|
Jakou odrůdu jahod a kde objednat, 28.5.2012 Také nedám na Karmen dopustit Lída |
 |
Beaucarnea-, 27.5.2012 Také se jí říká Nolina ;-))
Potřebovala by přesadit do jiné zeminy, nejlepší je rašelinový substrát. Asi máte hodně tvrdou vodu - způsobuje ten povlak na povrchu půdy. Plíseň to není, neumírá... Pokud usychají starší listy a rostou přitom... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pomůžete s určováním rostlin?, 27.5.2012 :-)) ono asi na té fotce plete, že ještě nemá pořádně rozvinuté listy, jinak ho Dáda určitě zná... Lída |
 |
Kdo poradí názvy rostlin?, 27.5.2012  Jestli máte psa, tak kuklík vyplejte, ta moje má vždycky semínek plnou srst. Ale je to i léčivka, žere ho vždycky při hárání. Existují ale i okrasné jednoduché i plnokvěté kuklíky, s většími květy - žluté, oranžové a červené. Lída |
 |
Identifikace rostliny - pomoc, 27.5.2012 Má to tu cibuli nebo ne? Ten krvokvět má právě takhle kropenatý stonek... Lída |
 |
Kdo poradí název keře, 27.5.2012 Pámelník? Lída |
 |
Identifikace rostliny - pomoc, 27.5.2012  Netroufám si to tvrdit, ale první mne při pohledu na druhou fotku napadnul Scadoxus - krvokvět. Má rostlina dole cibuli? Pokud ano, tak se sází tak, aby byla cca polovinou nad zemí, pak kvete. Přikládám fotku z netu. Pokud to není přímo krvokvět, tak... celý příspěvek > |
 |
Ostružiny a maliny - jak se starat?, 27.5.2012 Klidně... |
 |
Prosím o radu (asi škůdce), 27.5.2012 Také bych tipla moc mokro, případně ve spojení s chladem na kořeny. Lída |
 |
Ostružiny a maliny - jak se starat?, 26.5.2012 Maliník to máte (ňam, ňam). A ohledně zalévání - u nás je písčitá zem, maliny i ostružiny musíme zalévat (a dost!), jinak jsou místo plodů sušinky. Při zálivce jsou plody jak palce. Navíc jak maliny, tak ostružiny mají rády vlhko u kořenů, takže je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Oleandr, 26.5.2012 Zimovala jsem oleandr v ložnici na okně při 17-18°C s minimální zálivkou. Přežil v pohodě - nevyčouhnul a neopadal, nasadil poupata. Teď už je na zahradě, výhony rostou a začíná kvést. Olověnec už několik let zimuji v obýváku na okně při cca 20-21°C,... celý příspěvek > |
 |
S čím zkombinovat habr?, 25.5.2012 Nechala bych plot jednodruhový, nebude přitahovat pozornost (jako pozadí). Spíš bych pak před něj místy něco nasázela - sem tam skupinku - nižší keřík, travinu... Jakmile budete míchat v živém plotě dvě dřeviny, nikdy u nich nedocílíte stejného růstu... celý příspěvek > |
 |
Japonská vrba (Salix integra ´Hakuro-nishiki´), 25.5.2012 Pokud chcete keřík, píchnete ustřižený proutek do vlhčí země, pak zalévat. Určitě se chytne a poroste "jako vrba"... S roubováním neporadím, ale ten kmínek je také vrba (ale nějaká jiná). Lída |
 |
Bilance 18.5 - mráz, 23.5.2012 ...také jsem se to dočetla až tady... a po mrazu :-((( Lída |
 |
Padlí na rezistentních odrůdách angreštu, 23.5.2012 Když jsem loni hledala nějaký rezistent na zahrádku ke klasickému Zlatému Fíku, našla jsem na netu novou odrůdu nedávno u nás vypěstovanou - Karát (byl tam dále uveden i angrešt Darek a další). O Karátu bylo uvedeno, že jako jediný je zatím plně... celý příspěvek > |
 |