprik s tímto výsledkem k dnešnímu dni:
Jalahot (klič.do 12/2014) ze 16-ti 16 již v neděli
Beros... celý příspěvek > |
 |
Orientační test pitné (?) vody doma, 7.2.2012 Jen tak pro odlehčení- s vybavením CSI Las Vegas by to byla brnkačka, ale i Grisom by si stejně musel na mikrobiologické výsledky nějaký čas počkat
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Orientační test pitné (?) vody doma, 7.2.2012 To se musíte zeptat někoho kdo pracuje v laboratoři buď u HS nebo ve vodárnách. Po mně nikdo nemůže chtít, abych mu vysvětlil přesný postup, když už jsem skoro 50 let v žádně mikrobiologické laboratoři nic nedělal. Možná se zde najde někdo, kdo Vám... celý příspěvek > |
 |
Orientační test pitné (?) vody doma, 7.2.2012 Obdivuji Váš optimismus. Ale se vzorkem vody se pro mikrobiologický rozbor tak jak vy popisujete jistě nenakládá. Musíte ještě něco nastudovat. Ono vlastně nic není žádná všda, hlavně když to umíte.Přeji mnoho úspěchů.
... celý příspěvek > |
 |
Jaká podnož?, 7.2.2012 Toto není reakce na předešlý příspěvek. Promiňte mi, nejsem znalec odrůd jablek ani díla Mičurina, ale mám jednu otázku a jednu připomínku:
1.Vím co je to nové auto, co je staré auto a co je veterán.Vím co je nová písnička, co je stará písnička a... celý příspěvek > |
 |
Lilek venku, 6.2.2012 Já bych chtěl jen přidat jednu svoji zkušenost. Naposled když jsem pěstoval lilky, tak jsem vysadil do tunelu pět pěkných sazenic i s květy. Za tři dny jsem přišel a měl jsem jen pět pahýlů a na každém zbytku listu brouk mandelinky. Taky... celý příspěvek > |
 |
Kdy vysadit semínka?, 6.2.2012 Papriky (asi nejlépe něco z pálivých papriček) můžete již dnes, rajčata asi nějaké keříčkové nejlépe balkonově koncem března. Jinak je opravdu dobré si něco přečíst v knihovně nebo zde na webu.
Mr... celý příspěvek > |
 |