|
Bílé skvrny na listech rajčete, 28.5.2012  Molice vlaštovičníková
Mr Big |
 |
Zvyšuje bór odolnosť k mrazu?, 28.5.2012 Když odhlídnu od osobních (teď nevím jak bych to nazval), tak mne toto téma zajímá. Zajímalo by mne například, jestli někdo nemá odkaz na některou cizí (myslím tím ne českou, slovenskou), která se tímto tématem zaobírá.
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mšice na melounech, 27.5.2012 Kaktusáři tomu říkají červený pavouček a je to sviluška.
Mr Big |
 |
Opadání plodů meruňky, 27.5.2012 Díky za reakci, opravdu se jedná o poměrně velký strom. Lokalita severní část městské části Brno-Komín, nadmořská výška cca 250 mnm, trvale zde fouká ve směru od Brněnské přehrady, která je vzdálená cca 2 km. Mrazy 18.5. mně nepoškodili vůbec... celý příspěvek > |
 |
Opadání plodů meruňky, 27.5.2012  Včera jsem si znovu prohlédl meruňku Bergeron a napadlo mne, zda bych už teď neměl provést nějakou probírku nasazených meruněk alespoň na větvičkách na které dosáhnu ze země tak, že bych z přeplněných větviček odtrhl jednu nebo dvě hrsti plodů.... celý příspěvek > |
 |
Přehled škůdců, 25.5.2012 Na stránkách agrobio.cz bývávaly uvedeny všechny základní choroby a škůdci zahradních rostlin s popisem, dva obrázky a způsob ochrany. Bylo takto popsáno víc jak 100 různých škůdců a chorob. Dnes už mají stránky předělané a není tam už nic... celý příspěvek > |
 |
Opadání plodů meruňky, 25.5.2012 Díky za informaci, zatím to nechám a pak to proberu.
Mr Big |
 |
Balkonová keříčková rajčata - velikost truhlíku, 25.5.2012 Myslím si, že balkonové rajče je vždy keříčkové, ale ne každé keříčkové je balkónové. Keříčková a tím i balkonová jsou determinantní, takže se nevyštipují.
Mr Big |
 |
Opadání plodů meruňky, 24.5.2012 Já mám opačné problémy. Na maličkých větvičkách Bergeronu je nasazeno pět i více plodů. Měl bych udělat probírku a kdy? Často se stane, že větvička se čtyřmi listy stále drží třeba tři plody, které jsou pak nic moc. Za radu kdy a jak přistoupit k... celý příspěvek > |
 |
Angrešt - co to je?, 24.5.2012 Mám čtyři keře angreštu, dvě Invicty, jeden Hintermacki a jeden nerezistentní Niesluchowski. Když šplíchám Niesluchowského, tak šplíchnu také ostatní a ještě mně plno postřiku zbyde. Ale, protože pro mne má nejvyšší užitnou hodnotu chuť angreštu, tak... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak ochránit jahody před ptáky?, 24.5.2012 Je zajímavé, že mně nikdy nenapadlo nějak chránit jahody před ptáky, žádně větší škody jsem nikdy nepozoroval. Přitom mám na zahradě plno kosů a v létě jim dělám takové umělé jezírko, kam chodí pít a kde se koupou. Dnes jsem tam viděl již pár zralých... celý příspěvek > |
 |
Choroba zemiakov, 24.5.2012 Mě napadá jediné-virová čárkovitost listů brambor způsobená virem který se označuje PVY-TNT. Choroba je přenosná mšicemi a napadenými hlízami. V popisu této choroby je : na napadených rostlinách se projevuje nejprve mozaikovou skvrnitostí listů, což... celý příspěvek > |
 |
Vyrašené listy uschly, 23.5.2012 Od toho je tady zahradnictví, které ví od koho stromky nakupovalo. A to by mělo komunikovat s množitelem ev. se státní rostlinolékařskou stanicí. Může jít i o karanténnéí chorobu. Jinak se můžeme dožít, že třešně na tom budou za chvíli stejně jako... celý příspěvek > |
 |
Nemoc rajčat, 23.5.2012 Já si také myslím, že se jedná o působení zbytků herbicidů.
Mr Big
|
 |
Ochrana rajcin a paprik proti plesni, 22.5.2012 Já používám dva postřiky systemickým přípravkem Acrobat- první začátkem června a druhý někdy uprostřed měsíce (OL 21 dní). Potom jsem používal kontaktní přípravek Bravo dle počasí (jen pokud byly skutečně nebo byly hlášeny dlouhotrvající deště).Bravo... celý příspěvek > |
 |