|
Je to plieseň na uhorkách?, 16.6.2012 Skleník nemám, ale postřikem (asi opakovaným) by se to mělo zastavit. Nejvíce napadené listy můžete odstranit. jedná se o houbovou chorobu.
Mr Big
|
 |
Postřik rajčat proti plísni bramborové, 16.6.2012 Dvě sazenice z těch jedenácti (Start F1) jsem včera propíchl měděným drátkem. Pokud bude plesnivý rok, tak uvidím, jestli to je k něčemu. Měl bych ještě zájem o nějaké tipy na eko ochranu rajčat proti plísni bramborové- mám na tom záhoně ještě pět... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Je to plieseň na uhorkách?, 15.6.2012 Ne, není to plíseň okurková, je to padlí.
Mr Big |
 |
Choroby salátu, 14.6.2012 Mohlo by se jednat o nedostatek draslíku- listy od krajů žloutnou a stáčejí se nahoru. Spodní listy předčasně opadávají.
Mr Big |
 |
Vydatné deště, 13.6.2012 Tak to potom nebudete stříkat Acrobatem, ale něčím s kratší OL (já používám Bravo s OL=7 dnů),např.Championem nebo Kuprikolem také OL kolem týdne, nebo dokonce něčím s OL 3 dny (nepamatuji si čím, ale někdo to tady na netu psal).Prostě operativně... celý příspěvek > |
 |
Rozmnožování angreštu hřížením, 13.6.2012 Díky, zítra jdu na to.
Mr Big |
 |
Budeme dnes přikrývat?, 13.6.2012 Díky za informaci, přesto mně to potěšilo.Do budoucna už si jako informovaný takovou radost asi nedopřeji. Ale vůbec mně to nevadí.
Mr Big
|
 |
Vydatné deště, 13.6.2012 Ne, stačí postříkat až za cca 10 až 14 dnů.Acrobat je systemický přípravek, který máte teď v celé rostlině od kořenů až po vrcholek.
Mr Big
|
 |
Budeme dnes přikrývat?, 13.6.2012 Stránka se mně moc líbí, jejich předpověď počasí také a mile mne překvapilo, že se otevřela zrovna na počasí v Brně i když jsem nikdy na této stránce nebyl.
Mr Big |
 |
Rozmnožování angreštu hřížením, 13.6.2012 Zajímalo by mne, jestli mám naději namnožit si angreštové sazenice, když tento týden po sklizni pohřížím některé větve angreštu Nesluichowski. V literatuře se píše, že se výhony pohříží na jaře. Máte někdo zkušenosti?
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Zarostlá zahrada, 13.6.2012 Jen jsem chtěl připomenout, že možná by na to orání stačilo Vari.
Mr Big |
 |
Zarostlá zahrada, 13.6.2012 500 m2 je dost, ale dá se to po částech zvládnou.Motykou stáhnout drn a začít rýt. Teď to je pěkně navlhlé a když si pospíšíte, tak už koncem srpna ev. začátkem září můžete osít travou první část zahrady. Záleží jen na tom, jakou chuť do tohoto... celý příspěvek > |
 |
Zarostlá zahrada, 13.6.2012 Náletové dřeviny vyrýt pokud možno s kořeny, zahradu na podzim nechat zorat, na jaře přejet kultivátorem a v dubnu ev. počátkem května zatravnit. Tak bych to dělal já.
Mr Big |
 |
Bazalka přestala růst, proč?, 12.6.2012 Nejspíš počasí.
Mr Big |
 |
Copak těm paprikám asi je?, 12.6.2012 Nejedná se o skořápky ani o vápno, ale v prvé řadě se jedná o známou abiotickou chorobu- suchou skvrnitos papriky. Není to nic neobvyklého na paprikách ani na rajčatech a v celém světě se to řeší stejně: Při prvních příznacích ev. preventivně... celý příspěvek > |
 |