|
Roubování rajčat, zkušenosti, zdroje podnoží 2012, 31.8.2012 Chtěl bych se zeptat Vás nebo pana Mirka v jakém balení (myslím počet semen) Vám dodalo Semo semena podnoží pro rajčata ev. lilky. Předem děkuji.
Mr Big |
 |
Prve merunky už dozrievaju, 31.8.2012 Tak už mně je to jasné, proč nikdo nenabízí rouby novějších odrůd slivoní. Všechny jsou registrovány u firem Holovousy, s.r.o., Sempra Praha a.s. a Fytos Plzeň.Tak si budu muset poradit jinak a shánět po zahrádkářích.
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Prve merunky už dozrievaju, 31.8.2012 Díky za tip. Díval jsem se na jejich webovou stránku a meruňky bych si jistě vybral. Slivoně opravdu nemají. Pokud budou prodávat rouby v zimě, asi si tam zajedu a spojím to s nějakou turistikou. Nevíte náhodou kde by se daly sehnat rouby slivoní?... celý příspěvek > |
 |
Slunce a rajčata, 31.8.2012 Asi se Vám žlutý límec na rajčatech ani neobjeví. Pokusím se vysvětlit na nějakém příkladu proč: Švestky u nás obecně trpí šarkou. Můžete si koupit švestku Jojo, která je rezistentní k šarce, můžete si koupit různé švestky a pološvestky, které jsou... celý příspěvek > |
 |
Prve merunky už dozrievaju, 29.8.2012 Musím zrevidovat své stanovisko a začal jsem opravdu uvažovat o tom, že bych tu jako Leskoru zkusil přeroubovat, Sice zapěstovaná koruna nic moc (pořád to hnalo do výšky ostrý úhel napojení na hlavní terminál), ale chci řešit i nějaké další stromy... celý příspěvek > |
 |
Rajče Principe Borghese, 29.8.2012  Dnes jsem zkusil dát celé plody Principe Borghese do sklenice, přidal jsem list bazalky, zalil protlakem a zavařil (jak to dělali na tom videu). Zajímá mě jak to bude chutnat a použití na italské omáčky, stejně jako použití vyvázaných rajčat... celý příspěvek > |
 |
Slupka u rajčat, 29.8.2012 Nepěstuji rajčata na balkoně, ale letos jsem pěstoval balkonové rajče Minibell. Když dozrály první plody tak jsem měl nakonec také takový pocit, že žvýkám tvrdou slupku. Nikdy jsem se s tím nesetkal. To bylo v půli července, ale další plody byly již... celý příspěvek > |
 |
Jaké ovoce na balkon?, 29.8.2012 Jen jedna poznámka. jestli myslíte červený jeřáb na jídlo, tak ten není planý ale roubovaný.
Mr Big |
 |
Slunce a rajčata, 28.8.2012 Já jsem loni používal slunečnicový olej a nechutnalo mně to tak jako s olivovým. Ale cena olivového oleje je někde jinde.Ta paprika ve slunečnicovém oleji se mně moc líbí, pochopitelně je to asi lžička sladké papriky. Asi to vyzkouším i s trochou... celý příspěvek > |
 |
Slunce a rajčata, 28.8.2012 Pěkně usušené. To všechno nakládáte do olivového oleje nebo skladujete jako sušené?
Mr Big |
 |
|
 |
Dýně hokkaido, 28.8.2012 Potřebuji zakrýt jedno nevábné místo v mé zahradě. Pěstuji tam u plotu vysokého 3 m popínavé fazole Corola.. Zajímá mne, do kdy asi tak vydrží zakrytí tykví Hokaido- pochopitelně pokud nepřijde mráz. Zasadil bych je z druhé strany plotu a přidal bych... celý příspěvek > |
 |
Salat, 28.8.2012  Tak jsem dnes sklízel první výpěstky brukve Kossak, salátu Maršálus a pekingského zelí Manoko- vše výsadba 4.7.2012. Brokolice Lord zatím jen roste, květ žádný- uvidím jak to s ní bude.
Mr Big
|
 |
Slunce a rajčata, 28.8.2012  K tomu dozrávání. U mě, dozrávání rajčat nabralo rychlé otáčky. Ještě jsem nestačil zpracovat sklizeň z pátku (zdržely mne závody GP) a dnes jsem přinesl tři 10 l kbelíky dalších rajčat. A to jsem netrhal Start F1, Bejbino a Stupické (cca 50... celý příspěvek > |
 |
Slunce a rajčata, 28.8.2012 Taky jsem nebyl letos spokojený právě se Stupickým. Prakticky od té doby co mně dozrála jiná rajčata, tak jsem ho nejedl a přidával jsem ho jen k ostatním při dělání šťávy a protlaku. Dnes když jsem odcházel ze zahrady, tak jsem si vzpoměl na tento... celý příspěvek > |
 |
Jaká rajčata pěstujete, 24.8.2012  Já jsem asi opěčný extrém. Od začátku srpna už vůbec nevyštipuji zálistky, nevylamuji listy a ani nezakracuji vrcholy. Pod rajčaty mám plno plevele. Prostě u nás je takové vedro, že se mně to dělat nechce. Jednou za 4-5 dní jdu na zahradu seberu... celý příspěvek > |
 |