|
Rajčata, 13.1.2014 Jedna oprava: U tyčkového (indeterminantního) rajčete jsou vždy k jednomu květenství tři listy.
Mám jiný názor na keříčková rajčata: V zahrádkářské praxi u nás nejsou oblíbená, protože jejich sortiment je velmi úzký většinou jako rajčata na... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 12.1.2014 Já jsem zrovna od dvou diskutujících na tomto webu (přihlášených), jejichž názorů si velmi vážím četl naopak, že Zlatava je velmi chutné rajče. Prostě každý máme jinou chuť a také pěstujeme rajčata poněkud jinak, což má podle mne podstatný vliv... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 9.1.2014 V sezóně 2014 budu pěstovat tyto pro mne nové odrůdy biftekových rajčat:
Brandywine Sudduth´s, Brandywine cowlick´s, Anna Russian, Earl´s Faux, Berkeley tie-Dye Heart, Prudence Purple, Middle Tennessee Low Acid, KBX, Neves Azorean Red, Indiana... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 9.1.2014 Nemáte pravdu, že na amerických webech není nabídka ruských rajčat. Pochopitelně nenabízejí hybridní odrůdy, ale zejména biftekových ruských nehybridních odrůd je nabízeno plno. Například Tania Koucharevova nabízí na svém kanadském webu cca 150... celý příspěvek > |
 |
Množení sazenic rajčat řízkováním 2014, 5.1.2014 Těším se na Vaše informace a fotky z klonování. Já letos klonovat nic nebudu, protože mám tolik nových odrůd, že bych nebyl schopen ve svém omezeném prostoru tyto sazenice dopěstovat. Dokonce jsem zrušil i ty klony, které jsem si zapěstoval v srpnu... celý příspěvek > |
 |
Paradajky 2014 - pestovanie vo vedrách, 3.1.2014 Pokud budete realizovat, nezapomeňte na otvor v kbelíku těsně pod mezidnem pro odtok přebytečné vody. Není také vhodné, aby slunce svítilo přímo na kbelíky- dát před ně nějakou desku.
... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy rajčat, 3.1.2014 Na webu Gengel, mám tam již objednáno a zaplaceno deset odrůd.
Mr Big
|
 |
Paradajky 2014 - pestovanie vonku, 2.1.2014 Asi by to chtělo, půjčit si nějakou dobrou knížku. Možná by stačilo prohlédnout si na tomto webu vlákna, která se touto problematikou zabývala Jinak každý má způsob předpěstování přizpůsobený svým podmínkám, často neopakovatelným. Toto vlákno by... celý příspěvek > |
 |
Rajče tyčkové Palava F1, 31.12.2013 Tastier F1 jsem nikdy nepěstoval, nemohu posoudit. Spencer mně docela chutnal, ale není to hybrid a proto to nemůže být ani LSL. Hybridem a LSL je to nazváno jen v katalogu Moravoseedu, možná proto aby bylo toto rajče prodejnější nebo je to jen chyba... celý příspěvek > |
 |
Paradajky 2014 - pestovanie vo vedrách, 30.12.2013 To mezidno jsou kolečka z papírových trubek na kterých se dodávají koberce. Jsou na obou stranách trubek a brání sesouvání koberců do stran. Je to vlastně odpad, kterého má každá podlahářká firma plno. Výhodou je, že bez úpravy pasuje do typového 5 l... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Paradajky 2014 - pestovanie vo vedrách, 28.12.2013  Já pěstuji každý rok na společné lodžii jedno rajče v pětilitrovém kbelíku s mezidnem. Lodžie je obrácená na jihozápad a teploty jsou tam často až ke čtyřicítce. Při těchto enormních teplotách stačí zalít jednou denně, při nižších jednou za dva dny... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 19.12.2013 Já jsem tam Finik oranževyj nenašel. Asi se budu muset podívat znovu.
Mr Big |
 |
Něco o rajčatech odjinud, 19.12.2013  Dostatek světla pro předpěstování sazenic: Není třeba nic drahého. Standardní fluorescenční trubice svítidla a žárovky zakoupené z velké krabice obchodech bude dělat v pohodě.Získejte skvělé žárovky (6500 Color teplota - "denního světla" - označení... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 19.12.2013 Chci pěstovat rajče Grappoli d´Inverno, které nabízí Neoseed. Máte s ním někdo zkušenost?
Mr... celý příspěvek > |
 |
Rajče Principe Borghese, 18.12.2013  Poslední Principe Borghese jsem jedl minulý týden. Původně jsem si myslel, že je nechám na vánoční stromeček, ale poslední týden se začala scvrkávat, tak jsem je snědl. I kvalita těchto rajčat byla diametrálně horší než rajčata, která jsem jedl... celý příspěvek > |
 |