|
Copak těm paprikám asi je?, 12.6.2012 Už jsem ztratil přehled. Komu vlastně radíte a by tam nalil to hašené vápno?
Mr Big |
 |
Rajčata Vilma - má to ještě cenu?, 12.6.2012 Asi Vám na tom rajčeti nějaký plod vyroste. Je však otázkou, zda se na ta rajčata chcete celé léto dívat, protože nikdy nebudou vypadat tak jak by měla vypadat (viz.příspěvek pana Petra na tomto webu ze dne 3.6.2012 vlákno "Rajcata a pestovani v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Motorová sekačka na 400m2 trávníku, 11.6.2012 Dost dobře nechápu co jste chtěl slyšet. Na penězích Vám asi tak nezáleží a dopředu jste byl rozhodnutý pro určitý typ sekačky. Rozdíl obou sekaček, ze kterých si chcete vybrat je minimální a také jejich užitná hodnota je obdobná. Přeji Vám ať si... celý příspěvek > |
 |
Salat, 11.6.2012  Využívám toho, že se zde po dlouhé době vyskytuje diskuze o něčem jiném než o plodových zeleninách a přidávám některé moje postřehy k pěstování salátů:
1.Na přiloženém obrázku jsou ledové saláty z výsevu, který jsem prováděl 1.3.2012 a sazenice... celý příspěvek > |
 |
Opadávajú listy na paprikách, prečo?, 11.6.2012 Rostliny mají normální zelený vrchol, který možná už roste.Podle mne byly sazenice paprik koupené v malých květináčcích již přerostlé, kořenová soustava neodpovídala nadzemní části. Kořeny byly pravděpodobně už zahnědlé a dále se neměly jak a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata kořeny vzhůru, 10.6.2012 Houbám neublíž, snad jen oddálí dozrávání.
Mr Big |
 |
Salat, 10.6.2012 Také používám tenhle způsob skladování salátu. Z vlastní zkušenosti také vím, že velmi záleží na odrůdě, jak dlouho ji můžete skladovat. Z těch co jsem letos pěstoval a již sklidil nejméně vydrží Deon, o něco déle Merkurion a i několik dní vydrží... celý příspěvek > |
 |
Rajče tyčkové - asi mu není dobře, 10.6.2012 Já tam opravdu žádné životaschopné zálistky nevidím. Pokud tam opravdu jsou tak se omlouvám, asi bych si měl pořídit silnější brýle.
Mr Big |
 |
Copak těm paprikám asi je?, 10.6.2012 Jistě stačí lakmusové papírky. Stejně není přesně na desetiny určené jaké PH pro kterou rostlinu je optimální.
Mr Big |
 |
Co je to za zvíře, 10.6.2012  Tak jsem ho zatím nenachytal, ani nevystrašil. Ale určité známky jeho činnosti už jsem viděl. Našel jsem dva roztrhané krtky, což se mi zatím nikdy předtím nestalo.Doufám, že nezůstane u krtků (ti mně vůbec nevadí), ale dá se do těch potkanů (sousedi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajče tyčkové - asi mu není dobře, 10.6.2012 S největší pravděpodobností jsou listy nemocné.O jakou nemoc se jedná není z fotografií poznat (jestli septoriovou skvrnitost, alternariovou skvrnitost, čerň rajčatovou nebo snad plíseň bramborovou), ale to také není moc důležité. Je jen otázkou, zda... celý příspěvek > |
 |
Copak těm paprikám asi je?, 10.6.2012 Opravdu již nechci k tomutou tématu diskutovat, ale chci připojit jen jednu poznámku: Plodové zeleniny vyžadují mírně kyselou až neutrální reakci tzn. pH 6-7
Mr Big |
 |
Divný brouk, 9.6.2012 Opravdu divný brouk
Mr Big |
 |
Kdy ostříhat zmrzlý ořešák, 9.6.2012  Já bych nestříhal vůbec, jen bych se z rašících pupenů pokusil zapěstovat nové větve, novou korunku, případně nový vrchol (z nejvýše položených zdravých pupenů). Zmrzlé stejně uschne a potom se odstřihne.Jen bych chtěl upozornit, že ořešák má... celý příspěvek > |
 |
Copak těm paprikám asi je?, 9.6.2012 Pan Mirek správně aplikuje Wuxal (vápník) na list, protože vyšším obsahem draslíku ev. dusíku v půdě je blokován příjem vápníku kořeny i když ho v půdě může být dostatek. Já bych to takto řešil taky, nic tím jak píše nemůže pokazit.
... celý příspěvek > |
 |