|
Jak a čím čerpat vodu z potoka?, 4.7.2012 Co tak trkač?
Mr Big
|
 |
Kvašáky a rychlokvašky, 4.7.2012 Já dávám 6 dkg soli na 1 litr vody.
Mr Big |
 |
|
 |
Zmrzlý ořešák, 4.7.2012 Jednoznačně koupit nový. I přesto, že Vám zmrzl, tak si myslím, že Mars je nejodolnější proti mrazům a také květy nebývají poškozovány pozdními mrazy, protože pozdě raší.
Mr Big |
 |
Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?, 3.7.2012 Nevidím důvod proč zkroucené listy odstraňovat, pokud ovšem nejsou napadeny nějakou nemocí. Každá asimilační plocha je dobrá pro vývoj a zrání plodů. Je pochopitelné, že se i vysokými teplotami listy kroutí- rostliny se brání enormnímu výparu vody... celý příspěvek > |
 |
Rez hrušňová, 3.7.2012 A co ten jalovec, ten taky nestříkáte nebo na něm nic není?
Mr Big |
 |
Rajcata - zlutave skrny na listu a hnedave vespod, 3.7.2012  Jsou to fungicidy a zaberou na všechny houbové choroby -plíseň bramborovou, septoriovou a altenariovou skvrnitost i na čerň rajčatovou. Přikládám obrázek Černě rajčatové.
Mr Big |
 |
Kroucení listů u rajčat - proč?, 2.7.2012 Mně se kroutí, tak to možná bude něčím jiným, možná mně taky prodali něco jiného. To teprve uvidím.
Mr Big |
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 2.7.2012 Já jsem nemyslel, že budu stříkat ještě jen jednou, a dost. Možná už vůbec, ale pokud bude dlouhodobě pršet, tak otrhám zralé plody a postříkám. Za týden opět otrhám plody a pokud bude nadále pršet tak znovu postříkám (pochopitelně v mezidobí, kdy... celý příspěvek > |
 |
Kroucení listů u rajčat - proč?, 2.7.2012 Jen jsem chtěl ještě dodat, že jako u všeho, jsou některá rajčata náchylnější ke kroucení listů. Já letos poprvé pěstuji Principe Borghese a všech pět sazenic má tendenci ke kroucení listů.Přitom moje rajčata mimo kompostu nedostala letos ani gram... celý příspěvek > |
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 2.7.2012 Já mám Acrobat ještě s ochrannou lhůtou 21 dní- je od Agro Bio, mám ho na zahradě (takže teď nevím jeho další přesné označení) a v příbalovém letáku je uvedena tato doba. A toto je pro mne důležité, nic dalšího zatím neřeším
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nejchutnější rajčata, 2.7.2012 To byla trochu nadsázka, pochopitelně mně to vadí, ale jsem s tím smířený. Musím také přiznat, že občas mně manželka také koupí ta rajčata, prý aby mně udělala radost?
Mr Big |
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 2.7.2012 Žádné riziko zatím nevidím. Stříkám dle doporučení firmy AgroBio, tj. v červnu 2 x systemickým přípravkem Acrobat (letos jen jednou) a potom jen dle potřeby a infekčního tlaku Bravem s OL 7 dní. Pokud je dobrý rok, tak Bravem ani... celý příspěvek > |
 |
Kdy zaštipovat vrcholky rajčat ve skleníku, 2.7.2012 Souhlas.
Mr Big |
 |
Nejchutnější rajčata, 2.7.2012 Ale nám co pěstujeme rajčata na své zahradě to asi tolik nevadí, že? Nepamatuji si, že bych v poslední době pěstoval nějaké rajče, které by se podobalo rajčeti ze supermarketu.A pokud v budoucnu ano, tak jen omylem a na zkoušku.
... celý příspěvek > |
 |
Kroucení listů u rajčat - proč?, 2.7.2012 Abiotická porucha, která se projevuje svinováním listů směrem nahoru. Způsobeno nadměrným růstem (to je u vás dusík- slepičáky) a současně nadměrným vylamováním listů.
Mr Big |
 |