|
Pozdní jarní mrazy, 10.5.2012 Já budu asi muset zítra ještě zakrýt nějakou folií cca 40 sazenic tyčkových fazolí, takových těch velkých (mám dojem, že se jmenují Corona). Nikde jsem nenašel jaké teploty tyčkový fazol vydrží.
Mr Big |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 10.5.2012 Dovolil jsem si shrnout k dnešnímu dni výsledky této ankety. Ankety se zúčastnilo 21 respondentů, kteří pěstují celkem 122 odrůd, z toho 78 odrůd pěstuje jen jeden pěstitel. Nejvíce jsou pěstovány české odrůdy ze Sema a to Bejbino 14x, Stupické 10x,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pozdní jarní mrazy, 10.5.2012 U Vás možná, u nás se pěstovalo i to, o čem si dnes myslíte, že je to něco nového.
Mr Big |
 |
Pozdní jarní mrazy, 10.5.2012 Já nevím, ale mám pocit, že v dubnu bylo vždycky počasí aprílové, jak na houpačce. Jen lidi to brali tak jak to šlo a nedělali z toho žádnou vědu, i když byli často na poli a zahradě existečně závislí.
... celý příspěvek > |
 |
Pozdní jarní mrazy, 10.5.2012 Termín četrstvě narašené je neurčitý. Ale pokud jsou brambory opravdu malé, tak bych vzal motyku a nakopčil je, ty nejmenší bych úplně zakryl hlínou. Pokud chcete použít vodu, tak bych ji na ty brambory nelil, ale nalil bych ji do vzniklých... celý příspěvek > |
 |
Skudci na paprike, 9.5.2012  Mšice. |
 |
Květopas, 9.5.2012 Podívejte se na diskuzi 15.4.2012 "Červotoč v kmeni broskvoně", kde je popsán rozdíl mezi Drtníkem ovocným a Drvopleněm obecným. Možná by to šlo řešit nějakým insekticidem.
Mr Big |
 |
Pozdní jarní mrazy, 9.5.2012 Mně vloni na jednom konci zahrady spálil mráz listy i květy na nově vysazených ořešácích Mars, Jupiter a Seifersdorfský a na druhém konci zakrady cca 120 m na starém ořešáky ani stopa po nějakém mrazu. Přitom mám zahradu na úplné rovině.Jinak budu... celý příspěvek > |
 |
Papriky, 9.5.2012 Jak se dívám sazenice jsou úplně v pohodě, jeden nebo pár listů nic neznamená, hlavně když rostou.
Mr Big |
 |
Vadnoucí meruňka, 9.5.2012  Pravděpodobně se jedná o verticiliové vadnutí meruňky- mám napsáno ve zkratce: Houba je příčinou částečného a často i totálního uhynutí meruněk. Listy napadených stromů jsou světlejší, postupně se zbarvují žlutohnědě, jsou svěšené na řapících a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Škůdce na sazenicích rajčat, 9.5.2012 Ten dotaz byl proto, že se mně to zdálo jako Alternariová nebo Septoriová skvrnitost rajčete. Obě tyto choroby se šíří osivem nebo zbytky napadených rostlin v kompostu. U starších rostlin to bývají běžné choroby a projevují se zejména na spodních... celý příspěvek > |
 |
Bio a zdravá hnojiva na rajčata, 9.5.2012 Podle mne, je kopřivový výluh plný dusíku. Pochopitelně po přihnojení tímto výluhem rostliny krásně rostou, zejména zelená hmota. Kolik je tam draslíku, fosforu a vápníku, jsem se zatím nedočetl. Takže pokud jde o rajčata tak u těchto by se mělo v... celý příspěvek > |
 |
Je toto zdravé rajče?, 9.5.2012 Pochopitelně, voda zeminou vzlíná obdobně jako knotem. Já jinak např. sazenice rajčat nezalévám.
Mr Big |
 |
Tak dáte je už ven?, 9.5.2012 Až teď jsem si všiml, že debata je o tom, jak sázet rajčata šikmo. Já nikdy rajčata nesázím šikmo, nemám proč. Reagoval jsem jen na kterou světovou stranu mám orientovány řádky.
Mr Big |
 |
Včely a plastová okna, 8.5.2012 Asi u Vás mají nebo zakládají hnízdo? Je potřeba se podívat kam mají namířeno.
Mr Big |
 |