|
Příspěvky uživatele - 100.5
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Černání jablek, 30.11.2007 Mnohokrát jsem opakoval, že jsem laik a uvádím - jako ostatně všichni - pouze své názory, a závěry, k nimž jsem došel pouhou empirií Jako laik se mám právo i splést, Vy i pan host jste zřejmě odborníci profesí a své názory máte podloženy teorií a... celý příspěvek > |  | Černání jablek, 29.11.2007 Pane, děkuji Vám za velmi seriózní a fundovaný tón Vašeho příspěvku - a to myslím vážně, bez stopy ironie. Přesto si dovolím s Vámi ne zcela souhlasit. Toto diskuzní fórum není profesionální debata, vědecké sympozium, ba ani ... celý příspěvek > |  |
|  | Kmitací pila, 29.11.2007 Díky. Taky by mě zajímala vhodnost takové pily na řezání dřeva při drobné stolařině a na průklesty v zahradě. |  | Slivovice vs. calvados, 25.11.2007 Těžko říci - odeberte několik cm horní vrstvy a přičichněte. Jestli jsou to švestky, nebál bych se pálit. S hruškama bych v tuto dobu byl opatrný. |  | Slivovice vs. calvados, 25.11.2007 Mírné naoctění je patrné u každého, i kvalitního zvasu, zejména v povrchové vrstvě. Nevím, existujue-li způsob, jak změřit kvalitu mače přístrojem, organoleptickou zkoušku (zrak, čich, chuť) však považuji za poměrně citlivou. |  | šárka, lokalita 11 km od Luhačovic směr Val. Klobouky nadmořská výška 400 m.n.m, 24.11.2007 To asi nejde jednoznačně říci bez znalosti konkrétní lokality. Pokud budete švestky používat pouze na pálení, je spolehlivou volbou Durancie. |  | Plíseň a česnek, 23.11.2007 Dávám tak 3 malinké krystalky do zavařovací sklenice. Nebo Sulku. |  | kůra na kmeni, 23.11.2007 Na těžkých, vlhkých jílovitých půdách v chladnějších polohách je to častý problém. Více trpí choulostivější slabě rostoucí odrůdy na zakrslých podnožích. Pomoc je obtížná. Správná agrotechnika - Vylehčení půdy, optimální hnojení, řidší spon,... celý příspěvek > |  | Slivovice vs. calvados, 23.11.2007 Díky, podnět je zajímavý.Nemáte podobnou zkušenost třeba s jablkovicí a špalíky jabloně? |  | třešeň vysokokmen, 23.11.2007 Chybu bych asi hledal v kořenech. Buďto je něco užralo, nebo půda není úrodná. Ale na dálku je těžké soudit. |  |
|  | Co to je?, 10.11.2007 Pěkná koláž |  | Odrůdy vhodné na křížaly, 10.11.2007 Z hrušek mi zatím žádná opdrůda nepřekonala Charneuskou. Myslím, že je nejméně šťavnatá, což se právě hodí. Trochu vadí kaménčitost. |  | rezistentní odrůdy, 10.11.2007 Asi bude záležet na infekčním tlaku strupovitosti v budoucnosti. Bude-li takový, jako loni, rezistentům se nevyhneme. Bude-li jako letos - no problem. Rubínům a Bohemiím nějaký ten stroupek vždycky odpustím, pesticidní chemii bych se ovšem... celý příspěvek > |  | Vaše Top ten odrůdy hrušní , 10.11.2007 Žebříčky chutí jsou dobré, ještě lepší by bylo, kdyby k nim byla přiřazená rajonizace. Vím, že např. Wiliamsova je velmi chutná, ale u nás je hůř než průměrná. Boscovy jsou tu drobné, taky nevalné chuti. Přitom v Brně, když jsem je jedl, těžko se jim... celý příspěvek > |  | Grilování - uzení, 4.11.2007 Těžko říci. Je-li maso hořké jen na povrchu, může to být zapříčiněno zavěšením studeného masa a srážením páry na něm, posléze i sazí. Svou roli hraje i tah udírny - měl by být horší, aby se dřevo spalovalo nedokonale, vydává tak aromatičtější kouř.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|