|
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 24.8.2012 Dnešní sklizeň rajčat
Mr Big |
 |
Bifteková rajčata, 23.8.2012 Já se sice nesnažím vypěstovat co největší rajče, ale zajímalo by mě, o jakou odrůdu jde.
Mr Big |
 |
|
 |
Bifteková rajčata, 23.8.2012 Ještě jsem zapoměl dodat, že při pěstování těch dvou úrodných rostlin rajčete Cuor di Bue jsem každý třetí zálistek (první nad vijanem květů) zaštipoval missouri způsobem.Jejich úroda je cca o 30% vyšší než u třetí rostliny vyštipované klasicky. Ale... celý příspěvek > |
 |
Cresthaven dozrává, 23.8.2012 Také jsem v pondělí sklízel Cresthaven- na poměrně malém stromku jsem měl cca 6 kg broskví. Byla to první větší úroda tohoto čtyřletého stromku. Doma mají úspěch. Jen nevím co udělá jedna větev, která byla přetížená plody- asi jsem ji na jaře špatně... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 23.8.2012 K příspěvku paní ivap a paní Jiřiny- souhlas.
Mr Big
|
 |
Slunce a rajčata, 23.8.2012 Vždycky by bylo vhodné ve svém příspěvku uvést jakou odrůdu rajčete pěstujete. Jsou rajčata geneticky náchylná k tvorbě tohoto límce, jiná tento límec nemají nikdy. Pokud pěstujete geneticky náchylná rajčata k této abiotické vadě a nemáte nikdy na... celý příspěvek > |
 |
Bifteková rajčata, 22.8.2012 Po čtrnácti dnech musím rehabilitovat rajče Cuor di Bue. Chuťově se podstatně zlepšilo na úroveň Beefmasteru nevím čím to je, ale jsem nadmíru spokojen.Cuor di Bue je podstatně úrodnější než kterékoliv ze čtyř biftekových odrůd které pěstuji. Mám tři... celý příspěvek > |
 |
Jak ošetřit jahodník v srpnu, 22.8.2012  Doplňuji jen ještě dvě poznámky:
1.Uvedenými přípravky múžete stříkat jen po sklizni a ne jahody měsíční
2.Přečtěte si něco o skvrnitosti listů jahodníku v přiloženém textu (obrázku). Co budete dělat je už jen na Vás
... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 22.8.2012  Obšírněji se vyjádřím k sušení rajčat:
1. Kdybych měl sušičku, tak bych asi na slunci ev. v kombinaci s troubou žádná rajčata nesušil. Myslím si, pokud nějaký chuťový rozdíl v rajčatech sušených na slunci a v sušičce je, tak já bych ho v sušených... celý příspěvek > |
 |
Mrazenie celých kukuričných šúlkov, 22.8.2012 Asi málokdo má v mrazáku tolik, aby mohl mrazit celé klasy cukrové kukuřice. Já jsem vždycky mrazil jen uvařená zrna. Byla to dost náročná práce zrna z uvařených klasů dostat, ale zmrazení se potom nijak na jejich chuti neprojevilo. Dal jsem je do... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sklizeň rajčat 2012, 21.8.2012 Máte pravdu, je to američan- 93 °C.
Mr Big
|
 |
Sklizeň rajčat 2012, 21.8.2012 Máte úplně pravdu. Na to jsem doplatil minulý týden. Dal jsem ve čtvrtek sušit na slunce mimo jiné i Corzaro. Troubu jsem neměl připravenou, v pátek téměř nulový svit slunce a tak v sobotu ráno jsem vyhazoval cca 40 půlek tohoto rajčete, které byly... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 21.8.2012 K tomu Principe Borghese jsem někde četl, že vijany se sklízí, když je 70 % rajčat na vijanu zralých (myšleno asi červených), ostatní musí mít dozrálá semena (tj.ukončen růst), být lesklá pravděpodoně minimálně světle zelená až růžová.
... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 21.8.2012  U nás taky oskar ne a ne vylezt. A tak chcačky nechcačky sem musel stáhnót vocas mezi nohy a včera předsušený rajčata prsknót do tróby. Ještě, že jsem včera dokončil takovou konstrukci se třemi síty (viz. fotka), ale stejně se mně tam všechna rajčata... celý příspěvek > |
 |
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 21.8.2012 Nikdo tady nepíše, že je to jednoduché. Jednoduché by to bylo v případě, kdyby každý výrobce znal složení toho extraktu. Je to stejné jako s Becherovkou a třeba i Coca Colou. Já si pamatuji, že Coca Cola se začala vyrábět ve Frutě Brno, ale to hlavní... celý příspěvek > |
 |