|
Škůdce na sazenicích rajčat, 8.5.2012 Já bych se jen zeptal jaká semena jste vysévala- kupovaná nebo vlastní přesev? Jinak si myslím, že jde spíše o nemoc než o škůdce.
Mr Big |
 |
Přízemní mrazíky a výsadba paprik, 8.5.2012 Já taky nemám až tak velký problém, na zahradě mám jen 18 rajčat a na balkóně doma ještě 130 kusů. Ale na zahradě mám některá, která zkouším, zejména San Marzano Lampadine a Corzaro a mám tam také pár sazenic, u kterých jsem dělal zvláštní... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přízemní mrazíky a výsadba paprik, 8.5.2012 Dost mne Vaše sdělení překvapilo, většinou se dívám na počasí jen na Seznamu a tam to vypadá úplně jinak. Tak jsem se podíval na medard-online.cz a tam to vypadá opravdu na celé Moravě o teplotách okolo 2°C. Já už opravdu nemůžu nic dělat, protože na... celý příspěvek > |
 |
Tak dáte je už ven?, 8.5.2012 Já sázím tyčková rajčata - řádky ve směru od jihu k severu, řádky od sebe cca 70 cm, v řádku 6 rajčat vzdálených od sebe 50 cm. Pochopitelně tato orientace není úplně přesná- dáno orientací pozemku.
Mr... celý příspěvek > |
 |
Škůdci na paprikách, 8.5.2012 Až teď jsem si všiml, že jsem nedopatřenéím ty dva obrázky nepřipojil. Jak vidím ty vaše fotky, tak je to jednoznačně intumescence z přemokření nebo vlhkého prostředí. Když si dáte do vyhledávače (Seznam nebo Google) intumescence paprik dovíte se... celý příspěvek > |
 |
Rajcata a pestovani v kyblu - jakou zeminu?, 8.5.2012  Tak jsem zasadil jedno rajče do kbelíku a připojuji pár foto, jak jsem to realizoval.
|
 |
Škůdci na paprikách, 7.5.2012 Jen dva obrázky:
1. Mšice
2. Intumescence - výrustky na listech papriky z přemokření
Mr Big
|
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 6.5.2012 Tomu se říká šťastný to pěstitel rajčat.
Mr Big |
 |
Setí okurek, 6.5.2012 Právě teď je ideální doba pro přímý výsev okurek, nejlépe zakrýt volně položenou folií nebo netkanou folií. Pokud jde o výsadbu sazenic, tak je otázkou jaké teploty budou v období zmrzlých. Pokud vyjde přrdpověď, tak by foliový tunel měl stačit. Ale... celý příspěvek > |
 |
Sázení paprik, 4.5.2012 Já to tak dělám, zalívám do brázdy, ale nikdy jsem si nevšiml, jestli se na tom stonku vytvořily další kořeny.
Mr Big |
 |
|
 |
Rajcata a pestovani v kyblu - jakou zeminu?, 4.5.2012 Nikdy jsem rajčata nepěstoval na balkoně, ale letos jsem si vypěstoval pár sazenic balkonového rajčete Minibell a tak to chci zkusit. Také vidím největší problém v zalívání, protože je budu mít v kbelících s objemem pouze 5 litrů. Proto bych tam... celý příspěvek > |
 |
Sázení paprik, 4.5.2012 Chtěl bych se zeptat- když zasadím papriky hlouběji než je mám předpěstovány (nebo je přihrnu zeminou) jestli na zahrnutém stonku vytvoří kořeny jako jiné lilkovité rostliny (rajčata, brambory).
... celý příspěvek > |
 |
Da sa ešte zachraniť?, 3.5.2012  Přikládám obrázek opravdu staré višně Morela (víc jak 50 let), kterou mi spálil v roce 2007 nebo 2008 moniliový úžeh tak, že jsem musel obě hlavní větve odřezat a nechal jsem jen tři výhonky vyrůstající ze starého dřeva. Dnes vypadá takto, nikdy jsem... celý příspěvek > |
 |
Průzkum zmrzlých meruňkových květů, 2.5.2012 A dnes jsem tím Horizionem postříkal všechny tři meruňky.
Mr Big |
 |
Je možné zakrátit meruňku?, 2.5.2012 No jo, vysočina, aspoň v tomto máte výhodu proti nám dole. Já jsem měl taky domácí švestku od kamaráda z Vlachovic a za dva roky jsem ji musel vykopat- šarka. U nás je to všechno prolezlé škůdci a nemocemi.
... celý příspěvek > |
 |