|
Kolik utrácíte za semínka?, 5.1.2013 Obrazek odpovida, v nejhorším minuta nebo 2 v mikrovlnce a je vše OK, j.c. |
 |
Kolik utrácíte za semínka?, 4.1.2013 Spiš Vám začal tuhnout ten olej. j.c. |
 |
|
 |
Problém s chodem pily oleo.947, 3.1.2013 Pokud vzniká v nádržce podtlak, je chyba v odvětrání /odvzdušnění/ nádržky. Pokud pila nechce do obrátek, zkontrolujte stav palivového /na hadičce v nádržce/ i vzduchového filltru. j.c. |
 |
Komposter na zahradu cca 1500m2, 30.12.2012 Rozhodně se to dá. Záda mám vyskládaný z bet. vinodradnických sloupků neležato, cca do 1,3 m. Bočnice tvoří palety navlečené každá na 2 zaražené trubky, předek nechávám volný. V případě moc velkýho sucha přikrývám celý kompost plachtou. |
 |
Kolik utrácíte za semínka?, 30.12.2012 Za semínka necháváme průměrně litr. Brzy to stačit nebude protože v těch pytlících je toho pořád míň.
Další + - litr na jaře za sazenice. j.c. |
 |
Kvas Oskeruše, 25.12.2012 Zkusím to, ale můj úsudek je na základě jediného!!! vzorku v podobě litru který jsem zprovodil ze světa doma. Širší degustaci na slavnosti jsem se pro řidičské povinnosti věnovat nemohl.
Základní popis by byl shodný s Vaším té od Jelínka.... celý příspěvek > |
 |
Kvas Oskeruše, 25.12.2012 Popravdě, přivezl jsem si ze slavností oskeruší ve Tvarožné lhotě láhev oskerušové pálenky pořízené za obvyklý peníz 1000/1l. Dobrá meruňka. hruška nebo slivovička je lepší pití. Pálenka z oskeruše je pro mne konec jednoho mýtu.
Výlet po... celý příspěvek > |
 |
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 23.12.2012 Vím že stránky o výrobě destilátů jsou jinde ale představené ovoce bude pro obsah cukru snad i vhodné na pálenku.
Jak by se asi mohla pálenka z pluot v česku nazývat???
na zahradě bysem místo pro 2 stromky našel. j.c. |
 |
Sušené švestky, povidla, 16.12.2012 Meruňky sušíme, vždy na sušičce. Zralé, Vypeckované půlky plodů namáčíme před uložením do sučičky do roztoku cukru s kyselinou citronovou min na hodinu. Kyselinu proto aby plody v průběhu sušení nezhnědly. Na síta kladem stranou řezu nahoru. Ze směsi... celý příspěvek > |
 |
Nahořklá slivovice, 1.12.2012 A pak že pan Šlosar není odborník na ovocné destiláty :).
Chemické vzorce vůbec neznám, obvykle mi musí stačit pochvala od kamarádů nebo známých že prostě - je dobrá. j.c. |
 |
|
 |
Práce, 25.11.2012 Pro souseda gratis, maximalne za pivo. Jako melouch bysem 30m nebral, na výdělek je to málo.
V zájmu urychlení akcestačí většinou křoviňák nastartovat. j.c. |
 |
Jablečný kvas, 9.11.2012 Pro snížení rizika vzniku plísní a jiných chorob kvasu by mělo být v zájmu rychlé rozkvašení a na toto může být vámi uvedených 10 stupňů málo. Rovněž místo droždí bych použil ušlechtilé vinné kvasinky /ASVK/ z nejbližších vin. potřeb nebo... celý příspěvek > |
 |