|
Hnědnou konce listů přesazeného černého rybízu, 25.4.2012 Myslel jsem na list střiknout nějakým speciálním hnojivem s draslíkem. Hořká sůl je hnojivo se 16% hořčíku ve formě MgO.Jaký je tam draslík nevím.
... celý příspěvek > |
 |
Hnědnou konce listů přesazeného černého rybízu, 24.4.2012 Nejprve bych citoval: Porucha se vyskytuje na půdách s nadbytkem vápníku nebo u rostlin přehnojovaných dusíkem (vápník blokuje příjem draslíku). Podle mne přihnojení NPK asi nebude to pravé, možná tak síran draselný, ale pokud je to nadbytkem... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hnědnou konce listů přesazeného černého rybízu, 23.4.2012  Taky bych řekl, že je to draslíkem.
Mr Big |
 |
Poradí mi někdo druh kaktusu a jestli je napadený?, 22.4.2012 Nevím jestli náhodou nevidím špatně, ale na fotografii se mně zdá, že vidím na kaktusu kapky vody. Pokud jste kaktus před focením rosili a takto nevypadá za sucha, tak bych s 90% ní pravděpodobností řekl, že ty hnědé skvrny na kaktusu vznikly sáním... celý příspěvek > |
 |
Co s rajčatami?, 20.4.2012  Napíši jak to dělám již mnoho let:
K prvnímu- vysévám do zeminy cca 2 díly něčeho jako kompost co mám na zahradě a 1 díl kupovaného universálního zahradnického substrátu. Přesazuji do téhož, sazenice vůbec nehnojím.
Ke druhému-je možno použít... celý příspěvek > |
 |
Co s rajčatami?, 20.4.2012 Jestli je máte dány tak jak na obrázku, tak je to úplně špatně. Vaše rajčata mají dost vody, dost tepla, asi i dost živin, ale chybí jim světlo. Je třeba si uvědomit, že intenzita osvětlení klesá se čtvercem vzdálenosti od okna (a to je ten problém).... celý příspěvek > |
 |
Fiskars - slevy u Mountfieldu - zkušenosti, 20.4.2012 Nechci dělat reklamu, ale zde na této stránce je firma, která prodává výrobky Fiskars přes intenet. Těch 900 Kč + poštovné jsem tam u žádného typu nenašel.Možná za těch 600,- Kč koupíte právě to co jste chtěl.
... celý příspěvek > |
 |
Listy na meruňce, 20.4.2012 Původně mně zajímalo jak jsou na tom se samosprašností moje meruňky, sice nějaký čmelák po těch mrazech lítal, ale nevím kolik toho zvládl.Včera jsem byl na zahradě a zdálo se mně, že by těch opylených květů mohlo být hodně. V knize jsem našel... celý příspěvek > |
 |
Listy na meruňce, 20.4.2012 Je to francouzká odrůda od pana Bergerona a synonymum je Gabrielle Bergeron. Musel jsem si to vyhledat. Myslel jsem si že je to kanadská odrůda, a že má něco společného s tím hokejistou. Škoda.
Mr Big |
 |
Černý rybíz, usychání větví, 20.4.2012 Životnost rybízových stromků se udává 8-12 roků. Možná už odchází.
Mr Big |
 |
|
 |
Papriky a rajčata na balkon, přesadit?, 19.4.2012 Podle dlouhodbé předpovědi by mohly papriky ven každý den alespoň na chvilku, když stoupne teplota nad 12°C, aby se otužily a současně se pozastavil nadměrný růst. Pochopitelně otužovat je potřebné postupně.
... celý příspěvek > |
 |
Papriky a rajčata na balkon, přesadit?, 18.4.2012 Rozumím, tak sorry. Jen jsem nechtěl, aby si někdo myslel, že takto se dají vypěstovat sazenice ven.
Mr Big
|
 |
Papriky a rajčata na balkon, přesadit?, 18.4.2012 Jen jsem měl pocit, že v tomto vlákně se diskutuje o rajčatech a paprikách na balkon. Asi měl být Váš příspěvek uveden jinde, aby nemátl diskutující.
Mr Big |
 |
Papriky a rajčata na balkon, přesadit?, 17.4.2012 A co dál?
Mr Big |
 |
Ničení vytrvalých plevelů pod keřovými rybízy Roundapem, 17.4.2012 Více méně mne Roundup vůbec z hlediska závadnosti či nezávadnosti nezajímá. Když ho budu chtít použít tak ho použiji tak jak je uvedeno v návodu. Nevím s čím ta která strana operuje, ale nevěřím že jsou nějaké instituce nezávislé. Mně úplně stačí, že... celý příspěvek > |
 |