|
Je možné zakrátit meruňku?, 2.5.2012 Mám na zahradě třešeň Napoleonovu, je stará cca 55 let, vysoká asi deset metrů a stejně tak široká. Chtěl jsem ji již několikrát skácet. Moc třešní z ní nenatrhám protože trpí často monilií o červech ani nemluvím. Ale když kvete tak to je něco. A... celý příspěvek > |
 |
Rajce, paprika - sede skvrny, 1.5.2012 Rostliny jsou na tom jako lidé. Musí si na sluneční záření zvyknout. I takový kaktus se na jarním slunci popálí.
Mr Big |
 |
|
 |
Ničení vytrvalých plevelů pod keřovými rybízy Roundapem, 1.5.2012  Tak jsem včera začal mulčovat kartonem u malých stromků. Je to dost náročné na čas- dva stromky za jeden a půl hodiny. Na zamulčovanou plochu vyseji afrikány nebo svazenku.
... celý příspěvek > |
 |
Moniliový úžeh, 1.5.2012 Doufejme, že se předpovědi nemýlí.
Mr Big |
 |
Rajce, paprika - sede skvrny, 1.5.2012 Asi sluncem popálené listy
Mr Big |
 |
Mám dát papriky, rajčata ven?, 29.4.2012 Tak jsem se podíval na grafy teplot z loňského května (Doksany) a ejhle- někdy okolo 5. května nejnižší denní teploty pod bodem mrazu. Přitom již v dubnu okolo dvacátého byly nejvyšší denní teploty nad 25°C. Řekl bych, že pesimismus ohledně počasí... celý příspěvek > |
 |
Mám dát papriky, rajčata ven?, 28.4.2012 Ještě jednou díky, mně taky hodně chutná, jen jsem neviděl jak ji upravit.
Mr Big |
 |
Mám dát papriky, rajčata ven?, 28.4.2012 Pane Honzo, chtěl bych se zeptat co s tou rukolou děláte? Dáváte ji do salátu nebo ji i jinak zpracováváte? Předem děkuji za odpověd.
Mr Big |
 |
Co s květy na paprikách doma za oknem, 28.4.2012 Já pěstuji beranní rohy na zavařování- mám v průměru dvacet sazenic každý rok. Potřebuji, aby mně současně "uzrálo" co nejvíce papriček, aby to zavařování stálo za to, a protože sazenice nemám úplně stejné (některá má už rozvitý květ, některá teprve... celý příspěvek > |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 27.4.2012 Já jsem to s Philovou nezvládl. Vysel jsem dvě semena a když měly rostlinky cca 6 cm tak uhnily. Tak jsem honem vysel zbylá tři semena, ktereá jsem si chtěl nechat na příští rok. Ty dvě uhnilé rostlinky se mi podařilo zachránit, takže mám 5 ks, ale... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tak dáte je už ven?, 26.4.2012 Souhlasím s tím, že pokles teplot na +5 °C i níže rajčata nepoškodí, ale musí následovat oteplení. Dlouhodobě tyto teploty bez následků nesnese. Mám s tím své zkušenosti z minulých let a i z loňska, kdy v květnu byly tři dny, kdy byly nejvyšší denní... celý příspěvek > |
 |
Tak dáte je už ven?, 26.4.2012 Netkaná folie je dobrá věc, ale nelze ji přeceňovat. Já jsem 23.3. vysázel saláty do studeného pařeniště (rám ze stavební překlížky a skla z oken v paneláku) a druhou část do tunelu z netkané textilie. Jedno chladnější ráno jsem šel na zahradu a... celý příspěvek > |
 |
První úprava vody, 26.4.2012 Pochopitelně se pH zvýší. Chlor se spotřebuje na spálení mikroorganizmů a ostatních organických nečistot- proto tam ten chlornan dáváte. V bazénu Vám zůstane sodík a ten zvýší pH.
Mr Big |
 |
Tak dáte je už ven?, 26.4.2012 Já stříkám preventivně v červnu 1-2 x Acrobatem (systémový přípravek) tak, aby před začátkem sklizně byla dodržena ochranná lhůta (mám dojem, že je 21 dní.
Mr Big |
 |
Tak dáte je už ven?, 25.4.2012 Za moc racionální to nepovažuji, ale jako každý rok jsem nevydržel a vysadil jsem v pondělí 18 sazenic (Beefmaster, Corzaro, San Marzano, Start, marmande a Stupické). Počítám i s tím, že v případě dlouhodobějšího chladna je budu muset na nějakou dobu... celý příspěvek > |
 |