|
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 20.8.2012 Plně s Vámi souhlasím s tím, že chuť steilovaných okurek dělá nálev. Nevím z jakých zkušeností vychází pan Slavický, ale můj otec pracoval na kontrole kvality potravin a pravidelně jezdil i do Fruty Znojmo na hodnocení jakosti mimo jiné i okurek... celý příspěvek > |
 |
Samospád ze studny, 19.8.2012 Asi se shodneme na tom, že vodu nenasává čerpadlo, ale externí ejektor umístěný nízko nad hladinou, do kterého je druhým potrubím přiváděna tlaková voda z čerpadla. Asi se také shodnemem na tom, že přínos takového čerpadla s ejektorem by pro pana... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2012, 19.8.2012 V noci je nechávám v bytě na jižní straně paneláku- teplota tam za tohoto počasí neklesne pod 25 °C.
Mr Big |
 |
Samospád ze studny, 19.8.2012 Žádné čerpadlo ani teoreticky nenasaje vodu ze 13 m.
Mr Big |
 |
Samospád ze studny, 19.8.2012 Pokud nebudete mít nějaké technické zařízení, které Vám tu vodu vytlačí do těch třinácti metrů, tak to fungovat nebude.
Mr Big |
 |
Becoky, 19.8.2012 Mohl by někdo z pěstujících přidat takovou i neumělou fotečku těch becok ze které by byla poznat jak barva tak velikost těchto fazolí? Děkuji.
Mr Big |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 18.8.2012 Zajímalo by mne, kde jste koupil semena toho rajčete Petula. Předem díky.
Mr Big |
 |
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 18.8.2012 Jistě by bylo zajímavé porovnat okurky s tímto macerátem a okurky s originálním extraktem. Ale letos už sezóna nakladaček skončila- tak leda příští rok.
Mr Big |
 |
Slunce a rajčata, 18.8.2012 Chtěl jsem ukázat, jak se liší dozrávání rajčat na plném slunci ve sponu 40x60 cm (na fotce vpravo) a rajčata, která dozrála na rostlině v polostínu (cca 4-5 hodin na slunci). Rajčata z rostlin na slunci mají v 80% žlutý límec okolo stopky, kdežto... celý příspěvek > |
 |
Síran draselný, 18.8.2012 Jestli myslíte Kristalon, tak to podle mne žádné organické hnojivo není. Jsou to rozpustná hnojiva typu NPK v krystalické formě a přiměřeně drahá.
Mr Big |
 |
|
 |
Síran draselný, 18.8.2012 Ten zahradník poradil síran draselný proto, aby se změnil poměr mezi dusíkem a draslíkem ve prospěch draslíku. Když přidáte jakékoliv organické hnojivo (močůvku, slepičince atp.) přidáváte také dusík, takže k nějaké podstatné změně tohoto poměru... celý příspěvek > |
 |
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 17.8.2012 Nerozumím tomu, proč by se takové okurky nedaly vyrobit. Znojemské okurky se vyráběly až do počátku 90- tých let minulého století. Pochybuji, že v 80-tých letech v době, kdy začala porosty okurek ohrožovat plíseň okurková, se stále vyráběly z... celý příspěvek > |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 17.8.2012 Pochopitelně jsem ten pokus s Philovou, měděným drátkem atd. provedl a již dnes musím konstatovat, že se nepovedl. Plíseň se neobjevila ani na mých nestříkaných rajčatech, které jsem vysadil jako kontrolu. Asi je to dobře, že je takový rok, ale mrzí... celý příspěvek > |
 |
Umělý trávník, 17.8.2012 Já jsem sehnal jako odpad velké kusy umělého trávníku (z výstavby sportovního areálu). Položil jsem ho na urovnaný hliněný povrch pod pergolu a musel jsem ho oddělat, protože pod tím trávníkem byly chodbičky od myší a podobné havěti, které se tam... celý příspěvek > |
 |
Jak ošetřit jahodník v srpnu, 17.8.2012 Proti skvrnitosti listů teď preventivně postříkat Dithanem, Novozirem nebo Kuprikolem.
Mr Big
|
 |