Příspěvky uživatele - 102.201

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Identifikacia odrody I, 25.8.2013
Druh je slivoň, odrůda nejspíš Tipala.
Prosím o rady - založení kvasu, 25.8.2013
1. Drtit ano 2. vodu nedávat/ 3. Cukr netřeba, 1 kg/100 litrů asi neuškodí 4. vyznačená výška je OK 5. Ideální teplota je kolem 15 st. Sklep je možný, smrádek je minimální
Měření kvasu, 23.8.2013
Sám jsem to nezkoušel, ale kdysi dávno jsme byli vařit u jedněch, co měli kotel na trnky (povidla).  Majitel kotle říkal, že z durancií vaří taky a po rozvaření hmotu cedí. Ukazoval mi okrouhlé dřevěné síto (jak velké na mouku s pletivem... celý příspěvek >
Odrůda Meruňky Leala, 18.8.2013
Nezaměňoval bych slova nejlepší a nejchutnější.
Topfive, 18.8.2013 Obsahuje fotku
Unás letos Belamira boduje. Do zralosti jí ještě nějaký ten týden schází, ale už teď jsou plody velikosti menší Zelené renklódy. Podobně se jeví Miragrande.  Oproti Nancyské, která má sotva 2 cm v průměru (na fotce položená nahoře na plodech... celý příspěvek >
Výběr nátěru, 18.8.2013
Buďto zbrousit do hloubky až na samé dřevo, nebo natřít krycí barvou. Lazura to nespraví, spíš naopak.
Letní jablka dozrávají, 18.8.2013 Obsahuje fotku
"Lopbolet" u nás je v tuto dobu v plné zralosti, ale jí se už 2 týdny.. Aby Vás to nemátlo, stejně zralé je  třeba Průsvitné. Přezrálé jsou jen Stark Earliest a Vistabella. Do zralosti teprve přicházejí Mantet, Mio, Discovery, začíná Ametyst.... celý příspěvek >
Série Top, 18.8.2013
Takřka všechny novější pološvestky, nejen Hanita, se nemají trhat, jakmile zmodrají (jak jsme na to byli zvyklí u staré Domácí).  Musí se počkat, až změknou. Jsou výjimky, které se dají jíst ještě tvrdé (Prezenta, Elena, Toptaste, možná i jiné),... celý příspěvek >
Plodové myrobalány 2013, 18.8.2013
Jistě, plodové myrobalány jsou velké, šťavnaté, sladké a je to při procházce zahradou vítaná chuťová změna. Ale jinak nevím, co s nimi. Vypeckovat se prakticky nedají, na koláčích se roztečou, v knedlících vadí tuhá kyselá slupka. Nedělám si iluze o... celý příspěvek >
Z nebe na zahradě padají hliněné kuličky, 17.8.2013
Tipl bych si na dílo člověka. Všiml jsem si kolem, jak v tomto suchu provádějí zemědělci po žních podmítku, vytváří se obrovské oblaky prachu. Večer se ochladí, relativní vlhkost se přiblíží rosnému bodu, prach se zkondenzuje do kapek... Nějak tak,... celý příspěvek >
Příliš dlouhé přírůstky roubů, 17.8.2013
Pokud má strom dostatek listí (na roubech i na tažném obrostu) nevidím v zakrácení výhonů z roubů nic špatného. Ne, že by to strom vyžadoval,  ale pouze jako prevenci vylomení roubu. Je to jednodušší, než všechny rouby vyvazovat. Na jaře se... celý příspěvek >
Z kterých stromů nedávat větve králíkům, 17.8.2013
Dával jsem králíkům ty větve, které jim chutnaly. Něterých se vůbec nedotkli.  Jednoznačně nejvíc preferovali jabloně (taky jsem jich měl nejvíc), takže jsem jim dával jenom ty.
Proč usychá višeň?, 17.8.2013
Je rozdíl, jestli višni předčasně (v srpnu) opadají listy nebo listy vadnou a strom opravdu usychá. Obojí způsobují houbové choroby, v prvním případě strom na jaře znovu celý vyraší, ve druhém (úžeh) je to horší. tam postižené větve zůstanou suché.... celý příspěvek >
Haganta x Toptaste, 17.8.2013
Letos máme jižní Moravu na zahradě všichni. V dobrém i zlém, tedy dostatek tepla a málo vody.  Já bych to asi bral, vodu lze - byť s problémy - dodat, chybějící teplo ne. Otázkou je, zda poslední teplé týdny doženou enormně studený červen. Vzdor... celý příspěvek >
Čačanská raná, 16.8.2013
Nu, plná čačanská chuť, to je něco jako skvělý německý smysl pro humor. Ale vážně. O chuti, aromatu čačanek obecně si iluze nedělám, ale spoň u nás ocením spíš velikost plodů, taky vyšší stupeň tolerance k PPV. Asi chuťově nejhůř mi přijde najbolja.... celý příspěvek >
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika