|
Filtrace Tripond x Tripond eco, 10.2.2014 No právě (ta dvě čerpadla). Ještě jsem neviděl - ani schematicky - jak je zapojený štěrbinový filtr v řadě s bio filtrací - gravitačně. Proto se ptám.Nechápu, jak voda pokračuje po odčerpání ze štěrbin. filtru dál.
george
|
 |
Filtrace Tripond x Tripond eco, 10.2.2014 Měš bych dotaz k tomu štěrbinovému filtru. Je nutné mít z filtru odčerpávání do dalších komor při gravitačním způsobu nátoku? Jde mě o to, že buduju gravitační filtr, kdy natéká voda přes vortex do biologického oddílu a až na konci bude čerpadlo,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Filtrace Tripond x Tripond eco, 9.2.2014 Trochu vstoupím do diskuse. S ohledem na komentáře Ing. Hrkala se dá říci, že kvalitní předčištění vody má mnohdy, ne-li vždy větší význam než následné biologické čištění (poměr mech. čištění vs. objem biologického). Bavíme se ovšem o špičce, tj. pro... celý příspěvek > |
 |
Doma dělané filtrace, 8.2.2014 Díky za inspirativní test a diskusi. Dlouho jsem váhal co dát do filtru a jsem rozhodnut - molitanové kostky
george |
 |
Filtrace Tripond x Tripond eco, 30.1.2014 No nestrašte. Velmi by se mě líbil bubňák u mého jezírka. Takto nebude :(.
Kdyby slevnili, víc by prodali... škoda
george |
 |
Zeolit, 19.1.2014 Pokud v jezírku nemáte kapry tak to může být OK. Obecně se uvádí objem filtru by neměl být menší než jedna desetina objemu jezírka. Tedy pro chov kaprů... Ty údaje 60l/12500l jsou tak pro jezírka bez ryb.
george |
 |
Zeolit, 19.1.2014 Já se zeolitem nemám zkušenosti, ale myslím si, že 200 litrový filtr a v něm 5 komor je hodně malý na to, aby filtrace měla efekt. Pokud to není tedy pro "mláku" o obsahu 1 - 2000 litrů.
george |
 |
Čerpadlo do jezírka, 13.1.2014 Ono je důležité jaký typ filtrace budete mít. Zda gravitační či tlakovou. Nebo žádnou a budete mít jen oběh vody přes vodopád nebo fontánu. Tady jsou příklady i s animací. Jinak je toho i tady na fóru dost. Možná se vyjádří i osoba nejpovolanější... celý příspěvek > |
 |
Filmove jezirko, 6.1.2014 Pokud bude nádrž celý den ve stínu, tak voda bude čistá, resp. bez zakalení řasami. Ovšem na druhou stranu v ní zase neporostou ani vyšší rostliny (vyšší myslím botanicky).
george |
 |
Chuchvalce na hladině, 31.12.2013 Jakožto rybář mám vypozorováno z přírody, že tento typ řas se po ránu (světlo) začne vynořovat z hlubin v důsledku asimilace - začne produkovat kyslík - bubliny, kteréžto chuchvalce vynese na hladinu. Zde bych postupoval dle rad Ing. Hrkala. Zdá se,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Průchodky do sudu, 5.12.2013 Zdravím kolego, můžete vyfotit ten altánek zevnitř - strop? Chci si sám "sbouchat" také altánek 5ti úhelníkového půdorysu. Zajímala by mě vazba trámků... díky.
george |
 |
Filtrace - návrh vnitřního členění, filtrační média, 29.11.2013 Ta cena za Bio blok je kolem 840Kč bez DPH za blok a ten je 55x55x55 (přibližně) cm. Takže taky dost drahé.
george
|
 |
Filtrace - návrh vnitřního členění, filtrační média, 28.11.2013 Jak tak také pátrám po levných médiích do filtru jsem narazil na tzv. pěnové sklo. Je to pórovité, vyrobené z chemicky (+ teplo) napěněného skla.Jedna nejmenovaná firma (prodej koi a vše kolem) ho prodává za 7770,-Kč za kubík. Jiná firma - stavební... celý příspěvek > |
 |
Dopouštění jezírka z okapu, 23.11.2013 Výborné jsou filtry, které se dají zabudovat do svodu. Odpad je splavován do kanálu, čistá voda do jezírka nebo zásobníku. Třeba na webových stránkách firmy UNISORT s.r.o. je celá sestava na hospodaření s dešťovkou. prodávají i jednotlivé... celý příspěvek > |
 |
Fotky jezírek a filtrací, 11.10.2013 Tak to sis hezky máknul. Má to na dně výpust -gulu? Nebo jak máš řešenou filtraci - cirkulaci vody? Pstruh potřebuje hodně kyslíku...
george |
 |