|
Mech na kompost?, 29.12.2012 A co tak na to hodit trochu hlíny (jak se u nás neodborně říká).
Mr Big |
 |
Pěstování rajčat 2013, 29.12.2012 Tak to se mám na co těšit, asi budu mít čtyři rajčata po kterých nic nebude (2x BT a 2 JTK). Prostě život je boj.
Mr Big |
 |
|
 |
Papriky gigant Meika, 29.12.2012 Přesně tak, když to nejde přes kořeny, tak se to snažíme zachránit přes listy.
Mr Big |
 |
Papriky gigant Meika, 29.12.2012 Jen bych připomněl, že se jedná o relativní nedostatek vápníku, nejčastěji to bývá nedostatečná závlaha (což u Vás asi nehrozí). Další příčinou může být přehnojení dusíkem a draslíkem. Nadměrné množství těchto prvků jednoduše řečeno brání kořenům... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 29.12.2012 Díky za jednoduché a jasné zhodnocení. Pochopitelně to pro mne neznamená, že černé odrůdy rajčat automaticky bez odzkoušení ze svého pěstování vyřadím (zejména ne ty, jejichž semena jsem již nakoupil). Ještě jednou díky.
... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 29.12.2012 Mirku, a co tak blízký příbuzný Japonskij Trjufel krasnyj. Máte s ním nějaké zkušenosti? Až jste napsal tento příspěvek, tak jsem si uvědomil, že ho mám ve svém "portfoliu" na rok 2013.
... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 28.12.2012 Musím přiznat, že jste mne s tou moučnatostí u Black Trufle moc nepotěšil. Semena asi jiná mít nebudu (mám je od Neoseedu), ale jak správně uvádíte, třeba mně budou chutnat. U biftekových odrůd neočekávám, že by se výrazností rajčatového aroma dala... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 28.12.2012 Pane Vimon, zajímalo by mne, proč u Brandywine Black ev. Black Trufle máte napsáno "příště nepěstovat". Tato rajčata Vám nechutnala? Nebo měla malou úrodu nebo jiné nedostatky? Jak dopadla ve srovnání s rajčaty stejné kategorie např s Brutusem, Býčím... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 27.12.2012 Nikdy jsem nepěstoval tmavé odrůdy rajčat. Tentokrát jsem podlehl mámení reklam a objednal jsem Brandywine Black, Cherokee Purple, Black cherry, Black Trufle a také Purple Russian Plum (podle obrázku by mělo být fialové). Jak mně budou chutnat, tak... celý příspěvek > |
 |
Skleníková rajčata, 21.12.2012 Když je teď ta nerajčatová sezóna, tak zde přidám odkaz na jeden holandský článek o pěstování rajčat. Já sice skleník nemám, ale i pro mne tam bylo hodně zajímavých informací, které jsem v letošním roce využíval. Článek je ´Zde´
... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pěstování rajčat 2013, 16.12.2012 Tak jsem se pořádně podíval na tu španělskou webovou stránku a ono je to takové španělské aukro. Nakupovat tam je asi úplná blbost. Omlouvám se. Ale podívání je to pěkné.
Mr Big |
 |
Pěstování rajčat 2013, 15.12.2012 Ke Kumatu bych chtěl napsat to, co jsem se dočetl na různých španělských webech.
1.Je všeobecně známé, že Kumato je registrovaná obchodní známka společnosti Syngenta, která prodává semena jen vybraným pěstitelským firmám, které je pěstují... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 15.12.2012 Já mám Datterino F1 ze stejného zdroje. Vlastně jsem si od této firmy objednal všechno o co jsem měl a také potenciálně bych mohl mít zájem (poštovné je totiž velmi podstatnou složkou ceny).Vzal jsem si ho zejména proto, že v některém vlákně.... celý příspěvek > |
 |
Pěstování rajčat 2013, 15.12.2012 Ještě bych dodal, že stejně jako jiné sazenice nehnojím.
Mr Big |
 |
Pěstování rajčat 2013, 15.12.2012 Rostliny mám na SVV okně v ložnici, teplota se pohybuje okol 17-18 °C ve dne i v noci. Řízky mám na okně v kuchyni, kde je teplota cca 24 °C (nastavený termostatický ventil), stíněné žaluzií, kažý řízek samostatně v kelímku přiklopený skleníčkou.... celý příspěvek > |
 |