|
Malá jablíčka, 18.3.2013 Okrasná jabloň je velmi krásný a dekorativní strom vhodný do velké zahrady.Navíc plody pokod jsou chutné dájí se různe spracovat.Nejsou žádnou novinkou, pěstují se už dávno hlavně v parcích.Pro pražáky, například u památníko obětem komunizmu.Jsou tam... celý příspěvek > |
 |
Oprava skleníku, 9.3.2013 Potřebuji vyměnit skla na 20let starém skleníku.Jakou barvu doporučujete na konstrukci? |
 |
|
 |
Čím natřít nový skleník, 3.3.2013 Co říkate na Antirezín.Jaké máte zkušenosti. |
 |
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 3.3.2013  další obrázek |
 |
Skleník ze skla nebo polykarbonátu?, 3.3.2013  Dobrý den.Mám starý skleník který mysím buď znovu přesklít neb dát polykarbonát.Jedná se jen o střechu která je řešena dost špatně, nechci ji předělávat.Můžete napsat jak řešit připevnění polykarbonátu.Já uvažuji desky přišrobovat a mezery mezi... celý příspěvek > |
 |
Jílové jezírko, 28.2.2013 Mám zahradu na mocné jílové vrstvě.Na nejnižším místě jsem vykopal jezírko asi o průměru 1.5m,80cm hluboké.je do něj svedená deštová voda a i vyustěn trativod z žumpy.Jde o starou stavbu a neodpovídá předpisům.Přesto v něm žijí žáby, vážky a i čolek... celý příspěvek > |
 |
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 26.2.2013 Calvados. |
 |
Problém se zelím, 24.2.2013 Moje maminka dávala horní vrstvu slepicim.Já už řadu let dělám zelí v kamenáku a vždy se na povrhu vody která je nad zelím utvoří čistě bílá plíseně kterou pravidelně odstraňuji(možná se jedná o ušlechtilou plíseň).Zelí je tvrdé a chtné ne jen podle... celý příspěvek > |
 |
Stará jabloň, 21.2.2013 Tato jabloň není ani tak stará jako zničená.Kolem starých stromů chodím v hluboké úctě a zdravím je.Není nic krásnějšího než takový strom když začne na jaře kvéct.Tyto strmy zasluhují naši lásku a pozornost ne pilu a krompáč. |
 |
Ponravy v hlízách, 16.2.2013 Popisovaná larva patří pravděpodobně užitečnému střevlíkovi.Odkaz na drátovce.
|
 |
|
 |
Čím vylisovat sirup z rybízu?, 14.2.2013 Mnoho let používám eta 22.Nenašel jsem robot cenově pro mne cenově dostupný který by ho nahradil |
 |
Zazimování jezírka, 30.1.2013 Před několika roky jsem si udělal z umnělohmotné bedny rozměru 100x100x33cm něco jako jezírko na lekníny.žádné vzducování ani filtrace.Dal jsem tan 2. karese které jsem dostal.První zimu přežili, nevim jestli jezírko promrzlo.Při druhé po oblevě... celý příspěvek > |
 |
Pěstování smrku v květináči, 30.1.2013 Hodně lidí si myslí že tímto spůsobem šetří přírodu.Neni to tak.Dnes se stromky na vánoce pěstují na plantážích a nikdy by v lese neskončili. |
 |
Řez třešně, 4.1.2013 Tak jse postupoval také.Až jsem třešeň vykopal.U druhé jsem uschlé větve odstrnil tak 50cm od kmenu, vypadá to škaredě, ale strom roste a plodí.Zacelila se i velká mrazová prasklina.Nevím proč ale je to tak |
 |
Jak odlákat zmije od obydlí, 18.11.2012 Klidný nemuže být nikdo, hlavně alergici.Řadu let jsem žil v místech kde bylo dost zmijí.Dítě neuštkla žádná možná proto že děti jsou dost hluční.Pozor zejména za slunečného počasí. |
 |