Příspěvky uživatele - 5.149

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Obří masitá rajčata, 14.4.2013
Z českých keříčkových jsem zatím pěstoval jen Darinku (spíš je to slovenské) a Šejka. Ani jedna z nich mne neoslovila. Je zajímavé, že poslední dva roky se u mne stal Šejk zdrojem plísně bramborové i když loni skoro žádná nebyla (ale na Šejkovi u mne... celý příspěvek >
Obří masitá rajčata, 13.4.2013
Já jsem loni pěstoval Marmande jako tyčkové, nějakou úrodu jsem měl, rajčata však byla kyselá a nechutnala mně. Měl jsem semena z Lídlu nebo z Penny (jistě to byla varianta německá). Původně to je odrůda francouzská, velmi oblíbená v Italii. Letos... celý příspěvek >
Staré odrůdy zeleniny a ovoce, 13.4.2013
Když už vzpomínáte na Stupické polní rané tak bych chtěl znovu upozornit na skutečnost, že to je jedno z nejvíce uznávaných rajčat na celém světě. Do ameriky se dostalo v roce 1976 v obálce pana Milana Sodomky z Prahy (možná ze Stupice) výměnou za... celý příspěvek >
Staré odrůdy zeleniny a ovoce, 13.4.2013
Na celém světě existují takových rajčat tisíce, američané jim říkají heirloom - dědictví nebo také OP- volně opylované (nehybridní). Já takových rajčat budu pěstovat 34 odrůd, a pochopitelně také si budu od všech dělat i semena. Já jsem je nakoupil... celý příspěvek >
Rajčata - poškozené listy/plíseň?, 12.4.2013
Asi neobjevím nic světoborného když napíši, že Vaše tři rostlinky jsou nemocné, a že zdrojem nákazy jsou semena. Určit o jakou nemoc jde -bakteriální, houbovou nebo virovou je podle mne zbytečné. Já bych si ty tři rostlinky na zahradu nedal ani... celý příspěvek >
Vhodný opylovač pro Althanovu renklódu?, 11.4.2013
Citace-doporučení pro pěstitele, který si koupil Althanovu:"Ještě jsem neviděl, že by dospělý zdravý strom kvetl, a neopýlením by květy opadly- to snad pilatkou. Určitě se v okolí nějaký, nebo více vyskytují. I když nejsou úplně blízko, tak to bude... celý příspěvek >
Tomu bych rozuměl, kdyby moje ostaní peckoviny i údajný opylovač Stanley nerodily. Ale nula na kontě Althanovy se mně nezdá.Jinak beru na vědomí, že v anketě ano- ne bych asi prohrál                  ... celý příspěvek >
Maďarsky neumím, ale pokud myslíte internetové stránky, tak tomu můžete akorát věřit stejně jako na tomto webu. Vědět pro mne znamená přečíst to v nějaké odborné publikaci nebo si to ověřit sám (provést opylení včetně zabránění opylení z jiného... celý příspěvek >
To víte nebo si to jen myslíte?                Mr Big
Vhodný opylovač pro Althanovu renklódu?, 10.4.2013
Musím reagovat: Teorie říká, že Althanova potřebuje opylovače, a že jsou to jak uvedl pan Petr z Pardubic, Zelená renklóda, atd. Ani vy ani já nevíme, jaké stromy se v blízkém okolí pěstují. Já vím, že na své zahradě mám Čačanskou lepoticu, Stanley,... celý příspěvek >
Ano přesně tak.  Ale zelenou nechci, Oulinskou také a dvě zbylé jsem nesehnal. Moje neúroda nebyla nikdy způsobena pilatkou, stříkal jsem pravidelně Sumithionem nebo Zolonem. Čačanská rodila hodně, Althanova nic. Poškození pilatkou poznám stejně... celý příspěvek >
Čacanská lepotica by jistě neposloužila. Měl jsem je vedle sebe 8 let (20 m) a žádný plod z Althanovy jsem neviděl (i když vždycky nádherně kvetla) Stejně tak si myslím, že ani Jojo (16 m) nepomůže, mám ji 5 let a nic.Pořídil jsem si Malvazinku a... celý příspěvek >
Vytápění skleníku, 10.4.2013
Z čeho, jak a za kolik? Přece z dotací. Tak se to počítá a při vyhodnocování se přetočí měřidlo a úspora je tady.                Mr Big
Vytápění skleníku, 10.4.2013
Co to je? Diplomová práce, na které škole?             Mr Big
Obří masitá rajčata, 10.4.2013
Malá odolnost proti chorobám je myšlena u amerických odrůd. Konkrétně u Brutuse což je odrůda česká mně spíše vadí jeho pozdní zrání a tím i malá výtěžnost- možná ve skleníku je to jinak.              Mr Big
Další diskuze:  3132333435>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika